Annonce
Langeland

Problem løst: Langeland har fået en ny sti

Øst om dæmningen ved Henninge Nor kan folk nu gå af kommunens nyanlagte natursti, siger biolog i Langeland Kommune Astrid Ejlersen. Arkivfoto: Birger Vogelius
Søstien er navnet på den nye tre kilometer lange natursti, kommunen har anlagt. Stien skal binde Øhavsstien bedre sammen.

KLÆSØ: Det har været til gene for beboerne i området og forvirrende for vandrende. Men med en etablering af en ny sti, Søstien, håber kommunen at have løst de problemer, det har givet, når vandrede har forsøgt at finde alternative ruter i området omkring Øhavsstien.

Den nye natursti er cirka tre kilometer lang og forbinder Vestbymark med Klæsøvej forbi Snaremose Sø og Henninge Nor. Selvom der ingen officiel indvielse har været, er den nye stig allerede etableret.

- Med den nye sti håber vi at have fundet en løsning, så folk, der er i området ikke uforvarende bevæger sig ind i eksempelvis private haver eller indkørsler, siger Astrid Ejlersen der er biolog hos Langeland Kommune.

Annonce

Løser problem

For komme ud på den nye sti skal folk øst om dæmningen ved Henninge Nor. En løsning, som allerede var på bordet i 2017, da politikerne gik i dialog med lodsejere i området. Langs den nye sti vil der også være en række informationer, der blandt andet fortæller om naturen.

- Vi har ikke forlænget Øhavsstien, men vi har lavet en sti, som forhåbentlig er til glæde og gavn for turister og lokale, fordi det løser et problem, som færdslen i området har skabt, siger Astrid Ejlersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Morten Aagaard glæder sig til første jul i chokoladebutikken i Odense: Han tager konstant temperaturen på sine brune dogmer

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Offentlige opråb er nødvendige

Det er al ære værd, når offentligt ansatte tager bladet fra munden, som det er sket flere gange de seneste uger, hvor politiassistenter har ytret bekymringer om politiets manglende tilstedeværelse i mindre samfund som Langeland. Her er det blandt andet kommet frem, at nogle af de politiassistenter, der skal have kriminaliteten under kontrol, oplever, at det ikke er muligt med den måde, Fyns Politi tilrettelægger deres arbejdet på. Det er kommet frem, at de rutinemæssige besøg til områder som Langeland langt fra opleves som tilstrækkelige i forhold til at løse de udfordringer, der er. Og det er kommet frem, at politiassistenter godt forstår, hvis befolkningen mister tilliden til politiet. Det kræver mod at stå frem og offentligt gøre opmærksom på udfordringer, der handler om ens egen arbejdsplads. Det er de færreste ledere, der bifalder det. Og det er noget, som risikerer at lægge et stort pres på den modige. Så meget desto mere er der grund til at være taknemmelig, når det sker. For det er tvingende nødvendigt for et velfungerende samfund, at offentligt ansatte tager bladet fra munden, hvis de oplever, at de ikke kan stå inde for det, der sker på deres arbejdsplads - eller for at nuancere debatten om netop deres arbejde. Tænk, hvis flere gjorde det samme. Hvis flere sagsbehandlere i jobcentre turde stå frem og fortælle om deres arbejdsforhold og konsekvenserne af de få ressourcer, som mange jobcentre kæmper med at få til at række. Eller hvis flere pædagoger turde stå frem og fortælle om, hvordan få hænder i vuggestuer og børnehaver påvirker børnenes dagligdag. Det ville give et vigtigt indblik i, hvordan velfærdssamfundet reelt ser ud nogle steder. Og det ville kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling de steder, der trænger til det. Offentligt ansatte har faktisk en udstrakt ytringsfrihed og har som udgangspunkt ret til på egne vegne at deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter - også om emner, der vedrører deres arbejdsområde. Den offentligt ansattes ytringsfrihed er med andre ord beskyttet, så længe personen ikke udtaler sig på arbejdspladsens vegne. "Hvo intet vover, intet vinder", lyder et gammelt dansk ordsprog. Der er ingen tvivl om, at bare tanken om at stå frem med sit eget syn på ens arbejdsplads eller arbejdsforhold kan give mange hjertebanken og sved på panden. Også selv om man blot beskriver virkeligheden, som man oplever den. Men forhåbentlig kan de modige inspirere til, at der med tiden kommer flere offentlige opråb. Det vil give et nødvendigt indblik i samfundets mange forskellige demokratiske maskinrum, som vi alle er afhængige af og betaler til. Og så vil det kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling - alene fordi virkeligheden bliver synlig.

Faaborg-Midtfyn

En afreven fingerspids, leg med pukkelhvaler og gudesmuk natur: Lisbeths jordomsejling endte i Dyreborg

Annonce