Annonce
Svendborg

Rød glente basker vindmøllebeslutning af bordet: Udskydes på ubestemt tid

Modstanden mod vindmøller ved Broholm er stor. Og nu kan en rød glente gå hen at baske møllerne helt af bordet. Foto: Erik Biering, Dansk Ornitologisk Forening
Fund af rød glente-rede tættere på potentielle Broholmvindmøller udskyder sagen, så den alligevel ikke skal afgøres i byrådet på tirsdag.

Artiklen er opdateret med kommentarer fra kommunaldirektør Erik Bendorf klokken 14.30

Svendborg: Direktionen i Svendborg Kommune anbefaler, at politikerne alligevel ikke skal tage stilling i sagen om vindmøller ved Broholm på byrådsmødet tirsdag.

Det sker, efter det er kommet frem, at der er en rød glente, der efter alt at dømme bor tættere på den planlagte vindmølleplacering, end man troede i første omgang.

Annonce

Der var ellers lagt op til, at et flertal ville godkende plangrundlaget, kommuneplantillæg og lokalplan, for vindmølleprojektet.

Men en rød glente har altså basket beslutningen af bordet.

Kommunaldirektør Erik Bendorf oplyser, at da det kom til kommunens kendskab, at der er en rød glente tættere på møllerne end først antaget, spurgte man Miljøstyrelsen, hvordan man bør forholde sig til det.

Svaret fra styrelsen modtog kommunen torsdag eftermiddag, og her fremgik det, at der bør ligge en ny miljøkonsekvensvurdering, inden man kan træffe beslutning i sagen.

- Så jeg er glad for at vi spurgte Miljøstyrelsen. Vores opgave er jo at sørge for, at beslutningsgrundlaget er i orden. Hvis vi bare kører videre, og politikerne ender med at godkende møllerne på tirsdag, ville beslutningen jo blive påklaget til Planklagenævnet, hvor vi ville tabe stort og blive pålagt at igangsætte en ny miljøkonsekvensvurdering, og det ville jo så rykke tidsplanen yderligere, siger Erik Bendorf.

Tidligst til maj

En ny miljøkonsekvensvurdering tager selvsagt tid at lave. Og efterfølgende skal den i otte ugers offentlig høring.

Og selvom man kunne nå at få den færdig til årsskiftet, kan politikerne tidligst få lov til at tage stilling til vindmøllerne i Broholm til maj.


Så jeg er glad for at vi spurgte Miljøstyrelsen. Vores opgave er jo at sørge for, at beslutningsgrundlaget er i orden. Hvis vi bare kører videre og politikerne ender med at godkende møllerne på tirsdag, ville beslutningen jo blive påklaget til Planklagenævnet, hvor vi ville tabe stort og blive pålagt at igangsætte en ny miljøkonsekvensvurdering, og det ville jo så rykke tidsplanen yderligere.

Erik Bendorf, kommunaldirektør i Svendborg Kommune


Det skyldes, at man i kommunen er i færd med at lave en ny kommuneplan, og mens det arbejde pågår - fra december til den vedtages i maj - er det ikke muligt at vedtage lokalplaner, der forudsætter kommuneplantillæg, sådan som det er tilfældet i vindmøllesagen.

Kort sagt, kan en lokalplan for vindmøllerne i Broholm tidligst kommer på dagsordenen til maj.

Modstanden mod vindmøller ved Broholm er stor. Og nu kan en Rød Glente gå hen at baske møllerne helt af bordet. Foto: Katrine Becher Damkjær

Og inden da skal der altså laves en nye miljøkonsekvensvurdering.

- Og det er faktisk ikke kommunens opgave; det er mølleopsætter, der skal stå for at få den vurdering lavet, så vi i kommunen har ikke indflydelse på, hvor længe det vil tage at få foretaget miljøkonsekvensvurderingen, siger Erik Bendorf.

Annonce

Rød Glente ind fra højre

Allerede i det eksisterende materiale, som skulle ligge til grund for politikernes beslutning på tirsdag, havde man taget højde for den røde glente.

Det er nye oplysninger om, at reden rent faktisk er tættere på vindmøllerne end først antaget, der gør, at dele af sagen må gøre om.

Oplysningerne kom først kommunen i hænde for nyligt, hvorfor det i kommunens optik ikke er en fejl hos dem, der gør, at man først i 11. time må sadle om.

- Der findes regler for at stille vindmøller op. Dem skal vi følge, og det synes jeg, at det her er udtryk for, at vi gør, siger kommunaldirektøren.

Han forklarer, at politikerne på tirsdagens møde endeligt skal beslutte om sagen skal udskydes. For da den allerede er på dagsordenen, og dagsordenen er sendt ud, kan forvaltningen ikke bare slette punktet på dagsordenen.

Annonce
Ærø For abonnenter

Succes i Borgnæs: Skurvogn omdannet til cafe

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Varmt kyllingekød og defekt køleskab: Burgerrestaurant får sur smiley og bøde

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Debat

Debat: Venstres borgmesterkandidat vrøvler

Ærø

Sidste chance: Eneste vaccinested på Ærø lukker

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Coronasplittelsen må ikke slå rødder

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Svendborg

Giant Steps klar med sæsonens første koncert

Erhverv

Stor manøvre i sydfynsk bilbranche: C.A. Larsen overtager Citroën og Opel

Faaborg-Midtfyn

Sidst kom der 17.000 på Brahetrolleborg: Nu går de efter 20.000 gæster i weekenden

Svendborg

Sort Audi stjålet i Hesselager: Politiet har en mistænkt i kikkerten

Erhverv For abonnenter

Brugsforening standser blødning med omstridt butikslukning: - Det var mit lille barn

Svendborg

Narkosalg, afpresning og vold: To svendborgensere fængslet

Annonce