Annonce
Langeland

Problem løst: Langeland har fået en ny sti

Øst om dæmningen ved Henninge Nor kan folk nu gå af kommunens nyanlagte natursti, siger biolog i Langeland Kommune Astrid Ejlersen. Arkivfoto: Birger Vogelius
Søstien er navnet på den nye tre kilometer lange natursti, kommunen har anlagt. Stien skal binde Øhavsstien bedre sammen.
Annonce

KLÆSØ: Det har været til gene for beboerne i området og forvirrende for vandrende. Men med en etablering af en ny sti, Søstien, håber kommunen at have løst de problemer, det har givet, når vandrede har forsøgt at finde alternative ruter i området omkring Øhavsstien.

Den nye natursti er cirka tre kilometer lang og forbinder Vestbymark med Klæsøvej forbi Snaremose Sø og Henninge Nor. Selvom der ingen officiel indvielse har været, er den nye stig allerede etableret.

- Med den nye sti håber vi at have fundet en løsning, så folk, der er i området ikke uforvarende bevæger sig ind i eksempelvis private haver eller indkørsler, siger Astrid Ejlersen der er biolog hos Langeland Kommune.

Annonce

Løser problem

For komme ud på den nye sti skal folk øst om dæmningen ved Henninge Nor. En løsning, som allerede var på bordet i 2017, da politikerne gik i dialog med lodsejere i området. Langs den nye sti vil der også være en række informationer, der blandt andet fortæller om naturen.

- Vi har ikke forlænget Øhavsstien, men vi har lavet en sti, som forhåbentlig er til glæde og gavn for turister og lokale, fordi det løser et problem, som færdslen i området har skabt, siger Astrid Ejlersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce