Annonce
Erhverv

Millioner og nye ansatte vælter ind: Nu flytter firmaet

Blue Ocean Robotics flytter fra Niels Bohrs Allé til Svendborgvej 226, hvor man udover 5000 kvadratmeter i det nye domicil også har fået en option på at leje mere plads, når det bliver nødvendigt. Bygningen på Svendborgvej var indtil september i år adresse for svenske Bravida og før det Semco. Foto: Nordicals
I sidste uge fik de 80 millioner kroner og nye ansigter i ejerkredsen, men det vælter også ind med nye ansatte hos robotvirksomheden Blue Ocean Robotics. I foråret firedobler firmaet pladsen fra 1200 til 5000 kvadratmeter, når der flyttes til nyt hovedkontor.

Odense: I sidste uge kunne de fortælle, at en række lokale investorer har spyttet 80 millioner nye kroner i firmakassen, og nu kan robotvirksomheden Blue Ocean Robotics så fortælle, at de flytter og udvider pladsen i Odense til det firedobbelte.

I foråret flytter virksomheden, der står bag robotter til bl.a. service, sundheds- og byggeområdet, fra sine nuværende 1200 kvadratmeter på Niels Bohrs Allé til ikke mindre end 5000 kvadratmeter i en erhvervsejendom på Svendborgvej 226, som tidligere har huset Bravida og før det Semco frem til 2002. Tidligere i år flyttede svenske Bravida til et nyt hovedkontor i Tietgenbyen og det har altså givet plads til Blue Ocean i ejendommen på Svendborgvej.

I slutningen af sidste uge kom det frem, at familien efter afdøde C.C. Nielsen, Steen Haustrup, der ejer Plus Pack, og Bo Stærmose, tidligere direktør i Fionia Bank, har købt sig ind i robotvirksomheden for 80 millioner kroner. Business angel Lars Terney er også med i den udvidede ejerkreds.

Med de nye millioner er værdiansættelsen af virksomheden nået over 800 millioner kroner, lød det fra virksomheden, som altså har så meget fart på, at den nu rykker til nye og større lokaler.

Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger professionelle servicerobotter primært inden for sundhed, hospitality, byggeri og landbrug.

Porteføljen af robotter inkluderer bl.a. Beam Robots, en mobil telepresence robot til kommunikation, social inklusion og CO2 klimaforbedringer; UVD Robots, en mobil robot til desinfektion af patientstuer; PTR Robots, en mobil robot til forflytning- og genoptræning af patienter, mfl. Virksomheden udvikler robotterne fra problem, ide og design over udvikling, kommercialisering og frem til scale-up, og hvert robot brand etableres i eget datter-/ventureselskab.

Robotvirksomheden, der er stiftet i 2012, er fortsat ejet af de oprindelige stiftere Claus Risager, John Erland Østergaard og Rune Klausen, som senere har fået følgeskab af tre kendte erhvervsfolk Niels Thorborg, Lars Tvede og Peter Alfred Warnøe, de to sidste gennem Nordic Eye, i ejerkredsen, som også Hans Ove Johansen. Senest er der i sidste uge kommer endnu et hold af nye medejere i virksomheden, da Steen Haustrup og Bo Stærmose, der ejer hhv. Plus Pack og Juliana Drivhuse, og familien efter C.C. Nielsen sammen med business-angel, Lars Terney, var med til at sikre 80 nye millioner i investeringer i BOR.

Mange andre lejere

De 5000 kvadratmeter nye lokaler indeholder bl.a. egen restaurant og et foredragslokale med plads til 160 gæster, men det er pladsen til at udvikle robotter og forretningen, der er afgørende for, at Blue Ocean Robotics skal have bestilt nogle flyttebiler i foråret, lyder det fra medstifter og adm. direktør Claus Risager.

- Det er klart, at med et øget globalt salg af vores servicerobotter og et stadigt stigende antal forhandlere i hele verden følger et behov for flere folk og mere plads. Det gælder alle dele af virksomheden, alt fra salg, marketing, kundesupport, teknisk service, indkøb, finans produktion m.v., fortæller Claus Risager.

Ejendomsmæglerfirmaet Nordicals har formidlet lejemålet i Svendborgvej 226, hvor der udover Blue Ocean Robotics bor yderligere 30 lejere fordelt på i alt 13.000 kvadratmeter, oplyser adm. direktør og medejer af Nordicals Odense, Bent S. Jensen.

- I alt er der 48 lejemål derude, men der er flere af virksomhederne, der har lejet sig ind flere steder i bygningerne. Når Blue Ocean flytter ind, er der ikke mange ledige kvadratmeter tilbage, siger han.

Blue Ocean Robotics har ifølge Bent Jensen option på at leje yderligere kvadratmeter i bygningerne, såfremt der bliver mere ledigt.

Annonce

En ny ansat om dagen

Blue Ocean Robotics har ikke kun fået flere penge i banken med de nye investorer, for det vælter bogstavelig talt også ind med nye medarbejdere i virksomheden, der i øjeblikket tæller over 100 ansatte. Mange af dem er kommer til det sidste år, og alene de sidste måneder er der ifølge en pressemeddelelse fra virksomheden trådt en ny kollega ind ad døren på Niels Bohrs Allé hver dag.

Dem skal der også være bedre plads til, og det bliver der på Svendborgvej, når Blue Ocean Robotics flytter ind i maj måned.

- Vi glæder os til at tilbyde flere og bedre faciliteter, hvor medarbejderne kan mødes på tværs af funktioner og afdelinger. Medarbejderne har reageret helt fantastisk på udsigten til mere plads og et hav af nye kollegaer – de er meget begejstrede, fortæller Claus Risager.

Claus Risager, t.h., kunne tidligere i år glæde sig, da Blue Ocean Robotics overtog det amerikanske firma Suitable Technologies, der står bag en såkaldt telepresence-robot ved navn Beam. Den og andre robotters succes er nu skyld i, at Risager og Co. har brug for mere plads i Odense, hvor man har nået de 100 ansatte. Den plads får de på Svendborgvej. Arkivfoto: BOR
Annonce

Sociale arrangementer

Virksomheden har et væld af sociale arrangementer for både medarbejdere og deres familier, temaworkshops, favorabel frokostordning, warrantprogram, uddannelsestilbud gennem Blue Ocean Robotics Academy, hjælp til ægtefællers jobsøgning, danskundervisning i virksomheden to gange ugentlig for udenlandske medarbejdere, en cykelordning og meget mere.

Det afgørende ved flytningen er dog, at Blue Ocean Robotics får pladsen til at fastholde udviklingen af eksisterende og nye robotløsninger samt muligheden for at uddanne og optræne ansatte og sælgere til den globale forretning, lyder det fra virksomheden i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce