Annonce
Ærø

M/F Marstal torpederer kajen i Ærøskøbing i tæt tåge: Skader i ledeværket ved færgelejet

Det hårde sammenstød med kajen har forårsaget omfattende skader i ledeværket ved færgelejet i Ærøskøbing.Foto: Rikke Brunsgaard Andersen
Annonce

Ærøskøbing: Tirsdag morgen kort tid før klokken halv ni, sejlede M/F Marstal direkte ind i kajen i Ærøskøbing. Anløbet fandt sted i tæt tåge.

Ifølge øjenvidne Michael Lage Rasmussen, der stod på kajen, da anløbet fandt sted, var sammenstødet så voldsomt, at jorden rystede under de tilstedeværende på havnen.

- Folk sprang til side og smed cykler, og hvad de ellers havde i hænderne. Færgen bragede direkte ind i kajen, og det var så voldsomt, at jorden rystede under os. Det ufattelige er, at færgen kunne sejle videre. De er ved at reparere kajen nu, fordi den er gået i stykker. De har måttet bruge oplæggerkajen efterfølgende, siger han.

Ærø redaktionen kan i øvrigt bekræfte, at træet i ledeværket på kajen er ødelagt, hvilket tyder på, at kajen har haft et voldsomt sammenstød med færgen.


I dag dukkede færgen op af tågen, uden at visiret var hævet, og bragede direkte ind i kajen. De har uden tvivl ikke vidst, hvor de var, for så havde de begyndt at løfte visiret

Michael Lage Rasmussen, øjenvidne


Michael Lage Rasmussen peger på, at det formodentlig er den tætte tåge, der var skyld i sammenstødet.

- Nu har jeg set færgen anduve tusind gange før. Når den er ved at være inde, hæver den normalt visiret. I dag dukkede færgen op af tågen, uden at visiret var hævet, og bragede direkte ind i kajen. De har uden tvivl ikke vidst, hvor de var, for så havde de begyndt at løfte visiret, siger han.

Ifølge færgedirektør Keld Møller, er der dog ikke tale om et decideret sammenstød med kajen men blot et hårdt anløb.

- Jeg har set, at der skulle stå på Facebook, at færgen sejlede hårdt ind i kajen, men det gjorde den altså ikke. Vi havde et hårdt anløb, men der var ikke nogen, der faldt eller noget. Vi ramte ledeværket på skrå, som muligvis er gået lidt i stykker. Men det er noget træværk, som er det bløde led, når vi laver sådan et anløb. Det skal vi have kigget på, siger færgedirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce