Annonce
Ærø

Ole Wej Petersen takker af: Overlader roret til Peter Hansted

Socialdemokratiet på Ærø valgte onsdag Peter Hansted som deres bud på Ærøs borgmester i næste valgperiode. Ifølge Ole Wej Petersen var det hans eget valg ikke at genopstille til borgmesterposten. Foto: Bjørg Dalheim
Efter kun en periode på borgmesterposten mener Ole Wej Petersen (S), at det er tid til at lade nye kræfter komme til. Peter Hansted er den helt rigtige mand til posten, siger han.

Ærø: Onsdag aften afholdt Socialdemokratiet på Ærø ekstraordinær generalforsamling for at vælge partiets spidskandidat til kommunalvalget i 2021. Valget faldt på kommunalbestyrelsesmedlem Peter Hansted. Ærøs nuværende borgmester, Ole Wej Petersen, stillede ikke op.

Ole Wej Petersen, hvorfor genopstiller du ikke som borgmesterkandidat for Socialdemokraterne?

- Man skal jo stoppe, mens man er på toppen. Nej, altså jeg har været i politik i 20 år nu, og politik skal ikke definere resten af mit liv. Det er jo ikke sådan, at jeg vil forlade politik. Jeg vil gerne have en aktiv rolle i Socialdemokratiet. Socialdemokratiet har givet mig meget. Partiet har hjulpet mig til at blive borgmester og støttet mig i den periode, hvor to af medlemmerne, aktivt prøvede på at fjerne mig fra posten. Der har været meget stor opbakning i partiet, og det vil jeg gerne give tilbage igen.

Annonce

Hvad mener du med at 'give tilbage'?

- Jeg vil gerne være en aktiv del af partiet fremadrettet og spille en aktiv rolle. Lige hvad det skal være, har jeg ikke taget stilling til endnu.

Stiller du op som menigt medlem af Socialdemokratiet?

- Det har jeg ikke taget stilling til endnu. Der er jo mange muligheder. Det kan være i bestyrelsen eller i andre ting, men det kan også være at stille op. Men det har jeg som sagt ikke taget stilling til.

Men borgmester vil du ikke være?

- Nej, det vil jeg ikke. Jeg har faktisk været rigtig glad for at være borgmester, og det er gået rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det. Det er selvfølgelig ikke mig, der selv skal sige det. Jeg har det udmærket med ikke at genopstille.

- Jeg var sådan set klar over, hvad jeg gik ind til, så der har ikke været de store overraskelser i det at være borgmester, bortset fra at to af mine egne medlemmer ikke var så loyale.

- Ellers har jeg haft en rigtig god tid, og jeg synes sådan set også, at jeg har gjort en forskel. Men jeg er jo ikke færdig endnu. Jeg kan nå at opnå mange ting endnu. Og jeg vil bruge min fulde opmærksomhed til at gøre det så godt, jeg kan for øen.

Har episoden med de to medlemmer, som du siger ville have dig fjernet, noget med din beslutning at gøre?

- Nej, det har det ikke. Jeg har hele tiden haft det i tankerne, at hvis jeg skulle være borgmester, skulle det kun være i en periode.

Hvorfor det?

- Jeg vil ikke beskyldes for at klæbe til taburetten, og så er jeg ikke helt ung længere. Jeg er lige  fyldt 65.

Så du går på pension?

- Nej, det har jeg ikke tænkt mig. Jeg har tænkt mig at beskæftige mig med noget andet. Jeg kan få folkepension, når jeg er 67, men jeg har ikke tænkt mig bare at læne mig tilbage.

Hvorfor mener du, at Peter Hansted er den rigtige til at tage over?

- Jeg har fuld tillid til Peter. Vi har arbejdet rigtig godt sammen i alle de år, vi har siddet i kommunalbestyrelsen sammen, også før jeg blev borgmester. Jeg har meget stor tiltro til, at Peter kan klare opgaven, hvis vi får vælgernes mandat til endnu engang at besætte borgmesterposten. Peter kan få det samarbejde op at stå, som det kræver. Vi har ikke flertal nu, og det får vi nok heller ikke i fremtiden, så vi skal jo samarbejde med nogen, og det er jeg ret sikker på, at Peter kan.


Jeg har meget stor tiltro til, at Peter kan klare opgaven, hvis vi får vælgernes mandat til endnu engang at besætte borgmesterposten. Peter kan få det samarbejde op at stå, som det kræver.

Ole Wej Petersen (S), Borgmester på Ærø


Så du overlader trygt ansvaret i Peters hænder?

- Det gør jeg. Der er ikke nogen bekymring der. Og så kan han altid spørge, hvis han vil høre en gammel borgmesters råd.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Unge begår forbrydelser for at gå viralt: Video kan være det egentlige motiv bag betonklodssag

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Se video: For Laura er drømmescenariet en vuggestue i Vester Skerninge

Ærø For abonnenter

36 nye boliger skudt til hjørne på grund af 'væsentlig retlig mangel': - Vi har ikke været opmærksomme nok

Debat

Læserbrev: Vækst, vækst og vækst gentages unuanceret og lettere overbærende i al færgedebat

Debat For abonnenter

Færgedebat fuld af ubekendte

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Pigen fra Nordjylland blev en lykkelig lyriker på Sydfyn

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Debat

Læserbrev: Gul mig her og grøn mig der

Svendborg

Varsel om forhøjet vandstand: Svendborg Havn er forberedt

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

faa.dk

Podcast: Derfor står Langeland over for kæmpebesparelser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nødråb fra Lyø: Hvem vil komme over og vaccinere de sidste?

Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Annonce