Annonce
Ærø

Sejlere skal booke plads på forhånd: Tyske lystsejlere skal dokumentere, hvilke havne de besøger

Udenlandske lystsejlere skal forhåndreservere seks overnatninger i danske lystbådehavne, hvis de vil holde sejlerferie i Danmark. Det oplyser Justitsministeriets presseafdeling. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Når grænserne genåbner 15. juni, skal tyske lystsejlere reservere mindst seks pladser i danske lystbådehavne, hvis de vil holde sejlerferie i Danmark. Foreningen for lystbådehavne i Danmark mener, at reglerne er omstændelige, og at de bliver svære at efterleve.
Annonce

Ærø/Danmark: Mandag kom der mere klarhed over, hvordan tyske lystsejlere skal forholde sig, når de krydser grænsen efter den 15. juni, hvor de danske grænser genåbner.

Ifølge en mail fra Justitsministeriet til Fyns Amts Avis skal sejlerne på forhånd have reserveret seks overnatninger i danske lystbådehavne for at få lov til at holde ferie i Danmark.

"Reglerne vil blive sådan, at man fra d. 15. juni skal have forhåndsreserveret 6 overnatninger mellem første og sidste havneplads. Det skal dog siges, at der vil følge endnu ikke fastsatte særregler for sejlere med bopæl i grænselandet," skriver ministeriets presseafdeling i en mail til avisen.

Det har længe været uklart, hvordan udenlandske sejlerturister skal forholde sig, når de besøger Danmark i deres sommerferie. Regeringen har sat det som en regel, at udenlandske turister skal have booket mindst seks overnatninger på hotel eller i et sommerhus - udenfor København - for at få lov til at tage på ferie i Danmark.

Nu er det så faldet på plads, at samme regel gælder for lystsejlerne, og det vinder ikke begejstring hos Foreningen af lystbådehavne i Danmark, FLID.

- Vi havde håbet på en lidt mere lempelig tilgang til tingene. De fleste lystsejlere vil uden tvivl være længere i Danmark end seks dage. Det kan sammenlignes lidt med danske bilturister, der kører til Frankrig på ferie. De vil normalt også være væk i mere end seks dage. Vores store udfordring er, at vi ikke har et bookingsystem, der kan opfylde de krav, som myndighederne sætter. Vi er slet ikke vant til at reservere plads til lystsejlere i havnene. De kommer og betaler, og det er det, siger Jesper Højenvang, der er direktør i FLID.

Han uddyber, at lystsejlerne i forvejen har svært ved at planlægge deres ferie, fordi ferieformen er meget vejrbestemt.

- En lystsejler fra Tyskland vil have svært ved at vide, hvornår han for eksempel kan være i Sønderborg. Vind og vejr har stor indflydelse på sejlerturismen Og hvad sker der, hvis lystsejleren afviger fra planen. Det er sådan nogle spørgsmål, vi søger svar på, siger Jesper Højenvang, der blandt andet er i dialog med Rigspolitiet om de nye retningslinjer.

FLID vil nu forsøge at facilitere et bookingsystem, som de danske lystbådehavne kan bruge.

- Jeg ved ikke, hvordan det skal fungere, men vi skal forsøge at undgå, at havnene drukner i mails fra lystsejlerne, der skal have bekræftet, at at de har en plads i havnen. Det kan for eksempel løses med en blanket, som lystsejlerne udfylder, og som bliver lagt op på en hjemmeside efterfølgende, siger Jesper Højenvang.

Cirka 70 procent af alle lystsejlere, som gæster Ærø, kommer fra Tyskland. I Marstal Havn er der for eksempel cirka 20.000 tyske lystsejlere om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Kæmpe vindmøllelettelse i Lundeborg: - Det er simpelthen dagens bedste nyhed

Fyn

OB afværgede krise i tilbagelænet stil

Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Svendborg For abonnenter

Torben frygter at havne i et sort hul: Skovrejsningsprojekt kan betyde syv måneder om året uden sol på grunden

Annonce