Annonce
Langeland

Kendt herregård på Langeland: Broløkke igen sat til salg - prisen er 23 millioner kroner

Broløkke har senest været drevet inden for hotel- og restaurationsbranchen. Og det er en oplagt mulighed for en ny ejer, som selv kan gøre det eller sætte forpagter på. Arkivfoto: Roland Petersen
Den fredede og markante Broløkke Herregård på Langeland kan købes for 23 millioner kroner.

BROLØKKE: Den kendte og fredede langelandske ejendom Broløkke Herregård er igen sat til salg. Unni Estates Ejendomsmægler & Valuar har netop udbudt ejendommen til en pris af 23 millioner kroner.

Et selskab fra hovedstaden erhvervede Broløkke omkring årsskiftet fra konkursboet efter erhvervsmanden Nils Palmqvist, der havde haft godset siden 2004 og sat ejendommen gennemgribende i stand i samarbejde med blandt andre Realdania, Bentsen Fonden og Kulturarvstyrelsen.

Men nu er Broløkke altså på markedet igen. Der har allerede været flere henvendelser, fortæller Caroline Thode, der er partner og indehaver i Unni Estates.

- Det kan være, at en køber vil erhverve Broløkke med henblik på investering og så sætter en forpagter på, eller det kan være folk, som har mod på selv at drive ejendommen videre som hotel- og kursusvirksomhed, nævner Caroline Thode.

Godset har senest været anvendt til hotel- og kursusvirksomhed i form af herregårdsophold og kan tage op til 100 overnattende gæster på én gang.

Renoveringen har indtil videre beløbet sig til cirka 65 millioner kroner. I år forestår en udvendig kalkning, som snart forventes at kunne gå i gang.

Annonce

Det får man for de 23 millioner

Foruden de 23 millioner kroner kan man blandt andet råde over cirka 58 hektar grundareal. Og der er 4926 kvadratmeter boligareal, hvoraf de 2700 kvadratmeter et placeret i hovedbygningen.

Der er flere andre fløje i Broløkke.

Ejendommen rummer 43 soveværelser, 24 badeværelser, 30 toiletter, opholdsstue, bibliotek, billardstue, jagtkøkken med slyngestue med mere.

Parkanlægget stammer formentlig fra 1758.

Kulturarvsstyrelsen, som siden har skiftet navn til blot Kulturstyrelsen, udfærdigede i 2010 en liste over de 10 mest spændende nyfredninger og restaureringsprojekter i landet. Her kom Broløkke ind på en tredjeplads.

Ændrede planer

Interesserede skal ikke holde sig tilbage på grund af coronavirussen.

- Hos Unni Estates kan vi godt gennemføre fremvisninger. Vi optræder naturligvis forsigtigt og tager alle forholdsregler. Ting sprittes af, og vi holder god afstand til dem, vi viser ejendommene. På Broløkke er der masser plads, så hvis vi møder op alene, og interesserede kommer en enkelt, måske to, skal det nok gå, siger Caroline Thode.

Hun gør opmærksom på, at inventar vil følge med, herunder noget, som har været i herregårdens ejertid i mange år. Blandt inventar findes fire originale billeder af kongefamilien.

Hvis en køber vil drive hotellet videre, vil man kunne indrette sig på at modtage store selskaber ved at etablere en festsal på ejendommen.

- Der er en kæmpe lade på Broløkke, og man kunne restaurere denne til det formål. Den vil kunne rumme flere hundrede mennesker. Dette har man blandt andet gjort med stor succes på Hindsgavl Slot, hvor der afholdes store arrangementer, nævner Caroline Thode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce