Annonce
Svendborg

Trods ønske om afklaring i vindmøllesag: Borgmester bøjer sig for den røde glente

Borgmester Bo Hansen (S) bøjer sig for den røde glente, der bor tættere på de kommende vindmøller ved Broholm end først antaget. Men han ærgrer sig over, at man ikke kommer til - med en politisk beslutning på byrådsmødet tirsdag - at sætte et punktum i den omstridte sag med flere end 300 kritiske høringssvar. Foto: Michael Bager
Det er træls, at politikerne ikke kommer til at træffe en endelig beslutning i vindmøllesagen fra Broholm på tirsdag, synes borgmester, Bo Hansen. Men sådan er demokratiet.

Svendborg. Det kan godt være, at borgmester Bo Hansen (S) gerne have set, at politikerne med en beslutning i byrådet på tirsdag kunne have sat et punktum i sagen om de omstridte vindmøller ved Broholm.

Men faktum er, at han bøjer sig for den røde glente, efter det er kommet frem, at der er en rød glente, der har vist sig at bo tættere på de kommende vindmøller ved Broholm end først antaget.

- Det er selvfølgelig træls for den politisk rytme, og der er mange forskellige meninger om vindmølleprojektet ved Broholm, så det ville have været godt med en beslutning inden så længe. Så det er ærgerligt, at beslutningen nu udskydes til behandling tidligst i maj. Men det er omvendt sådan vores demokrati er. Hver sten skal vendes, siger Bo Hansen.

Annonce

Det er selvfølgelig træls for den politisk rytme, og der er mange forskellige meninger om vindmølleprojektet ved Broholm, så det ville have været godt med en beslutning inden så længe. Så det er ærgerligt, at beslutningen nu udskydes til behandling tidligst i maj. Men det er omvendt sådan vores demokrati er. Hver sten skal vendes

Bo Hansen

Det er Miljøstyrelsen, der i et svar til Svendborg Kommune skriver, at kommunen bør få en ny miljøkonsekvensvurdering, inden politikerne kan godkende lokalplanen for vindmølleprojektet.

Der er nemlig observeret en rød glente tættere på vindmøllerne, end man tidligere har set, og det skal man tage med i sin vurdering, før grundlaget for en beslutning er fyldestgørende.

Rød glente

Oplysningerne er kommet ind i 11. time, og Bo Hansen lægger da heller ikke skjul på, at han blev lidt overrasket over sagens udvikling, da han fik besked fredag over middag.

- Jeg blev nok lidt stille et øjeblik. Jeg skulle lige tænke igennem, hvordan vi skulle håndtere det her, siger Bo Hansen.

Massiv modstand

Planen om vindmøllerne har vakt massiv modstand blandt mange borgere, og flere end 300 høringssvar fik kommunen, da lokalplanen for projektet var i høring.

Socialdemokratiet med Bo Hansen i spidsen har undervejs været stålsat på at godkende plangrundlaget, og i byrådet har der været flertal for at træffe den upopulære beslutning; dog ikke med blandt andre venstres stemmer.

Havde Bo Hansen med et flertal i ryggen stemt for plangrundlaget på tirsdag aftens byrådsmøde, var han blandt kritikerne ikke blevet synderligt populær.

Alligevel er det på ingen måde en lettelse eller kærkomment, at glenten nu basker beslutningen af bordet.

- Til det kan jeg kun sige klart nej. Jeg ville gerne have truffet den beslutning på tirsdag, selvom den havde været upopulær. Jeg er af den opfattelse, at store energiprojekter som dette her vil give støj hver gang, vi skal tage stilling til dem. Det er klart, at der er naboprotester. Sådan er det. Og vi vil stå med samme udfordring næste gang vi skal tage stilling i en lignende sag, siger han og giver et eksempel.

- Der er jo et kæmpe stort solcelleprojekt ude i Ulbølle, som vi snart skal kigge på, og der kan også nemt komme 350 høringssvar fra utilfredse borgere. Vi må beslutte os for, om vi vil følge de ambitioner om grøn omstilling, der er lagt ud for dette land. Og der går jeg ind for, at vi gør noget for den grønne omstilling. Også selvom det hver gang bliver svært, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Annonce