Annonce
Fyn

Mens personalet tester borgerne for coronavirus, klarer robotterne rutinearbejdet

Software-robotter har også mange andre steder automatiseret dokumentationsprocessen. Det er f.eks. i de tusindvis af koloskopiundersøgelser, der udføres om året, hvor robotterne ved hver undersøgelse kan spare ca. 15 minutter. Arkivfoto. Foto: Michael Bager
På OUH har personalet i corona-teltene gennem et stykke tid fået hjælp fra software-robotten "Manatee", der står for registreringsarbejdet, hver gang en borger skal testes for corona. Det har frigjort flere hænder til at foretage tests, som der laves i tusindvis for øjeblikket.

Fyn: Hver gang en borger skal testes for coronavirus, skal både borgeren og testen registreres i it-systemet. Den opgave får personalet på OUH hjælp med fra software-robotten "Manatee". Det betyder flere frie menneskehænder og mere tid til at foretage tests.

Når du skal podes for coronavirus i testteltene, skal du i dag blot scanne dit sygesikringsbevis eller oplyse dit CPR-nummer. Fra det kan robotten registrere patienten og lave et mærkat til testen, der kan scannes direkte ind i systemet. Robotten kan dertil holde styr på testen fra test-sted og til den testede har fået svar på prøven. Opgaver som personalet i testteltene tidligere stod for at løse manuelt.

Det er værdifuld tid at spare for personalet, fortæller Jens Højberg Wanscher, der er ledende overlæge på øre-, næse-, halsafdelingen på OUH.

Annonce

- Hvis man normalt bruger et par minutter på tastaturet på gammeldags maner, så kan software-robotten gøre det på sekunder, siger han.

I Region Syddanmark bliver omkring 10.000 testet dagligt, og hvis man kun ser på de 4.200, der dagligt testes på OUH, så svarer den sparede tid til op mod 10 podningsklinikeres arbejdstid. Med den sparede tid er der mere tid til tests.

- Det, at vi bruger denne slags it-værktøjer, gør, at vi ret beset kan pode flere på den samme tid, siger han.

Deler den gode idé

Software-robotten er udviklet på OUH og har været i gang i teltene lige siden påsken. Det betyder, at personalet har kunne bruge tiden på at foretage prøver og sikre hygiejneforholdene i stedet for det manuelle registreringsarbejde, fortæller Jens Højberg Wanscher.

Udover OUH er robotten sat i arbejde på Sygehus Lillebælt, og Jens Højberg Wanscher er meget åben over for at dele de gode løsninger med andre.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Her er de nye restriktioner: Skolebørn sendes hjem, julefrokoster bør droppes, og nattelivet lukkes ned

Fyn

Udsttilling: "Udblik" i den gamle smedje

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Annonce