Annonce
Rejser

Michael befandt sig tæt på katastrofeområdet: Pludselig steg vandstanden fra 60 centimeter til otte meter

Michael Blohm har gjort ophold i Koblenz, hvor vandstanden i Rhinen står faretruende højt. - Men folk hernede kender til problemet og tager det med sindsro, siger han. Privatfoto: Michael Blohm
En forretningsrejse til Rhinområdet førte til uventede oplevelser for den odenseanske rejsearrangør Michael Blohm.

Koblenz: Forrige mandag forlod Michael Blohm sit trygge hjem i Snestrup ved Odense for en forretningsrejse til Rhinområdet, hvor han er i gang med at opsøge eksisterende og nye hoteller til sit rejsebureau, ”Ausfahrt.com”.

Fredag eftermiddag er han ikke mange kilometer fra de katastrofeområder, der de seneste døgn er blevet ramt af ufattelige regnmængder i det vestlige Tyskland. Men rejsebureauindehaveren er ikke sådan at ryste.


Annonce

Det er jo en enorm stor katastrofe, og det skal der ikke stilles spørgsmålstegn ved, men livet skal jo gå videre

Michael Blohm


- Det er kun bestemte områder, der er ramt, og det er også det, der bliver vist i medierne. Det er jo en katastrofe, og det skal der ikke stilles spørgsmålstegn ved, men de folk, jeg kender hernede siger, ”Michael, vi er altså vant til, at Rhinen og Mosel går over sine bredder og går tilbage igen. Det sker flere gange om året”.

Selvom vandstanden er steget gevaldigt langs med Rhinen, mener Michael Blohm, at det kun er få steder, det er usikkert at opholde sig. Privatfoto: Michael Blohm

Uventet ekstraarbejde

Michael Blohm har gennem de seneste 10 år specialiseret sig i rejser til Tyskland, og en stor del af rejserne går til Rhinområdet.

Her kom han på ekstraarbejde torsdag aften, da en af hans kunder stødte på problemer: Han havde parkeret sin bil og var gået en tur med sin hustru. Da de kom tilbage bilen, stod vandet helt oppe i spejlhøjde, og deres hotel var blevet evakueret.

- Så snart jeg fik meldingen fra hotellet, tog jeg fat i kunden og fik sørget for, at de kunne komme videre til et nyt sted, hvor alt var i orden, siger Michael Blohm.

Det lykkedes ham at skaffe et nyt køretøj til parret og finde et tilsvarende hotelværelse i den nærliggende by, Koblenz.

En tur med gondolen over Koblenz afslører ifølge Michael Blohm, at vandmasserne godt nok har fået fat, men at der er styr på situationen. Privatfoto: Michael Blohm

- Jeg kender turistchefen i Koblenz meget godt, og han sørgede for at køre forbi hotellet og aflevere en vingave til dem, for når nu ens bil var oversvømmet, så havde man i det mindste også fortjent noget at skylle det ned med, lyder det fra Michael Blohm, der ikke forsøger at nedtone alvoren.

- Det lykkedes jo, og de kunder det gik ud over, var selvfølgelig trætte af det til at starte med, men de kunne også smile en smule af situationen til sidst, fortæller han, mens han fredag eftermiddag kører på autobahnen mod Trier, hvor han har en forretningsaftale.

- Hernede står det ikke så slemt til med højvandet, men der, hvor det var værst, steg vandstanden pludselig fra 60 centimeter til otte meter, siger han med alvor i stemmen.

Annonce

Turismen hårdt ramt

Selv om Michael Blohm har dyb respekt for vandmasserne og de menneskelige ulykker, de har revet med sig, har han også en vis indsigt i de menneskeskæbner, der følger med på den nærmeste sidelinje.

- Det er trist, at der er over 100 døde, og at der er så mange, der har mistet deres Habengut. Jeg har kontakt til mange hoteller, som lige netop er genåbnet efter en lang og hård coronaperiode, og så kommer det her og tvinger dem til at lukke igen. Det kommer til at kræve nogle ofre, siger han, og man kan fornemme en stor hjælpelyst hos den 51-årige rejseekspert.

- Det er ikke alt, der er sort og hvidt. Jeg er klar over, at katastrofer sælger aviser, men det går ud over turismen, hvis man ikke viser hele billedet, og der skal man passe på, at man ikke tager det sidste fra alle dem, der lever af turisterne, siger han og fortæller, at der er mange skønne steder at besøge i området.

Indbyggerne i Koblenz tager højvandet med en vis tysk "Gelassenheit". Privatfoto: Michael Blohm

- Man skal bare undgå de steder, hvor det hele er ødelagt, siger han og understreger, at han ser med dyb alvor på de alvorlige oversvømmelser.

- Det er jo en enorm stor katastrofe, og det skal der ikke stilles spørgsmålstegn ved, men livet skal jo gå videre, lyder det med alvor i stemmen fra Michael Blohm.

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Fem kilometer i Ommel med løbestjernen Abdi Ulad: - Jeg har altid søgt at være selvstændig

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Ombudsmanden kræver svar i sag om udrejsecenter: - Det er fandeme klar tale

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Lynchstemning i jollehavnen efter stortyveri: - Det er frækt ad helvede til!

Fyn

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

Faaborg-Midtfyn

Tomgangsbøder udløser heftig debat: Der er én årsag til, Fyns Politi ikke vil rykke ud

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Rejser For abonnenter

Hotellet til ølentusiasten: Bo på Belgiens første bryggerihotel

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders Borring har solgt sin virksomhed for over 500 millioner kroner: Nu vil han hjælpe fattige kvinder og børn

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Langeland

Herregård på Sydlangeland i stor udvidelse: Ferielejligheder, mikrobryggeri, røgeri og stor hal til konferencer og fester

Langeland For abonnenter

Ingen annoncekrig fra Rema: Vi siger bare tak for støtten

Debat

Klumme: Nu falmer skoven og snart er der kommunalvalg

Annonce