Annonce
Erhverv

Nye job til fynske direktører: Nordfynsk koncern skifter ud i toppen

Mads Nychel skifter fra Egatec til Senmatic. Arkivfoto: Robert Wengler
Den højteknologiske virksomhed Senmatic i Søndersø skifter direktør, det giver dønninger andre steder på Fyn.
Annonce

Fyn: Der bliver rokeret rundt på de fynske direktionsgange blandt de mere tekniske virksomheder.

Mads Sckerl fra Svendborg har forladt sit job som administrerende direktør i Senmatic i Søndersø, og det har skabt bevægelser andre steder.

Han kom til virksomheden i februar 2016, da han var kommet hjem til Fyn efter fire år i Shanghai for pumpeproducenten Grundfos. Efter Kina-opholdet bosatte familien sig på Tåsinge, hvor Mads Sckerl var vokset op.

Fra 1. november fik han længere til arbejdet, for da blev han vicepresident i målevirksomheden Kamstrup i Stilling ved Skanderborg. Her er den 51-årige ph.d. i fysik blevet leder af udviklingen og salget af virksomhedens intelligente vandmålere.

Mads Sckerl er rykket fra topchefposten i Senmatic til en stilling som vicepresident i Kamstrup. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Egatec-chef afløser

I stedet har Senmatic ansat odenseaneren Mads Nychel som administrerende direktør. Han har i de seneste fire år været øverste chef i automationsvirksomhed Egatec i Odense, som især udvikler og fremstiller store anlæg til automatisk pakning og palletering af produkter.

- Jeg har været virkelig glad for mine fire år i Egatec, og jeg er blevet behandlet godt. Men Senmatic er en væsentlig større virksomhed, så det er en stor chance at få et tilbud derfra. Jeg er sikker på, at jeg ville komme til at fortryde, hvis jeg sagde nej, siger Mads Nychel.

Han er tilfreds med, at han har løst to af hans vigtigste opgaver i Egatec, at få udviklet et program af standardprodukter og at få gang i eksport.

- Vi har fået to programmer af standardprodukter, hvor vi tidligere skræddersyede løsninger til hver enkelt kunde. Og så har vi fået 26 forhandlere i 24 lande og en eksportandel på 25 procent i 2018, så jeg synes, at det er lykkedes for mig, siger den afgående chef.

Egatec havde 21 ansatte i 2018, mens der var 92 ansatte i Senmatic-koncernen. Søndersø-virksomheden fremstiller automatik og sensorer til især gartnererhvervet. Det satser desuden på et internationalt salg af LED-belysning til gartnerier.

I 2016 - lidt over en måned efter Mads Sckerls ansættelse - solgte Micro Matic virksomheden til den svenske teknologi-koncern Indutrade.

I Egatec har ejeren, Lars Hansen, igen overtaget ledelsen af virksomheden efter Mads Nychel. Han havde også titlen som administrerende direktør fra 2010 til 2015.

Mads Sckerl er rykket fra topchefposten i Senmatic til en stilling som vicepresident i Kamstrup.
Mads Nychel skifter fra Egatec til Senmatic. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Museumsleder om kritik af personlige opslag på Facebook-side: Jeg er ikke holdningsløs

Annonce