Annonce
Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Hvem skal lave kaffen?

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Coronavinterpakken skal meget snart pakkes ud

1 milliard. Så mange penge har et flertal i Folketinget i weekenden afsat til en "Coronavinterpakke" for at komme til trængte sundhedsvæsen til undsætning. Og at dømme efter de seneste meldinger fra hospitalsafdelingerne - også her lokalt - så bliver der i den grad brug for hurtig og tidlig udpakning af den pakke. For jo mere, man læser om forholdene, jo mere klart står det, at der skal gøres noget hellere i går end i morgen.

Debat

Læserbrev: "Øen, der producerer mere energi end den bruger"

Læserbrev: Det var en glædelig overraskelse at falde over et fint fem minutters indslag om Ærø med den lovende titel: "Øen, der producerer mere energi, end den bruger" på BBC News online den 29. november.

Debat

I sandhed da: "En rigtig god historie"

Læserbrev: Hvad er så dét, "en rigtig god historie"?

Debat

Debat: Stop besparelserne på de små

Debat

Debat: Lidt appelsinhud har man vel altid, når stikket rammer

Læserbrev: Nu kan alle vaccinere. Region Syddanmark søger også folk uden sundhedsfaglig baggrund til at vaccinere mod covid19.

Debat

Debat: Hvor er logikken?

Annonce
Debat

Debat: Spar på konsulenter frem for køkkener

Læserbrev: Svendborg Kommune har lagt den ny slebne sparekniv på spækbrættet. Jeg harmes og er rent ud sagt pissesur.

Debat

Debat: Sørg for at blive vaccineret, Svendborg

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Kommunale spareplaner møder kritik

Det kan godt være, at Svendborg Kommunes budget er på cirka fire milliarder kroner om året. Og det kan også godt være, at de besparelser, som politikerne skal nikke til på kommunalbestyrelsens møde i december i den sammenhæng er pebernødder.

Annonce
Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Hvorfor er der ingen af de anvarlige ledere, der undskylder?

Det var voldsomt at se dokumentarerne på Discovery+ i mandags. Dem om MeToo-sagerne på TV 2, hvis det skulle have undgået nogens opmærksomhed. Det var mere kynisk, overlagt - og et værre magtmisbrug og større ledelsessvigt, end jeg og mange andre havde troet.

Debat

Den seksuelle dannelse skranter i forvejen - hvorfor skære yderligere og flytte problemerne andre steder hen?

Debat

Debat: Svendborg dumpet på behandling af svageste borgere

Læserbrev: Kommunernes udgifter til det specialiserede socialområde stiger så meget, at Kommunernes Landsforening har anbefalet, at der tilføres 5,5 milliarder kroner, men det sagde folketinget nej til.

Debat For abonnenter

Udvikling er ikke noget man køber i et supermarked på havnen

Annonce
Debat

Kronik: Stoltheden over at være god til omsorg skal findes frem - det er et meget vigtigt arbejde

Mor, jeg kunne godt tænke mig at arbejde på et plejehjem engang”. Bemærkningen kom fra min søn på 12, da vi gik forbi det nu nedlagte plejehjem, hvor jeg på et tidspunkt arbejdede som aktivitetsmedarbejder. Han var med mig på arbejde et par gange, hvor han på eget initiativ fik lavet papirflyvere med et par af beboerne, som susede gennem luften (altså papirflyverne), så moren lige var ved at tænke, at det blev for vildt - men det gjorde det ikke: der var derimod pludselig smil på mange af beboernes læber, og en gammel herre, som vi nærmest ikke troede kunne bevæge sig mere, fik pludselig mobiliseret kræfter til at sende en papirflyver tværs gennem opholdsrummet.

Debat

Debat: Hvorfor skære yderligere og flytte problemerne andre steder hen?

Debat

Debat: Plejeboliger for borgerne eller som gulerod for investorer?

Læserbrev: Når vi følger debatten om placering af et nyt plejecenter som erstatning for Caroline Amalie, der desværre skal lukke grundet brandsikkerhedsmæssige krav, ja, så er man ikke i tvivl om, hvor socialdemokraterne med Hanne Klit og Flemming Madsen som ordførere står: Udviklingen af Tankefuld og tiltrækning af investorer har første prioritet.

Annonce
Debat

Debat: Vi må hellere lave en underskriftsindsamling om plejecenter i Tved

Læserbrev: De er da utroligt, som uenigheden om et plejecenter i Tved udvikler sig.

Debat

Debat: Falliterklæring, når ung mand ikke har fået nok at vide om homoseksualitet

Debat

Debat: Grønt med omtanke

Læserbrev: ”Skal vi bare lade stå til?"lyder overskriften på et Fyns Amts Avis-læserbrev den 1. december, forfattet af Niels Christian Nielsen som et spørgsmål til undertegnedes læserbrev den 26. november, hvor jeg skrev: ”Den grønne omstilling er blevet en religion”.

Debat

Debat: Hvad mener borgerne?

Debat

Debat: Chefredaktøren føjer spot til skade

Læserbrev: I sin leder den 27. november påstår Rikke Bekker indledningsvist, at hun bakker op om sygeplejerskerne, men slutter med at foreslå, at deltidsansatte sygeplejersker blot skal tage arbejde på fuldtid, således at arbejdsmiljøet derved højnes.

Debat

Debat: Timeout på landvindmøller

Debat

Debat: Færger til Lehnskov – synd for naturen og for passagererne

Læserbrev: Efter pres fra Ærø Kommune brugte staten i 2009 med brug af de ypperste eksperter på den kedelige side af en million kroner på en ”Undersøgelse af Ærøs fremtidige færgebetjening”. Her blev Skovballe, Lehnskov og Ballen undersøgt som alternative anløbssteder. Om Lehnskov hedder det i rapporten, at ”placeringen ikke er egnet, dels fordi en værdifuld naturlokalitet vil blive kompromitteret af et færgeanlæg, dels på grund af de juridiske forhold omkring fredskov, beskyttede natur-typer og strandbeskyttelseslinie, som her arealmæssigt overlapper hinanden. Endelig på grund af landskabs- og udsigtsforholdene, som er sikrede via deklarationsfredninger.” (side 25)

Annonce
Annonce
Debat

Færgehavnen bør flyttes til Lehnskov

Læserbrev: Nu kan vi i dagens avis (lørdag) læse Søren Stidsholt's glimrende artikel om standardfærger, og om det gamle ønske om at nedsætte overfartstiden til 60 minuter.

Debat

Debat: Lav en grøn oase på godsarealet

Debat

Læserbrev: Mangler der dagligvarebutik i Marstal?

Læserbrev: Flere af vore politikere har i forbindelse med "bymidte til havnen" (for Nettos skyld) nævnt, at vi mangler en dagligvarebutik i Marstal. Det er vist en påstand uden dokumentation. Der henvises bl.a. til de to sidste somre, som jo ikke kan bruges som parameter. Der kan altid være særlige situationer med pres på et eller andet sted. Jeg vil medgive, at vore turister efterspørger længere åbningstider, men det burde en eksisterende butik kunne klare (i lighed med nævnte Netto).

Annonce
Debat

Debat: Kryptisk leder fra chefredaktøren

Læserbrev: I en Fyns Amts Avis-leder den 23. november er det coronaen, som chefredaktør Rikke Bekker har sat på menuen. Ikke noget mærkeligt i det. Aviser og andre nyhedsmedier i hele verden er nærmest ved at koge over med alverdens oplysninger om covid19.

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Jeg så lyset i motorvejs-rabatten

Debat

Fyns Amts Avis mener: Husk at tilsætte fakta til både frygt og frihedshunger - hvor svært det end er...

Indrømmet. Jeg vil også hellere være fri for pandemi og restriktioner og økonomisk bøvl. Selvfølgelig. På den måde vil jeg da også hellere have min frihed. Men når der er ting, man ikke er herre over, så findes der jo ofte alligevel flere valgmuligheder end at gå i baglås. Det samme gælder i forhold til frygten. Den kan også udfordres.

Debat

Læserbrev: Borgerinddragelse som holdkæftbolsje?

Debat

Debat: Skal vi bare lade stå til?

Læserbrev: Jeg er ikke rigtig klar over, hvad John Jensens budskab er i hans seneste læserbrev. Umiddelbart tolker jeg hans tanker derhen, at vi bare skal lade stå til, når det gælder færger og den øvrige skibsfart.

Debat

Debat: Det smerter, når gigttilbuddene mangler i Svendborg

Debat

Debat: Best of Svendborg, en anden verden

Læserbrev: Svendborg har nu kåret Best of Svendborg - forretningslivet, som en anden teaterverden, der fejrer sig selv med statuetter. Er det virkelig det, tiden kalder på? For mit vedkommende er det uforståeligt og for mystisk, ja, nærmest virkelighedsfjernt. Forretningslivet en teaterforestilling. Hele iscenesættelsen kan vel ikke være en alliance med tidsånden eller fremtiden, således heller ikke den unge generation. Når jeg ser på vinderbilledet af Best of Svendborg, tænker jeg: Er det virkelig kun de få udvalgte, der kunne blive plads til, uden noget, der peger ind i fremtiden? Best of Svendborg, en forestilling fra en anden verden.

Annonce