Annonce
Langeland

Tak, men nej tak: Langelandsk virksomhed må ikke give gave til sygeplejersker

Plan Organic-lagerchef Per Lauritsen har sendt to kasser med luksusvarer til sygeplejerskerne på to jyske sygehuse, men foreløbig forgæves. På grund af smittefaren må der ikke komme noget ind på sygehusene. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Importøren af hår- og hudplejeprodukter Plan Organic i Rudkøbing har sendt varer for i alt omkring 50.000 kroner til to jyske sygehuse. Gaverne er øremærket de sygeplejersker, som på grund af corona-krisen er hårdt spændt for, men de er blevet afvist på grund af corona-smittefare.

Rudkøbing: Corona-krisen gør det nu også svært at vise taknemmelighed.

Det må de sande i Plan Organic, som ligger i Rudkøbing og ernærer sig ved import og salg af økologiske hud- og hårplejeprodukter.

Virksomhedens lagerchef, Per Lauritsen, fortæller, at han for nylig fik en henvendelse fra en kunde med web-shop i Hinnerup.

- Vi blev spurgt, om vi ville donere nogle produkter til sygeplejerskerne på hospitalet i Skejby, og det sagde vi ja til. For de knokler som sindssyge, siger han.

Nogenlunde samtidig blev den ene af Plan Organics ejere, Claus Jønsson, spurgt, om han kunne tænke sig at forkæle sygeplejerskerne på Regionshospitalet Herning, og da også han sagde ja, blev der mandag i denne uge sendt to kasser til Jylland - en til Herning og en til Hinnerup, hvor webshop-ejeren så skulle levere den videre til Skejby.

Hver kasse indeholdt shampoo, balsam og læbepomade - alt sammen i luksusudgaver - og Per Lauritsen vurderer, at der i alt var varer for 50.000 kroner i udsalgspriser.

Småpenge er det jo ikke, men det hører med, og landets frisørsaloner og hudplejeklinikker er lukket af pandemi-relaterede årsager. Så også Plan Organic er ramt af corona-krisen og risikerer at brænde inde med nogle varer.

- Vi importerer hår- og hudplejeprodukter, som er økologiske og derfor har en begrænset holdbarhed. Og da jeg er jyde, kan jeg ikke lide at smide noget ud, og så synes vi, at sygeplejerskerne fortjener at blive forkælet med nogle lækre produkter, når de går i bad efter fyraften. Vi kæmper alle, men det er nok dem, der kæmper hårdest, siger Per Lauritsen.

Vi gjorde det bare for at være flinke og rare, og når sundhedsmyndighederne siger, at det må vi ikke, så skal jeg ikke være den, der siger, at det er vi uenige i.

Claus Jønsson

Nej tak

Det er onsdag formiddag, vi taler med lagerchefen, og han er på det tidspunkt ikke vidende om, at sagen skal tage en drejning.

Men hen under aften onsdag bliver vi ringet op af Plan Organic-indehaver Claus Jønsson, som fortæller, at han har været i kontakt med en ledende medarbejder på Regionshospitalet Herning.

- Beskeden var, at vi ikke kunne få lov at forkæle sygeplejerskerne. På grund af smittefaren må der ikke komme noget ind på sygehuset, siger Claus Jønsson, der ikke har tænkt sig at slå sig i tøjret.

- Vi gjorde det bare for at være flinke og rare, og når sundhedsmyndighederne siger, at det må vi ikke, så skal jeg ikke være den, der siger, at det er vi uenige i, siger han.

Og så understreger han, at der ingen planer er om at holde op med at være det - altså flinke og rare.

- Nu sætter vi varerne til side, og så forkæler vi sygeplejerskerne, når vi er på den anden side af den her krise, og reglerne er lidt mere lempelige. Det glæder vi os til, for de fortjener lidt økologisk forkælelse i brusekabinen, siger Claus Jønsson.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Mere til lærerne, mindre til hjemmeplejen og fri psykolog til unge: Ærøs politikere er tilfredse med nyt forlig

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport

I Ronaldos fodspor: Nyborg-drengen Magnus skriver kontrakt med europæisk storklub

Navne For abonnenter

60 år: Jens Garfalk måtte lære lederjobbet med lynets hast: - Den fik han sgu oversolgt

Ærø

Kronik: En havnerundfart med hund

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

76-årige Bent er blind og skal springe ud af et fly: - Jeg kan jo ikke se, hvor langt der er ned

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Langeland

Debat: Holdbare løsninger i Langeland Kommune er politikernes ansvar - ikke administrationens

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Nekrolog: Søren Lenschau Andersen var et anker og en superstjerne indtil livet sled ham op som 38-årig

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sport For abonnenter

Hvem kan stoppe Svendborg-Oure FA - B1913 vil efter pokalbraget levere alt mod DS-topholdet

Langeland For abonnenter

Kenny og Jeanette er langtidsledige og var til borgermøde for at blive klogere: - Det ville være rart at vide, hvad der skal ske med folk på kontanthjælp

Danmark

Politiet gransker atter selvmordslægen Svend Lings: - Der er ikke nogen dom, der kan få mig til at stoppe

Annonce