Annonce
Navne

Verdens Poesidag er aflyst på Fyn: Men digterne læser op alligevel

Bjarne Kim Pedersen, forlægger og forfatter, kommer en række af sine kollegaer ikke til at læse op fra scenekanten i forbindelse med Verdens Poesidag i år. Det har coronakrisen sat en stopper for, men han har alligevel et bud på, hvordan de fynske digte når ud i til befolkningen.
På Fyn er Verdens Poesidag aflyst som en konsekvens af coronakrise, men de fynske digtere har alligevel tænkt sig at læse op og udbrede deres digte. Det gør de ved hjælp af mobiltelefoner og Facebook.

I lande i over hele verden binder digte en gang om året mennesker sammen på Verdens Poesidag den 21. marts, hvor digtere læser op at deres lyriske værker.

Det gælder også på Fyn, hvor sammenslutningen af Fynske Forfattere har arrangeret oplæsninger på dagen, som dog er udsat – og ret beset aflyst - på grund af coronakrise.

Det fynske bidrag til den verdensomspændende begivenhed skulle have fundet sted på Storms Pakhus i Odense, hvilket ikke bliver til noget.

Alligevel skal fynboerne og alle andre – faktisk i hele verden - nok få mulighed for at lytte til fynskproducerede digte i forbindelse med poesidagen.

De fynske forfatteres kontaktperson, Bjarne Kim Pedersen, har nemlig opfordret digterne til at gribe deres mobiltelefoner og optage sig selv på video, mens de læser op af digtene.

-Der kan jo gå måneder, før vi kan gennemføre arrangementet, så vi har opfordret alle til at bruge deres telefon og lægge optagelserne op på vores Facebookside, så folk trods coronakrise og aflysning af Verdens Poesidag stadig kan få en fynsk, lyrisk oplevelse, siger 64-årige Bjarne Kim Pedersen, der ved siden af sin post som formand for de fynske forfattere også er ansigtet udadtil hos forfatterforlaget Ravnerock.

Bjarne Kim Pedersen

Er uddannet socialpædagog.

Betragter sig som forfatter på fuld tid og arbejder på freelancebasis som pædagog.

Opvokset ved Helnæs ved Faaborg, bor i Otterup med sin kone Birgitte, som han har fire børn med.

Debuterede som digter i 1982 og har siden skrevet og udgivet digte, noveller og romaner.

Er ansigtet udadtil hos miniforlaget Forfatterforlaget Ravnerock, som nu fem år i træk har udgivet en antologi i forbindelse med Verdens Poesidag.

Den seneste antologi ”Bæredygtige Digte” rummer bidrag fra 31 digtere, blandt andre Maria Kjær-Madsen og og Elisabeth Uldall, der begge bor på Sydfyn samt Arne Herløv Petersen, Langeland.

Digte samlet i antologi

For sit eget vedkommende sidder han i hjemme i privaten på Nordfyn og har taget hul på at optage og lægge videooptagelser ud på Facebook.

Torsdag eftermiddag havde også fynske digtere som John Mason og Cindy Lynn Brown lagt optagelser på i gruppen ”Bæredygtige Digte Verdens PoesiDag 2020”.

Temaet er, som det fremgår af gruppens navn, bæredygtige digte, og med aflysningen af poesidagen og brugen af mobiltelefoner og andet, der kan optage film, er der også lagt op til, at læserne og lytterne nu får langt flere digte læst op end planlagt.

-For femte gang udgiver vi digtene i bogform som en antologi, hvor der faktisk er 31 digtere med, hvoraf 10 skulle læse op på lørdag. Alle deltagerne er blevet opfordret til at optage sig selv og lægge deres optagelser op i gruppen, og det håber jeg, de vil gøre, siger Bjarne Kim Pedersen og tilføjer, at han ser opfordringen som en mulig kærkommen adspredelse for digterne.

-Tanken er, at det er en anden form for manifestation, hvor man har mulighed for at lege og eksperimentere med sin telefon. Det er nok ikke helt dårligt i den her tid, hvor mange går hjemme og passer og leger med deres børn, slutter han.

For femte gang udgiver de fynske digtere en antologi i forbindelse med Verdens Poesidag. Foto af bogomslag: Forfatterforlaget Ravnerock
Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Navne For abonnenter

Peder med nye Sockrow-kolleger, nye folk bag Højby Marked og ny Odense-podcast: Bred ymer og knæhøj karse

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Annonce