x
Annonce
Ærø

Samlet plus: Ærøxpressen skaffer flere rejsende til og fra Ærø

M/f Ærøxpressen, Ærøexpressen, Marstal-Rudkøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Selvom Ærøfærgerne har oplevet en nedgang i passagertallet, er der i januar 2020 kommet flere til Ærø end samme måned sidste år. Faktisk næsten 3000 flere passagerer er det blevet til.

Marstal: Med januar bag sig kan Ærøxpressens bestyrelse se tilbage på den nyslåede færgerutes første hele måned og passagertal derfra. 6900 passageroverførsler og 2259 køretøjer tog turen Marstal-Rudkøbing i januar.

På trods af startvanskeligheder er det en periode som direktør Boye Kromann anser som tilfredsstillende. Ikke mindst fordi at den nye færge blandt andet har ført til en stigning i antallet af passagerer i færgetrafikken generelt.

- Med tanke på de driftsforstyrrelser vi havde til at begynde med og at ruten har ligget stille i seks år, er vi godt tilfredse med resultaterne. Det, og så at januar er en sløv måned, gør, at vi ikke kan klage. Herfra kan det kun gå fremad, siger han.

Forventningerne var høje og tilfredsheden til trods er det ikke helt lykkedes at leve op til dem. Boye Kromann peger på to afgørende faktorer.

- Vi har været en smule for optimistiske. Desuden havde vi ikke regnet med nogle forhindringer ved opstart. Det skulle vi nok have gjort. Men sejlplanen holder nu, og passagertallet er kun gået op.

Forleden skrev vi om en nedgang i passagertallet for Ærøfærgerne. 3950 færre end samme periode sidste år. Til gengæld viser en sammenligning med tallene fra Ærøxpressen, at der samlet set er sket en stigning i passagertallet. Med Ærøxpressens 6900 er antallet af passagerer steget med 2950, på trods af det fald Ærøfærgerne har oplevet.

Boye Kromann nævner også selv den gevinst, det står til at blive for Ærø med en ekstra færgerute.

- Det her betyder ikke kun en nedgang for Ærøfærgerne. Det løser også højsæsonens kapacitetsproblemer, hvor folk har måttet droppe planer om en tur fordi alt var booket. Det kan kun blive en gevinst for hele Ærø, lyder vurderingen fra direktøren.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Skoler og daginstitutioner åbner torsdag den 16. april: - Det kommer til at være en anden hverdag, end den vi kendte før corona

Læserbrev

Lokaldebat: Åbn bibliotekerne eller udbring bøger

Læserbrev: Genbrugspladsen er genåbnet med restriktioner. Det mener jeg bestemt også, bibliotekerne skal. Jeg anser det for en bunden opgave hurtigst mulig at sikre, at børn og voksne kan få nogle bøger at læse i. Og jeg har et bud på hvordan. De skal kun være åbne, når de er betjente og kun for udlån og nok også aflevering. Altså ingen læsesal eller brug af computere. Som andre steder på øen skal der være begrænsninger for, hvor mange der kan være inde i biblioteket samtidig. Det klarer den ansatte. Og vedkommende skal sikre sig, at alle besøgende sprittes af og afspritte efter hvert udlån/aflevering via maskinen. Alternativt kan det også gøres, som jeg har set det på norsk tv - fra Stavanger. Her skriver man til biblioteket, hvilke type bøger man ønsker. Både børn, unge og voksne. Og så finder en bibliotekar hvis muligt de ønskede bøger og tillægger et par stykker, som han mener, de vil kunne lide. Derefter kører biblioteket ud til lånerne med en pose med bøger og afleverer med afstand. Jeg melder mig gerne til det. Jeg så nogle glade børn og voksne, der opdagede bøger og tegneserier på denne måde. Men det kan også være voksne, der er gået lidt død i lyd- og e-bøger, Netflix og danske corona-medier.

Svendborg

Ambulanceredder i frontlinjen: Skal vi sætte vores eget eller patientens liv først?

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce