Annonce
Svendborg

Sydfynsk bilfirma gearer ned: Bukkehave afvikler det meste i Svendborg

En større affolkning er i gang i bygningen, hvor bilfirmaet Bukkehaves danske afdeling har hjemme. Seks medarbejdere er blevet afskediget, og når de er fratrådt, er kun et par stykker tilbage. Arkivfoto: Gitte Gedde

Bilfirmaet Bukkehave er ved at afvikle de fleste af aktiviteterne i Svendborg og har fyret seks medarbejdere. Årsag: Det afrikanske marked er en skygge af sig selv.

Direktørerne Morten Frederiksen og Bo Dybbro er afskediget, og det samme er yderligere fire medarbejdere.

Det er situationen i bilfirmaet Bukkehave, der i en årrække har ernæret sig ved at sælge motoriserede køretøjer til verdens svært fremkommelige egne, oplyser selskabets bestyrelsesformand, Jens Josefsen.

- Vi er i gang med nogle tilpasninger, som sker på direktørernes (Morten Frederiksens og Bo Dybbros, red.) egne anbefalinger, og de betyder, at vi skærer ned på de aktiviteter, der har udspring i Svendborg, siger bestyrelsesformanden.

Årsagen er, forklarer han, at den sydfynske afdeling har serviceret dels det europæiske, dels det afrikanske marked.

- Men den volumen, som vi en gang havde i Afrika, er der ikke længere. Den faldende dollar og de lave råvarepriser er årsag til, at det slet ikke bliver til det, vi troede, det ville blive. Afrika er et svært, svært marked, siger Jens Josefsen, der oplyser, at afdelingen i Vindeby stadig skal tage sig af logistikken, og at den kan klares af et par medarbejdere.

I samme ombæring vil Bukkehaves afdeling i Nigeria få dødsstødet, oplyser Jens Josefsen.

- Og så tilpasser vi arbejdsstyrken til der, hvor det går rigtig godt, nemlig det nordamerikanske marked, tilføjer bestyrelsesformanden.

Annonce

Første bil i 1925

Det er en af kommunens helt gamle virksomheder, der dermed er sat på vågeblus i Svendborg.

Bukkehave Corporation A/S blev grundlagt, da Christian Bukkehave slog sig ned som Ford-forhandler og solgte sin første Ford T til Argentina i 1925.

Siden specialiserede virksomheden sig i salg at køretøjer og reservedele til svært tilgængelige steder i verden, og i 2003 købte Christian Haar, som på det tidspunkt var medejer, Hans Christian Bukkehave ud af firmaet.

Christian Haar flyttede senere til først Schweitz og siden Fort Lauderdale i USA, hvor han bor i dag, og det er også her, den amerikanske del af Bukkehave-koncernen, Bukkehave Inc., har hjemme.

I 2016 havde Bukkehave Corporation et overskud på 44 millioner kroner før skat, og selskabet havde 22 ansatte - mens det havde 42 året før.

Egenkapitalen i Christian Haars holdingselskab, B1925 A/S, var opgjort til 32,7 millioner kroner ved udgangen af 2016, og så oplyser bestyrelsesformand Jens Josefsen i øvrigt, at "tilpasningerne", som han kalder manøvren, forventes effekturet i marts 2018.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra de afskedigede to direktører, Morten Frederiksen og Bo Dybbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce