x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Midtfyns Ferieby erklæret konkurs: Coronakrisen fjernede det allersidste håb


Ringe: Midtfyns Ferieby er erklæret konkurs, oplyser bestyrelsen bag feriebyen i en pressemeddelelse.

Konkursbegæringen er indsendt til Skifteretten i Svendborg tirsdag d. 24. marts 2020 på grund af insolvens, oplyser bestyrelsesformand Annette Poulsen i pressemeddelelsen.

- Vi har kæmpet en indædt kamp for Midtfyns Feriebys overlevelse, og det virkelig sørgeligt at måtte sande, at det ikke kan lade sig gøre. Den nuværende situation med Covid19-pandemi og som følge deraf en lang række annulleringer ind i de kommende måneder, har desværre med ét fjernet det allersidste håb og gjort det til en umulig opgave for os at sikre fortsat drift. Bestyrelsen ser derfor ingen anden udvej end at indgive konkursbegæring, siger hun.

- Det er en meget trist dag for Midtfyns Ferieby og ikke mindst for Ringe by og hele egnen, som nu står uden dette unikke overnatningstilbud med 32 værelser. De igangsatte initiativer i starten af året med øget dialog med de lokale foreninger, events og virksomheder samt en fantastisk lokalproduceret reklamefilm, gav os som frivillig bestyrelse ekstra blod på tanden og fornyet tro på, at vi kunne knække vinterens nedadgående belægningskurve. Men vi må desværre se i øjnene, at vi ikke kan modstå de konsekvenser og den usikkerhed som Covid19 med ét har ført med sig, lyder det endvidere i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce