Annonce
Debat

På kant: Enten gør vi det i fællesskab - eller også gør vi det ikke

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Vi skal tænke os om for at undgå ulykker

Det havde ikke været til at bære.

Ærø

Debat: Vi skal ikke diskutere drikkevand – vi skal handle

Læserbrev: Vi skal sikre drikkevandet bedre. Radikale Venstre foreslår herunder, hvordan vi kommer i gang.

Langeland

Debat: Lemfældig omgang med penge

Læserbrev: Lemfældig omgang med andre folks penge. Penge vi slet ikke har. Langeland har søgt om fattighjælp, har fået cirka halvdelen af det ønskede beløb. Alligevel vælger man at bruge 30.000 til to platantræer foran Rudkøbing Sognehus. Hvordan kan man tillade sig det?

Debat

Debat: Reelle minimumsnormeringer

Debat

Debat: Muslimske kvinder skal i arbejde

Læserbrev: Den eneste politiker i Svendborg, som i årevis har fortalt, hvor himmelråbende dårlig Svendborg er til at få indvandrere fra muslimske lande i beskæftigelse, er byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti fru Dorthe Ullemose. Hvor grotesk skal det blive, inden andre politikere i Svendborg, og Fyns Amts Avis' journalister begynder at tage det alvorligt.

Debat

Debat: Ikke længere frøer på vejene

Annonce
Debat

Debat: Overdrivelse kontra fakta

Læserbrev: Svar på debatindlæg fra byrådsmedlem Jens Munk.

Debat

Debat: Færre biler – også elbiler

Debat

Debat: Prestige frem for hjælp til sorgramte børn

Læserbrev: Som Fritz Blikdal og hans familie har været udsat for svigt fra kommunens side af med manglende sorggrupper til børn i kommunen, kan vi her i vores familie bakke op om, at vi har haft den samme oplevelse.

Annonce
Debat

Det er blevet svært at sige goddag: Danmark har fået krammeabstinenser

Undgå kys og kram. Det var en noget nær ufattelig udmelding, som borgerne modtog fra de danske myndigheder og statsministeren tilbage i marts 2020.

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Husk at huske de svageste

Ærø

Debat: Ærlighed og redelighed

Læserbrev: Kommentar til de seneste dages læserbreve omkring Lennart Mogensens lidt uheldige læserbrev den 9. september med deraf følgende skriverier, både i Fyns Amts Avis og på de sociale medier som Facebook.

Debat

Debat: Selvfølgelig skal avisen dække lokalt kulturstof

Annonce
Debat

Debat: Mal den kedelige bygning

Læserbrev: Når vi ser den nye bygning i Dronningemaen, som skolen har bygget, undrer det, at man ikke får malet idræt i bevægelse på væggen ud til Dronningemaen. Det ville gøre denne bygning mere levende med billeder af idrætsfolk i bevægelse. Det er jo det, den skal markere, ikke bare en kold, grå væg.

Debat

Debat: Kunstens nytteværdi

Debat

Debat: Flere cykelstier i Svendborg Kommune

Læserbrev: Har du prøvet en cykeltur i Svendborg Kommune? Hvis du har, har du garanteret også haft tanker, om du når helt hjem fra din tur uden at blive kørt over af et motorkøretøj.

Annonce
Debat

Kronik: Kampen mod Lukashenko - Anerkend Belarus’ legitime eksil-regering nu

På et hotel i Vilnius i Litauen sidder en journalist fra Belarus i to timer og fortæller, bliver ved og ved. Hun fortæller, hvordan hun pludselig blev revet ud af en af de fredelige demonstrationer i Minsk, kidnappet, truet med at blive dræbt og derefter smidt i fængsel til vold og tortur, inden hun efter ti dage slap ud og hurtigt derefter sørgede for at forsvinde helt ud af landet.

Debat

Debat: Af hjertet tak

Debat

Debat: Fjernvarme i 5762 skal have solid opbakning - ellers svigter vi

Læserbrev: Arne Ebsen (Socialistisk Folkeparti) anklager Enhedslisten og Socialdemokratiet for at svigte de svageste ved at kræve samme tilslutningafgift hos fjernvarmen i 5762 (Ollerup, Vester Skerninge, Ulbølle), som man har hos Svendborg Fjernvarme. Det er nærliggende at tro, at lavere tilslutningsafgift vil være en fordel for dem med få penge. Så simpelt er det ikke.

Debat

Debat: Dansk Folkeparti er klar til budgetforhandlinger

Debat

Debat: At lære og at trives i barndom og ungdom

Læsebrev: Hvis vi for alvor vil skabe robuste, nysgerrige og videbegærlige børn med mod på livet, så er vi nødt til at investere i dem.

Debat

Debat: Valgflæsk og vælgerbedrag

Debat

Debat: Det er ikke lige meget, hvordan normeringer udregnes

Læserbrev: Ifølge nyeste Danmarks Statistik-tal er børnehavenormering i Svendborg: 1 ansat til 5,8 børn. Ifølge kommunens seneste beregning er tallet 1 ansat til 6,4 børn. Ifølge omsættertabel: 1 ansat til 11,5 børn. Forskel på Danmarks Statistik og kommunens tal er altså 0,6 børn per ansat.

Annonce
Annonce
Debat

Debat: Det mousserende menneske, når byen og mennesker bobler

Læserbrev: Nye tanker om at reducere forurening samt forøge nærhed i byerne omhandler en idé kaldet 15 minutters-byer. Det må ikke tage mere end 15 minutter, end at man på cykel eller på gåben kan få adgang til byens aktiviteter, forretningsliv og service.

Debat For abonnenter

Anders Samuelsen: Løkkes comeback skaber panderynker både i blå og rød blok

Debat

22.070 medlemmer i 144 foreninger: Ny kulturstrategi glemmer idrætten

Lokaldebat: Ifølge den nye kulturstrategi kan jeg læse, at Faaborg-Midtfyn Kommunes kulturstrategi de næste otte år består af musik, kunst, teater og film. Uden at negligere disse områder, handler mit skriv om, hvad der mangler i strategien:

Annonce
Debat

Klumme: Den forunderlige og guddommelige pause

Vi kender det alle sammen. Man har været en tur i haven med hækkesaksen og har været i gang i et par timer. Sveden pibler frem på panden. Pulsen pumper, som var man midt i en mild workout. Man er lidt over halvvejs med hækken og har gjort sig fortjent til en pause.

Debat

Debat: Digitale sundhedstilbud kan ikke erstatte den lokale læge og det lokale apotek

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Politikere, lyt nu til Tom Pelle

Der er kun et par timers kørsel fra Svendborg til Christiansborg; du ved derinde, hvor 179 folkevalgte sidder på hver sin taburet og styrer landet.

Debat

Debat: Ingen vinder på at blive tvunget ind i et rigidt barselssystem

Debat

Redaktørens stol: Nyhedsbrevet Dagens Danmark står tidligere op

Den russiske forfatter Dostojevskij skulle angiveligt engang have sagt: ”At skændes med en kvinde er som at læse avis i stormvejr”. Det var en spids kommentar til den usammenhængende argumentation, han følte sig ramt af, når han diskuterede med en af sine koner.

Debat

Forsvarsministeren: En soldateruddannelse skal åbne døre

Debat

Kronik: Nederlag for USA og Nato - en tragedie for Afghanistan

Ligesom Sovjet måtte opgive efter 10 år, så har USA og Natos nederlag stået klart siden 2010, da den første exitstrategi blev lagt. Danmark forlod Afghanistan i 2013 efter 12 års krig, som har kostet 20 milliarder kroner og 43 danske soldaters liv. I 2017 sendte Danmark igen soldater til Afghanistan, fordi regimet var ved at miste kontrollen.

Annonce