Annonce
Svendborg

Oure Efterskole kigger indad efter mobbe- og racismesag

Forstander på Oure Efterskole, Mette Romer Søborg havde helst set, at alle tre implicerede drenge i mobe- og racismesagen, kunne være blevet på skolen og have løst problemerne, men sådan gik det ikke. Nu kigger skolen indad for at undgå lignende sager i fremtiden. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
I bagklogskabens klare lys havde forstander på Oure Efterskole, Mette Romer Søborg, håndteret sagen mobbe- og racismesagen på efterskolen anderledes. Og hun havde gerne set et andet udfald, end at tre af skolens elever nu stopper på skolen.

Oure: Majken Kristine Anna Køhler besluttede torsdag at tage sin søn Oscar ud af Oure Efterskole, efter han havde oplevet mobning og racisme. Hvordan har I håndteret sagen?

- Vi blev orienteret om sagen kort før juleferien, og der dykkede vi ned i den og fandt ud af, hvad der er op og ned og talte med de implicerede parter, og så gik eleverne på juleferie, og vi fortsatte kommunikationen hen over julen, men det har ikke været en dialog, der har ført til det resultat, vi havde ønsket for eleverne.


Annonce

Vi har hele tiden givet tydeligt udtryk for, at vi ønskede at have Oscar på skolen, og vi ønskede at løse det på skolen. Vi havde en intention om, at det skulle lykkes.

Mette Romer Søborg


Hvad ønskede I?

- Vi ønskede gennem dialog og en pædagogisk proces at opnå fælles forståelse mellem de implicerede drenge. Også så den forulempede part kunne se sine mobbere i øjnene og få løst den store konflikt, det har været. Vi troede på, at det var vejen frem.

Men nu er Oscar stoppet, og de to andre er smidt ud. Hvad skete der?

- Forudsætningen for at sætte de tre drenge sammen er jo, at de alle tre er der, men den forulempede part ønskede at stoppe på skolen, så derfor kunne vi ikke komme videre ad den vej.

Hans mor føler, at skolen ikke var tilstrækkeligt lydhør i forhold til at få løst de problemer, som hendes søn oplevede. Hvad er op og ned i det?

- Vi har hele tiden givet tydeligt udtryk for, at vi ønskede at have Oscar på skolen, og vi ønskede at løse det på skolen. Vi havde en intention om, at det skulle lykkes.

I har valgt at bortvise de to drenge, som mobbede Oscar. Hvorfor?

- Grundlaget for at beholde dem på skolen var jo, at de også kunne lære noget af situationen og udvikle sig, men den mulighed er jo udelukket nu.

Har I nølet med at få sat en stopper for den racisme og mobning, der har udspillet sig?

- Den viden om sagen, som mange jo har fået fra Facebook, er ikke helt den samme indsigt, vi sidder med. Men det er Oscars oplevelse, og det anerkender jeg til fulde. Men der er da mange ting, jeg i bagklogskabens klare lys ville have gjort anderledes.

Det er jo børn i 15-årsalderen, der er tale om. Kunne I som voksne ikke bare kræve, at de opfører sig ordentligt i stedet for den lange pædagogiske vej?

- Det virker ikke altid med unge mennesker. De kan være meget enige, når man sidder og taler med dem. Men i det øjeblik de går ud af døren, glemmer de aftalen, fordi de kun er 15 år. Vi har selvfølgelig sagt, at de skal stoppe.

Er det et generelt problem med racisme og mobning på skolen?

Det er ikke et generelt problem hos os. Men jeg vil opfordre til, at hvis nogle af vores elever oplever det her, så er man nødt til at tale højt om det. Man må tage fat i de voksne, for det er ikke noget, man skal gå med selv. Vi må arbejde mere grundigt med det fremover.

Hvilke konsekvenser får det her for skolen?

- Vi skal oplyse og danne de unge mennesker langt mere specifikt og målrettet i de højaktuelle problemstillinger, der kan være ved racisme og sexisme og diskrimination i det hele taget. Det har vi altid haft fokus på, og nu er det helt klart nødvendigt at adressere det endnu mere tydeligt og klart og sætte grænser for, hvad der er okay og hvad der ikke er.

Annonce
Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat om vindmøller: Hvem er egentlig vi?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Annonce