x
Annonce
Erhverv

Producent står fast: Min luftrenser slår corona-virus ihjel

Når eksperterne kritiserer Jimcos luftrenser, skyldes det, at de taler uden at have den fornødne viden, mener Jimmy Kjølby Larsen. Foto: Finn Eriksen
Trods hård kritik fra flere eksperter fastholder indehaveren af Jimco A/S, Jimmy Kjølby Larsen, at virksomhedens luftrenser ved navn Mac500s er effektiv i kampen mod corona - også selv om den ikke er testet på Covid-19.

I en annonce i Politiken hævder Air-Tech, som sælger jeres produkter, at jeres luftrenser er i stand til at slå corona-virus ihjel. Hvorfor gør de det?

- Fordi det er rigtigt. Det står jeg 100 procent inde for.

Har du dokumentation for det?

- Nej. Covid-19 er så ny, at det ikke er testet endnu.

Hvordan kan du så vide det?

- Fordi det er mit arbejde. Vi har dokumentation for, at vores maskine slår bakterier og vira ihjel - herunder corona-virus. Og eftersom den virker på corona, virker den også på Covid-19.

Mediet Mandag Morgen har talt med flere eksperter, som er stærkt skeptiske. Hvorfor er de det, hvis du er så sikker i din sag?

- De eksperter skulle have taget kontakt til Jimmy Larsen, for hvis jeg havde fået lov til at fortælle dem, hvad vi gør, så havde de også forstået det. Men det gjorde de ikke.

Hvad er det så, I gør?

- Vi producerer en maskine, som laver UV-stråler, som slår bakterier og vira ihjel.

I luften, ja, men corona-virussen er først og fremmest dråbebåren, og så har luftrenseren vel ingen effekt?

- Jo, for den laver også et redox.

Et redox?

- Det er komplicet, men det svarer til, hvis du har et svømmebassin. Her har du en vandmængde, som bliver recirkuleret, men du kan ikke holde alt vandet sterilt hele tiden, og derfor tilsætter du klor. Klor er så et redox. Lamperne i luftrenseren producerer redox i form en lille smule ozon, som går ud i luften og laver en overfladebehandling og slår bakterier og vira ihjel. Og så slår strålerne de bakterier og vira ihjel, der er i luften.

Så hvis man vil være sikker på ikke at blive smittet af corona, så skal man bare købe en af jeres maskiner?

- Folk er nødt til at tænke fornuftigt. Vi siger altid til vores kunder i fødevareindustrien, at de skal gøre rent som altid, og hvis et rum bliver tilført corona-virus hele tiden, tager det tid at få det ud igen. Det er ikke en vidundermaskine, og hvis en, der er smittet, hoster dig i hovedet, så bliver du også smittet.

Men du fastholder, at luftrenseren vil kunne gøre jobbet, hvis den bare får tid?

- Ja.

Så hvis jeg nu har en stue på 20 kvadratmeter, og der er corona-virus i den, hvor lang tid vil det så tage luftrenseren at fjerne det igen?

- Umiddelbart vil jeg vurdere, at den skal bruge omkring et døgn.

Når du nu er så sikker i din sag, hvorfor har I så ikke dokumentation for det?

- Jeg leder lige nu med lys og lygte efter nogen, der vil teste det. Teknologisk Institut og Statens Serum Institut vil ikke, men jeg har lige nu kontakt til et laboratorium i Tyskland. Jeg håber, de vil teste det for os. Men vi har dokumentation for, at luftrenseren slår vira og bakterier ihjel - bare ikke Covid-19.

Ombudsmanden oplyser, at de nu er i gang med at se på jeres sag. Hvordan har du det med, hvis de ender med at melde jer til politiet for vildledende markedsføring?

- Det er der ikke noget problem i. Jeg står inde for mit udstyr og har dokumentation for, at det virker.

Hvad tænker du om den storm, I er inde i lige nu?

- Jeg synes helt ærligt, at folk burde være stolte af, at vi har sådan et stykke dansk udviklet og dansk produceret stykke teknologi. Og så vil jeg sige som Mærsk (Mc-Kinney Møller, red.): Hvis man ikke ved, så skal man tie stille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce