Annonce
Langeland

Nye døre på plejecenter på Langeland: Hver beboers indgang har sit eget præg

Marie Larsen med sin dør, som er folie med et fotografi og i hendes tilfælde et blomstermotiv sat ind. Foto: Michael Lorenzen
De 20 beboere på Humble Plejecenter har fået indivduel indgangsdør til deres lejlighed.
Annonce

HUMBLE: Marie Larsen, der er beboer på Humble Plejecenter, har hele sit liv været glad for blomster. Og hun har været glad for at male. Så det faldt helt naturligt, da hun for nylig fik sin egen personlige indgangsdør til sin lejlighed på plejecentret, at der var en blomst med i motivet.

Også de 19 øvrige beboere har fået mulighed for at få en dør til boligen med deres helt eget præg. Nogle har valgt en dør, som er magen til den, de efterlod, da de skulle bo på plejecentret. Andre har fundet på noget andet, og nogle har deres pårørende med inde over, før beslutningen er truffet.

Dørene er blevet gjort personlige ved, at man på de hidtidige hvide døre har placeret folie med et foto i hele dørens størrelse monteret på. Det er CA Reklame fra Rudkøbing, som har stået for arbejdet med dørene.

Også Kirsten Jacobsen, som har boet på Humble Plejecenter i to år, er glad for sin nye dør.

Personalet glæder sig over ændringerne.

- Det her vil skabe større tryghed for beboerne, som vil få lettere ved at finde hjem, når de har været til noget i fællesarealerne, fortæller plejecentret leder, Sanne Larsen.

Kun to beboere har valgt samme indgangsdør. Det er et ægtepar, som har hver sin lejlighed.

Projektet blev indledt i efteråret 2018.

- Det her vil skabe større tryghed for beboerne, som vil få lettere ved at finde hjem, når de har været til noget i fællesarealerne. Sanne Larsen, plejecenterleder
Annonce

Inspiration andetsteds fra

Og forleden blev det fejret ved en lille reception på plejecentret med taler, kransekage og bobler.

Humble Plejecenter har hentet inspiration andetsteds fra. Og centret kontaktede Boligselskabet Langeland, der sørgede for, at man i første omgang kunne gennemføre et forsøg med to døre.

Ideen fandt man så god, at man begynde at søge fonde, så alle beboerne kunne få deres egen individuelle indgangsdør.

Grosserer H.F. Hansens fond til almennyttige formål - eller kendt som H.F. Hansens Fond - sagde ja, og så kunne indehaveren af CA Reklame, Claus Scharling, gå i gang med selve arbejdet.

- Det har været en helt ny opgave, og dørene er faktisk temmelig tunge. De vejer 40 kg. stykket. De er taget af og lagt på bukke. Låsene er skruet af, og folien sat på. Der er tale om et laminat, så man kan tørre dem af, hvis der for eksempel skulle blive spildt noget, fortæller Claus Scharling.

I tilgift har hver beboer fået et nummerskilt, indkøbt i Tingstedet i Rudkøbing, samt en lille, grøn postkasse.

Projektet står i samlet 73.000 kroner.

Bestyrelsen for H.F. Hansens Fond består af Torben Rasmussen, Michael Aalund og Søren Ole Knudsen. Fonden skal tilgodese formål, der kommer demente til gavn. H.F. Hansens egen kone blev i sin tid ramt af svær demens og måtte på plejehjem.

Torben Rasmussen, der er formand for fonden, udtrykte ved receptionen glæde over de nye døre.

- De skulle gerne lette den daglige arbejdsgang for medarbejderne og lette de demente beboeres evne til selv at finde deres private stue, sagde Torben Rasmussen, som roste arbejdet med renoveringen af dørene.

Det samme gjorde Sanne Larsen i sin tale.

- Før havde beboerne hvide døre, der var ens og upersonlige. Nu har de fået deres eget udtryk, sagde hun.

Også lokalformanden for Alzheimerforeningen for Fyn, Langeland og Ærø, Peter Kühnel, glædede sig.

- Når demente er trygge, så er de pårørende det også. Og de ansatte får et bedre job, fastslog han.

Og måske får fondsbestyrelsen flere ansøgninger i den kommende tid. I hvert fald gæstede flere andre plejehjemsledere fra Langeland receptionen og udtrykte deres begejstring over resultatet.

Kirsten Jacobsen har fået sat sit præg på døren ind til lejligheden. Alle beboere har haft mulighed for selv eller sammen med pårørende at vælge eget motiv. Foto: Michael Lorenzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Beskylder søfartsmuseum for at være uprofessionelt: Brug Facebook til at formidle historie - ikke private holdninger

Annonce