Annonce
Fyn

Prisuddeling: Pensioneret lærer fra Klintebjerg Efterskole modtager fornem pris

Klintebjerg festivalen har eksisteret i 24 år. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Tidligere lærer på Klintebjerg Efterskole modtager fornem pris for "sit enestående engagement, store virkelyst og smittende humør" i arbejdet med Klintebjerg festivalen.

Klintebjerg: Helvegs Fond uddeler igen en pris til et menneske, der har gjort en særlig indsats for mennesker med særlige behov, og i år går prisen til en tidligere lærer på Klintebjerg Efterskole.

Eigil Brandt Pedersen er hans navn, og den store frivillige indsats som initiativtager og primus motor for Klintebjergfestivalen, er baggrunden for, at han bliver modtageren af årets Helveg pris.

Klintebjerg festivalen er en musik- og idrætsfestival, som har eksisteret i 24 år. Til festivalen mødes elever fra otte specialefterskoler hvert år i starten af maj til en tre dages festival. Festivalen giver mulighed for, at børn og unge med særlige behov kan mødes på ligeværdige vilkår til kappestrid og musik.

Landsforeningen Ligeværd skriver i en pressemeddelelse, at Eigil Brandt Pedersen via sit enestående engagement, store virkelyst og smittende humør har formået at skabe en festival, hvor børn og unge fra specialefterskoler har tre fantastiske dage sammen. Festivalen har været med til at skabe sammenhængskraft imellem de involverede skoler.

Thomas Frickmann, der er forstander på Aabæk efterskole, har også rosende ord at sige om prismodtageren.

- Det er Eigils store indhu i forbindelse med at opstarte festivallen, hans vedholdenhed i at den nu kører på 24. år, hans varme væsen og smittende humør. Hans store empati og forståelse for elevgruppen.

Prisen vil blive overrakt af bestyrelsesmedlem i Helvegs Fond, Bent Mikkelsen, på Landsforeningen Ligeværds Årskonference den 14.-15. november på Vingsted hotel og konferencecenter.

Helvegs Fond er en erhvervsdrivende fond navngivet efter tidligere undervisningsminister og kulturminister Kristen Helveg Petersen. Forholdene for mennesker med særlige behov lå Kristen Helveg Petersen særligt på sinde og han var formand for Landsforeningen Ligeværd (Oprindeligt: Landsforeningen til støtte for sent udviklede) fra 1974 til 1992. Helvegs Fonds formål er at støtte og fremme ligeværd og ligeværdighed i alle livets forhold for medborgere med særlige behov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce