Debat

Annonce
Debat

Debat: Danmark får flere muligheder med et ja

Debat

Debat: Jeg er klar med en million til GOG's hjemmebane – hvis det er arenaen i Gudme, der skal udbygges

Læserbrev: Ja. Umiddelbart indlysende, bortset fra at man glemmer historikken i GOG's dna, og de vilkår på, hvorfor GOG er blevet en storklub, men indlysende er det, at det kræver bedre forhold, som blandt andet direktøren Casper Jørgensen med flere har arbejdet på.

Debat

Debat: Nato eller Rusland

Læserbrev: I mere end fire år var den amerikanske tidligere præsident Donald Trump venstrefløjens prygelknabe nummer et, og når fanden for alvor skal males på væggen, bliver han halet frem igen. Statsminister Mette Frederiksen, som ikke er kendt for stor ærlighed og saglighed, har i kampen om at få sløjfet forsvarsforbeholdene blæst til kamp, så anonyme socialdemokratiske kommunalbestyrelsesmedlemmer, man ellers aldrig hører om, er blevet kostet op af hullerne og pålagt negative meninger om USA, Nato-samarbejdet og præsident Putin.

Debat

Debat: Lokalaftale for SOSU’er på plads

Læserbrev: Rekruttering af nye og fastholdelse af dygtige medarbejdere på plejeområdet er fremtidens største og vigtigste opgave for at bevare et acceptabelt velfærdsniveau for vores ældre borgere, og det bør prioriteres højt.

Debat

Debat: Kritisabel adfærd fra lokalt energiselskab

Debat

Debat: Forvirring for trafikken

Læserbrev: Det skal ikke udelukkes, at det er mig, der har overset vigtige informationer omkring, hvordan man som trafikant skal gebærde sig i gaderne i Ærøskøbing.

Debat

Debat: Lad Nato være vores væbnede samarbejdspartner

Annonce
Debat

Debat: Pletskud i åbent brev til Brandenborg

Læserbrev: I amtsavisen den 24. maj rammer Carsten Winther plet. Det giver ingen mening, at regeringen beder kommunerne om, at de skal udfase gassen, da vi i Danmark har et godt alternativ til russisk gas; som et godt eksempel det biogasanlæg, som ligger på Tåsinge. Udelukkende med dansk produceret input.

Debat

Debat: Danmark hører hjemme i hjertet af både EU og Nato – stem derfor ja den 1. juni

Debat

Debat: Stem ja – øget indflydelse til Danmark

Læserbrev: Putins forfærdelige krig i Ukraine har ændret verden. Det kalder på ansvar for øget sikkerhedsindsats. Ja til at stemme forsvarsforbeholdet væk.

Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Medieforlig er godt nyt til jer lokale mediebrugere

Er der noget, man kan beskylde den her avis for, så er det at være særligt interesseret og fokuseret på det sydfynske område og at opprioritere dækningen af alle politiske initiativer, forlig og beslutninger, der peger i vores retning. For det er det, vi er sat i verden for, og det er en kamp, vi stempler ind i for at få en mere retfærdig balance i Danmark.

Leder For abonnenter

Selvfølgelig må en statsminister markedsføre sig selv - også i en podcast

Debat

Debat: Hey, der fik jeg lige morgenkrydderen galt i halsen

Læserbrev: Min avis er nu ikke længere en uafhængig, kritisk og debatrelevant ting i min hverdag. Lørdagens leder fastslår, at Fyns Amts Avis' officielle standpunkt er, at vi skal afskaffe forsvarsforbeholdet, når der stemmes den 1. juni. Øv, øv, øv. Så kan vi ikke regne med en ordentlig, reel nyhedsdækning og evaluering fra jer i den sammenhæng, og hvad er nu det for en stil?

Debat

Debat om moms på gas: Åbent brev til Bjørn Brandenborg

Annonce
Debat

Debat: Farvel til Svendborgs akutmodtagelse

Læserbrev: Er vi som borgere klar til at acceptere, at der ikke bliver en akutfunktion på Svendborg Sygehus?

Debat

Debat: Er du I tvivl, så stem nej

Debat

Debat: Fra gokart til streetfoodmarked er en god idé

Læserbrev: Som man har kunnet læse i Fyns Amts Avis, så har lokale investorer henvendt sig til Svendborg Kommune med ansøgning om etablering af et streetfoodmarked i den tidligere gokarthal på Nyborgvej. Ansøgningen indeholder endvidere forespørgsel på etablering af tilhørende mikrobryggeri, surdejsbageri, kafferisteri og med mulighed for udeservering.

Annonce
Debat

Fyens Stiftstidende mener: Godt at få visse behandlinger tættere på

Den nye sundhedsaftale i Folketinget om oprettelse af 25 nærhospitaler landet over kan læses som en centralisering, der gik for vidt, og som der nu skal lappes på. Den udlægning er nærliggende, fordi det ikke forfærdelig mange år siden, at der eksempelvis var akutsygehuse i alle fynske kystbyer. Men udlægningen er forkert.

Debat For abonnenter

Avisen mener: På tide med skrappere asbest-indsats

Debat

Debat: Har avisen glemt Bjørn Brandenborgs resultater for Sydfyn og Langeland?

Læserbrev: Både forsiden, lederen og et dobbeltopslag var torsdag den 19. maj taget i brug, da Fyns Amts Avis efterlyste flere penge til Langelands tomme kommunekasse. Udgangspunktet var et interview med vores lokale folketingsmedlem, Bjørn Brandenborg. Lederen gik med titlen ”Tid til at betale for de langelandske stemmer”. Her har avisens ellers skarpe pen, David Bernicken, en lidt hullet hukommelse. For det bliver påstået, at timeglasset er ved at rende ud for Bjørn, hvis han skal vise Sydfyn og Langeland, at det nytter at have en lokal socialdemokrat ved forhandlingsbordet.

Leder For abonnenter

Hej Søren Pape - det er Isabella, der står derude og banker på

Debat

Debat: Nej tak til at droppe forsvarsforbehold

Læserbrev: Når vi snart skal stemme om forsvarsforbeholdet, bliver vi i stemmeboksen mødt af en forvrøvlet formulering på stemmesedlen. Regeringen og de andre ja-sigere har kørt frem med en skræmmekampagne om at et EU-militær er nødvendigt for at skabe tryghed, selv om store dele af befolkningen føler sig dækket ind af NATO-medlemsskabet eller har en grundlæggende skepsis over for EU.

Debat

Debat: Jeg bakker op om uvildig sagsgennemgang af Svendborgs sygedagpengesager

Debat

Debat: Derfor: Sig nej til afskaffelse af forsvarsforbeholdet

Læserbrev: Det er Nato og ikke EF - senere EU - der har sikret Europas sikkerhed gennem 76 år. Danmarks forsvarsforbehold har virket upåklageligt i snart 30 år, og vi skal ikke have mere EU.

Annonce
Annonce
Debat

Debat: Drejø... øen for børn og barnlige sjæle

Læserbrev: Jeg synes, der skal lyde en kæmpe tak til Kristian Hansen og de arkitektstuderende fra København, der endnu engang har kastet deres kreative energier ned over vi heldige øboere, om det er i Svendborg, Marstal eller på Drejø. Hvor har vi nydt de genbrugte og udtjente joller, som fik nye liv, og som sødygtige eller ej har glædet børn og ældre.

Debat

Debat: Fortsat travlhed i borgerservice

Debat

Debat: Hvis du er i tvivl, så lad forsvarsforbeholdet i fred og stem trygt nej

Læserbrev: Nyhedsredaktør Hans-Henrik Dyssel skrev en usædvanlig leder i Fyns Amts Avis den 6. maj. Han stillede det ærlige spørgsmål: ”Jeg ved ikke, hvad jeg skal stemme. Gør du?” var overskriften.

Annonce
Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Sygehusenes hygiejne skal forbedres

En skandale kan man vel dårligt kalde det, eftersom der hverken er tale om personale- eller ledelsessvigt, men om et mangeårigt kendt problem, som sygehusvæsenet ikke kan komme til livs.

Debat

Debat: Landsskadeligt forbehold skal afskaffes

Ærø

Debat: Trafikselskaber dømt til at betale bøder på 10 millioner

Læserbrev: To små vognmænd har tilbage i 2020 klaget til Klagenævnet for Udbud, hvor de fik medhold i deres sag om, at FynBus, Sydtrafik og Midttrafik havde brudt udbudsregler i forbindelse med FlexTrafik.

Debat

Debat: Stop regeringens ufinansierede gavefest – det kan gå ud over Svendborg Kommunes svageste borgere

Debat

Fyns Amts Avis mener: Tak for invitationen, Valdemars Slot. Vi kommer med læsernes spørgsmål og glæder os til at høre om planerne

I går var en historisk dag på Valdemars Slot. Den nye ejer, Louise Iuel Albinus og hendes mand Nikolaj, overtog det populære slot på Tåsinge. Og allerede i dag, bare en dag efter overtagelsen, har de nye ejere inviteret til velkomstmøde for naboer og næsten-naboer i Troense og for 30 af avisens læsere.

Debat

Enhedslisten: Fattigdommen løber ingen vegne, bare fordi regeringen løber fra ansvaret

Annonce