Annonce
Langeland

Endnu en langelandsk kommunaldirektør fyret

Langeland Kommune har fyret kommunaldirektør Benny Balsgaard. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Kommunaldirektør Benny Balsgaard blev mandag fyret fra sin stilling i Langeland Kommune efter knapt tre års ansættelse.

LANGELAND: Kommunaldirektør Benny Balsgaard blev mandag fyret, da han mødte på arbejde i Langeland Kommune.

I går eftermiddags konfirmerede kommunens økonomiudvalg fyringen.

Borgmester Tonny Hansen (SF) siger : - Det er i gensidig forståelse med Benny Balsgaard, at han fratræder, og han er fritaget for tjeneste. Den 30. oktober konfirmeres aftalen endeligt af en ekstraordinært indkaldt kommunalbestyrelse.

Kommunen skal nu finde en ny profil, som en fremtidig direktør skal passe ind i.

- Udviklingen i kommunerne går så hurtigt, og der stilles konstant nye krav, derfor er vi enige om at søge en anden profil, siger han.

Indtil en ny kommunaldirektør er fundet, fungerer vicekommunaldirektør Janni Hansen som kommunaldirektør.

Der har tidligere været kritik af stærkt lukrative aftrædelsesordninger i det offentlige på chefniveau, men Tonni Hansen vil ikke sige noget om, hvor mange penge Benny Balsgaard får med sig fra Langeland Kommune.

- Men allerede i Benny Balsgaards ansættelse har man været opmærksom på at lave en fornuftig aftale, siger han.

Benny Balsgaard tiltrådte stillingen som kommunaldirektør i Langeland Kommune i februar 2017, da havde stillingen været ledig i et år, efter at den daværende politiske ledelse i Langeland Kommune valgte at fyre Jørgen Christiansen efter ti år som kommunaldirektør i Langeland Kommune. Offentligheden har aldrig fået nogen forklaring på fyringen af Jørgen Christiansen, som forlod kommunen med to års løn i baggagen.

Benny Balsgaard kom fra en stilling som konstitueret ældrechef i Billund Kommune, efter han blev fyret som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune af daværende borgmester Christian Thygesen (V) efter næsten knapt ti års ansættelse i Faaborg-Midtfyn Kommune og knapt fire år i den tidligere Ringe Kommune. Han blev afløst af den nu fyrede Helene Bækmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce