Annonce
Langeland

Tak, men nej tak: Langelandsk virksomhed må ikke give gave til sygeplejersker

Plan Organic-lagerchef Per Lauritsen har sendt to kasser med luksusvarer til sygeplejerskerne på to jyske sygehuse, men foreløbig forgæves. På grund af smittefaren må der ikke komme noget ind på sygehusene. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Importøren af hår- og hudplejeprodukter Plan Organic i Rudkøbing har sendt varer for i alt omkring 50.000 kroner til to jyske sygehuse. Gaverne er øremærket de sygeplejersker, som på grund af corona-krisen er hårdt spændt for, men de er blevet afvist på grund af corona-smittefare.

Rudkøbing: Corona-krisen gør det nu også svært at vise taknemmelighed.

Det må de sande i Plan Organic, som ligger i Rudkøbing og ernærer sig ved import og salg af økologiske hud- og hårplejeprodukter.

Virksomhedens lagerchef, Per Lauritsen, fortæller, at han for nylig fik en henvendelse fra en kunde med web-shop i Hinnerup.

- Vi blev spurgt, om vi ville donere nogle produkter til sygeplejerskerne på hospitalet i Skejby, og det sagde vi ja til. For de knokler som sindssyge, siger han.

Nogenlunde samtidig blev den ene af Plan Organics ejere, Claus Jønsson, spurgt, om han kunne tænke sig at forkæle sygeplejerskerne på Regionshospitalet Herning, og da også han sagde ja, blev der mandag i denne uge sendt to kasser til Jylland - en til Herning og en til Hinnerup, hvor webshop-ejeren så skulle levere den videre til Skejby.

Hver kasse indeholdt shampoo, balsam og læbepomade - alt sammen i luksusudgaver - og Per Lauritsen vurderer, at der i alt var varer for 50.000 kroner i udsalgspriser.

Småpenge er det jo ikke, men det hører med, og landets frisørsaloner og hudplejeklinikker er lukket af pandemi-relaterede årsager. Så også Plan Organic er ramt af corona-krisen og risikerer at brænde inde med nogle varer.

- Vi importerer hår- og hudplejeprodukter, som er økologiske og derfor har en begrænset holdbarhed. Og da jeg er jyde, kan jeg ikke lide at smide noget ud, og så synes vi, at sygeplejerskerne fortjener at blive forkælet med nogle lækre produkter, når de går i bad efter fyraften. Vi kæmper alle, men det er nok dem, der kæmper hårdest, siger Per Lauritsen.

Annonce

Vi gjorde det bare for at være flinke og rare, og når sundhedsmyndighederne siger, at det må vi ikke, så skal jeg ikke være den, der siger, at det er vi uenige i.

Claus Jønsson

Nej tak

Det er onsdag formiddag, vi taler med lagerchefen, og han er på det tidspunkt ikke vidende om, at sagen skal tage en drejning.

Men hen under aften onsdag bliver vi ringet op af Plan Organic-indehaver Claus Jønsson, som fortæller, at han har været i kontakt med en ledende medarbejder på Regionshospitalet Herning.

- Beskeden var, at vi ikke kunne få lov at forkæle sygeplejerskerne. På grund af smittefaren må der ikke komme noget ind på sygehuset, siger Claus Jønsson, der ikke har tænkt sig at slå sig i tøjret.

- Vi gjorde det bare for at være flinke og rare, og når sundhedsmyndighederne siger, at det må vi ikke, så skal jeg ikke være den, der siger, at det er vi uenige i, siger han.

Og så understreger han, at der ingen planer er om at holde op med at være det - altså flinke og rare.

- Nu sætter vi varerne til side, og så forkæler vi sygeplejerskerne, når vi er på den anden side af den her krise, og reglerne er lidt mere lempelige. Det glæder vi os til, for de fortjener lidt økologisk forkælelse i brusekabinen, siger Claus Jønsson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Ærø får en helt ny uddannelse: Marstal Navigationsskole åbner en færgeføreruddannelse i efteråret

Annonce