Annonce
Erhverv

Kokken & Jomfruen skifter direktør: Peter vil tage sin egen passion for god mad med i sit nye job

Peter Overgaard har en fortid som direktør i Midsona Danmark, som ejer Urtekram i Danmark. Privatfoto
Peter Overgaard overtager direktør-stolen i Catering Danmark, som står bag Kokken & Jomfruen. Mikkel Lohmann Davidsen fik knap tre år i spidsen.

Lige for tiden holder stort set ingen større fejringer af hverken fødselsdage, jubilæer eller bryllupper. Forsamlingsforbuddet er fortsat på fem personer, og det kan mærkes hos Catering Danmark.

Firmaet står bag fire mad-ud-af-huset brands - herunder det tidligere fynskejede Kokken & Jomfruen samt Kokkens Hverdagsmad, som leverer måltidskasser.

Virksomheden sagde i slutningen af februar farvel til Mikkel Lohmann Davidsen, som har siddet som administrerende direktør i cateringfirmaet siden maj 2018. Den nye mand på posten er 53-årige Peter Overgaard, som senest har været en del af Midsona, der ejer Urtekram i Danmark.

Han fortæller trods kun en uges tid som manden i spidsen, at Catering Danmark skal være populære, når livets store begivenheder skal fejres, eller der skal god hverdagsmad på bordet.

- På de helt store linjer skal jeg sammen med en masse passionerede medarbejdere sikre, at vi fortsat er danskernes foretrukne valg på markedet for lækre madoplevelser. Uanset om det er til fest eller til hverdag.


Kan vi få lov til at invitere 10 mand hjem, så kører forretningen igen, men med fem personer er det lidt op ad bakke

Peter Overgaard, direktør hos Catering Danmark


Han tilføjer, at hans baggrund for den nye direktørstilling er flere årtiers arbejde i branchen.

- Jeg har arbejdet med fødevarer i langt det meste af min karriere og har en stor passion for fødevarer og god mad. Jeg håber, at jeg kan være med til at putte lidt af den erfaring med over.

Annonce

10 personer er en start

I øjeblikket har Catering Danmark hjemsendt adskillige medarbejdere. Især de dele af forretningen, som beskæftiger sig med menuer til fejringer af forskellig art, er ramt. Virksomheden søger hjælpepakker, men de ikke udligne tabet fra den normale omsætning.

Catering Danmark ApS

Hjemsted: Odense SØ

CVR-nummer: 17 08 92 34

Direktion: Peter Overgaard

Bestyrelse: Mikael Thinghuus (formand), Bjarke Hedelund Færch (næstformand), Thor Stein Angelo, Jens Visholm Uglebjerg, Jan Madsen

Ejere: Familien Færch (50 pct.) og Coop (50 pct.)

Regnskabstal 2019 (2018 i parentes)

Bruttofortjeneste: 69,7 mio. kr. (73,2)

Resultat af drift (ebitda): -3,3 mio. kr. (+2,9)

Resultat før skat: -7,3 mio. kr. (0)

Resultat efter skat: -5,7 mio. kr. (0)

Egenkapital: -0,3 mio. kr. (+5,4)

Antal ansatte: 144 (138)

Den nye direktør fortæller, at især forsamlingsforbuddet påvirker negativt for tiden under corona-tiden.

- Kan vi få lov til at invitere 10 mand hjem, så kører forretningen igen, men med fem personer er det lidt op ad bakke, siger Peter Overgaard.

- Fremtiden er ekstrem usikker. Vi har en forventning om, at der sker en form for genåbning, men vi kender ikke omfanget og hastigheden. For os handler det rigtig meget om forsamlingsforbuddet. Fem personer er svært at agere i, 10 er klart bedre, 20 er rigtig fint, og 50 vil være den ultimative genåbning for os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Erhverv For abonnenter

Dom over ny erhvervsstrategi: Aalborg, Aarhus og København vil også være Danmarks bedste, men hvordan skiller Odense sig ud?

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce