Annonce
Langeland

Endnu en langelandsk kommunaldirektør fyret

Langeland Kommune har fyret kommunaldirektør Benny Balsgaard. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Kommunaldirektør Benny Balsgaard blev mandag fyret fra sin stilling i Langeland Kommune efter knapt tre års ansættelse.

LANGELAND: Kommunaldirektør Benny Balsgaard blev mandag fyret, da han mødte på arbejde i Langeland Kommune.

I går eftermiddags konfirmerede kommunens økonomiudvalg fyringen.

Borgmester Tonny Hansen (SF) siger : - Det er i gensidig forståelse med Benny Balsgaard, at han fratræder, og han er fritaget for tjeneste. Den 30. oktober konfirmeres aftalen endeligt af en ekstraordinært indkaldt kommunalbestyrelse.

Kommunen skal nu finde en ny profil, som en fremtidig direktør skal passe ind i.

- Udviklingen i kommunerne går så hurtigt, og der stilles konstant nye krav, derfor er vi enige om at søge en anden profil, siger han.

Indtil en ny kommunaldirektør er fundet, fungerer vicekommunaldirektør Janni Hansen som kommunaldirektør.

Der har tidligere været kritik af stærkt lukrative aftrædelsesordninger i det offentlige på chefniveau, men Tonni Hansen vil ikke sige noget om, hvor mange penge Benny Balsgaard får med sig fra Langeland Kommune.

- Men allerede i Benny Balsgaards ansættelse har man været opmærksom på at lave en fornuftig aftale, siger han.

Benny Balsgaard tiltrådte stillingen som kommunaldirektør i Langeland Kommune i februar 2017, da havde stillingen været ledig i et år, efter at den daværende politiske ledelse i Langeland Kommune valgte at fyre Jørgen Christiansen efter ti år som kommunaldirektør i Langeland Kommune. Offentligheden har aldrig fået nogen forklaring på fyringen af Jørgen Christiansen, som forlod kommunen med to års løn i baggagen.

Benny Balsgaard kom fra en stilling som konstitueret ældrechef i Billund Kommune, efter han blev fyret som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune af daværende borgmester Christian Thygesen (V) efter næsten knapt ti års ansættelse i Faaborg-Midtfyn Kommune og knapt fire år i den tidligere Ringe Kommune. Han blev afløst af den nu fyrede Helene Bækmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Royale besøg af politiet er ikke godt nok

Gennem et par uger har vi på Fyns Amts Avis fortalt om den stigende bekymring, der er på Langeland over det, der opleves som mangelfuld tilstedeværelse. Sagen begyndte i denne omgang ved at vi på avisen undrede os over, at der i en periode i september og oktober ikke var offentliggjort døgnrapporter fra Langeland. Vi kunne med andre ord ikke se, hvad der var sket af stort og småt for ordensmagten på øen - og selvom man så kan forledes til at tro, at der intet kriminelt sker, så var det dog ikke vores første tanker. Det viste sig da også, da vi begyndte at undersøge det nærmere, at der faktisk var sket forskellige ting, som det måske havde været rart for langelænderne at høre om og følge op på. En ung kvinde var faldet syv meter ned fra et stillads - et sted, hvor der i øvrigt tit var klaget over megen uro med forskellige konsekvenser for naboerne til følge. Det er langt fra sikkert, at det, der er sket på Langeland i nævnte periode, er hverken værre eller bedre end det, der sker andre steder. Men det er indiskutabelt et problem, at man ikke ved, hvad der sker, at borgerne bliver utrygge og at en masse forkert viden spreder sig. Kort sagt er det vejen mod et samfund, der ikke hænger ordentligt sammen, og selvfølgelig skal der fokus på det, så den sammenhængskraft kan genoprettes. Det store spørgsmål er så, hvordan det sker. Som det ses i dagens udkomme, taler vi med langelænderne om det, og det, vi møder, er ikke vrede og raseri. Det er nærmere opgivenhed med en række konkrete eksempler på mangelfuld tilstedeværelse af politiet. Lige nu endda flere steder på kanten af apati hos langelænderne. Flere har opgivet troen på, at det bliver bedre - og at det alligevel ikke nytter noget. Og det er faktisk noget af det allermest farlige ved situationen, som den er nu. Ved politireformen og de følgende ændringer de senere år er det ligesom blevet accepteret, at hver kommune ikke behøver have fast tilstedeværelse af politi. Det kan godt styres centralt fra - for eksempel også med et politi fra Svendborg, der så tre gange i døgnet skal patruljere på Langeland - de besøg, som vittige sjæle kalder royale besøg. Men som det siges meget klart fra langelænderne: Det ønsker vi ikke. Vi ønsker daglig og fast tilstedeværelse af politiet. Vi ønsker politi med lokalkendskab og et politi, der også laver forebyggende arbejde. Åbenmundede betjente, der også er politisk valgt til at tjene folket, tager heldigvis bladene fra munden i de her uger og fortæller om konsekvenserne, som de ser dem. Med andre ord: Lyt! Lyt til langelænderne, lyt til betjentene. Og overvej lige følgende spørgsmål: Er det ikke helt relevant og konstruktiv kritik, der kommer her? Bør politiet ikke selv tage ansvar og få ændret de beslutninger, der har ledt os ud på denne vildvej her på kanten af udkanten? Er konsekvenserne ved ikke at gøre noget ikke langt større end problemerne ved at erkende, at den nuværende situation faktisk ikke er holdbar? Læs selv dagens artikler og lad os gerne høre svarene.

Annonce