Annonce
Fyn

Nu kan der muligvis komme lavere fartgrænser i nordfynske byer

Uggerslev er en af de nordfynske byer, hvor beboerne oplever, at der generelt køres for stærkt. Her tre repræsentanter fra Løkkemarkens Lokalråd, NIels Henrik NIelsen, MIchael Hemmer og Betinna Møller-Hansen, i færd med at krydse vejen. Arkivfoto: Henrik Larsen
Vejdirektoratet laver forsøgsordning med lavere fart i 15 kommuner. Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget vil undersøge, om Nordfyns Kommune skal ansøge om at blive én af de udvalgte kommuner.

Nordfyn: 15 kommuner får mulighed for at indgå i en tre-årig forsøgsordning, hvor fartgrænsen i bymæssig bebyggelse sænkes fra 50 til 40 kilometer i timen.

- Det kunne vi sandsynligvis være interesseret i. Jeg kan i hvert fald godt pege på nogle områder, hvor det ville give god mening med lavere fart. Jeg kender ikke til forsøgsordningen, men jeg vil nu undersøge, om vi skal sende en ansøgning.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget, på den nye forsøgsordning, der torsdag blev offentliggjort.

Annonce

Det er ingen hemmelighed, at den nordfynske trafikkultur til tider vækker stærke følelser. Bedømt ud fra strømmen af tilkendegivelser synes holdningen hos en del borgere at være, at der generelt køres for stærkt.

Eksempelvis er det ikke længe siden, at Charlotte Mulvad fortalte om, hvordan der køres gaderæs på Adelgade i Bogense, hvor fartgrænsen er 50 kilometer i timen. Ligesom påfaldende mange ulykker med primært unge bilister det seneste år indikerer, at der er tale om et problem.

Ønske fra flere

Transportminister Benny Engelbrecht (S) lancerer forsøgsordningen som konsekvens af, at flere kommuner har ønsket bedre mulighed for at sænke hastigheden i udvalgte områder.

- Lavere lokale hastighedsgrænser kan være med til at give større trafiksikkerhed. Vi laver derfor forsøgsordningen for at få nogle erfaringer, der forhåbentlig giver en bedre trafiksikkerhed på længere sigt, siger han i en pressemeddelelse.

De udvalgte strækninger vil være vejstrækninger eller nærmere afgrænsede områder i tættere bebyggede områder, hvor vejen ikke har væsentlig betydning for den generelle trafikafvikling. Udvælgelsen vil fortsat ske i samarbejde med politiet.

De 15 kommuner bliver efter en ansøgningsproces udvalgt af Vejdirektoratet i løbet af efteråret, hvorefter forsøgsordningen forventeligt træder i kraft i begyndelsen af november 2021.

De 15 kommuner bliver efter en ansøgningsproces udvalgt af Vejdirektoratet i løbet af efteråret, hvorefter forsøgsordningen forventeligt træder i kraft i begyndelsen af november 2021.

Annonce
Sport For abonnenter

Se finalekampen: Kan Bakken Bears tage tredje sejr over Svendborg Rabbits?

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Jeppe Wahlstrøm mistede sig selv - Yepha var væk: Presset og angsten tog over, og glæden ved at lave musik forsvandt

Svendborg For abonnenter

Hjerteafdelingen mangler stadig sygeplejersker: - Min ambition er, at vi kan åbne senge igen. Men jeg kan ikke sige hvornår

Sport

Genlæs livebloggen: GOG vinder sin pulje efter hjemmesejr over vestjyder

Ærø For abonnenter

Ukrainske børn starter mandag i de ærøske børnehaver: - Vi taler ikke om krig her

Skandalesag breder sig igen: Fire ud af fem regioner vil nu undersøge, om fejl har kostet patienter benene

Ærø For abonnenter

En numse, et overdimensioneret lem og et offentligt strandhus sømmes sammen: 40 skulpturer indtager inden længe Søby

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: God vind til karakterfri friskole – karakterer er lavet for systemets skyld

Danmark

Her er de nye restriktioner: Skolebørn sendes hjem, julefrokoster bør droppes, og nattelivet lukkes ned

Fyn

Chef og ansat bytter rolle efter 25 år: - Jeg har altid holdt virkelig meget af Dorte, ellers kunne vi ikke gøre det her

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Købmanden og campingmanden lavede overskud i millionkassen, og det store rederi havde røde tal på bundlinjen

Holger og konen sagde nej til unionen og gik fra hinanden - nu siger han ja til at forlade sit eget forbehold

Langeland

Kvinde dømt for kørsel med narko i blodet: Snuppet på rastepladsen ved Siødæmningen

Langeland For abonnenter

Vindselskab tjener millioner, Lohals Havn er på sikker kurs, og dyrevennerne har været flittige til at svinge dankortet: Her er dit langelandske erhvervsoverblik

Svendborg

Unge mennesker råbte 'Hvad kigger I på': Så blev der delt knytnæver ud

Annonce