Annonce
Søsiden

Kløvedal-udstilling åbnet i Svendborg: Det er et stort scoop

Formand for Danmarks Museum for Lystsejlads, Hans Fokdal (tv.), Svendborg: - Det er et stort scoop, at vi har fået  Kløvedal-udstillingen hertil i sejlersæsonen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Fri entre hele sommeren til "Frihedens Værksted" i lystsejladsmuseet på Frederiksøen.

SVENDBORG: Med en model af Nordkaperen som naturligt midtpunkt har Danmarks Museum for Lystsejlads åbnet en særudstilling om sejleren, eventyreren og forfatteren Troels Kløvedal.

På plancher med fotografier, citater, kort og billeder skildres Troels Kløvedals farverige liv. Om drømme, sejladser, forelskelser og fællesskaber på de varme verdenshave og ved eksotiske kyster.


Annonce

Det er et stort scoop for os at kunne vise udstillingen.

Hans Fokdal, formand for Danmarks Museum for Lystsejlads i Svendborg.


Troels Kløvedal på Nordkaperen. Billedet indgår også i lystsejladsmuseets udstilling. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

- Det er et stort scoop for os at kunne vise udstillingen. Vi er ovenikøbet så heldige at få den her op til sejlersæsonen, siger museets formand, Hans Fokdal, Svendborg.

I sin tale ved udstillingens åbning i fredags roste Hans Fokdal museets frivillige, der har knoklet for at få det hele på plads.

"Frihedens Værksted" er titlen på den nye Troels Kløvedal-særudstilling i Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen i Svendborg. Udstillingen er tilvirket af Naturhistorisk Museum i Aarhus og af M/S Søfart i Helsingør. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Ved åbningen talte også medlem af museets støtteforening og ikke mindst Troels Kløvedals nære, personlige ven og Nordkaper-medsejler Henrik Johannes Bredsdorff fra Tranekær.

Udstillingen blev levendegjort af Henrik Johannes Bredsdorffs underholdende skildring af sin første Nordkaperen-sejlads i 1973.

Propper banket i skroget på det rustangrebne skib holdt dengang Det Græske Øhav udenbords - næsten.

Henrik Johannes Bredsdorff fra Tranekær var nær personlig ven med Troels Kløvedal og har sejlet flere gange med Nordkaperen. Ved åbningen af særudstillingen på Danmarks Museum for Lystsejlads fortalte Henrik Johannes Bredsdorff Nordkaperen-oplevelser fra Det Græske Øhav i 1973. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

På museet kobler plancherne sig på passende vis til Svend Billesbølles permanent udstillede jordomsejler-båd, Stormy II, og til fortællingen om solo-jordomsejler Christian Liebergreen fra Tåsinge.

Udstillingen ”Frihedens Værksted” i museumshallen på Frederiksøen er gratis at opleve og kan besøges indtil den 1. august.

Plancherne har tidligere været vist på museer i Aarhus og Helsingør.Formålet er at styrke samarbejdet omkring det at formidle vores rige, maritime kulturarv i Svendborg.

Nils Valdersdorff, museumsinspektør, Svendborg MuseumDel af nyt maritimt samarbejde

Lystsejladsmuseets aktuelle udstilling er også et led i det nye samvirke mellem Svendborg Museum og andre maritime aktører.

- Samvirket er under udvikling. Formålet er at styrke samarbejdet omkring det at formidle vores rige, maritime kulturarv i Svendborg, siger museumsinspektør Nils Valdersdorff.

Næste særudstilling på lystsejladsmuseet har temaet ”Havnens frie fugle - før og nu”. Den åbner 4. august.

Frem til den 1. august viser Danmarks Museum for Lystsejlads en særudstilling om Troels Kløvedal. Udstillingen åbnede fredag med bl. a. Nordkaperen-minder fortalt af Kløvedals nære ven, Henrik Johannes Bredsdorff fra Tranekær.  Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Den tredobbelte jordomsejler Troels Kløvedals landkvarter var her i den firlængede gård på Djursland. Troels Kløvedal døde 75 år gammel i december 2018. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Fyn

- Skær den over, Sunke, sagde de - men Sunke fortsatte: Nu søsætter han snart Unda fra 1914

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg For abonnenter

Hjem blev fyldt med skoldhedt vand: - Det var første gang i 25 år

Annonce