Annonce
Navne

Ingen uddannelse ud over folkeskolen - i år kan han fejre 25 års jubilæum som selvstændig

En af Frank Bo Christensens hobbyer er at finde i kælderen, hvor hundredevis af cd'er og singleplader fylder bagvæggen af den hjemmebyggede bar. I sine unge dage udgjorde han og hans fætter til sammen Diskotek Sunlight. Han DJ'er af og til stadig, når han skal slappe af. Foto: Katrine Becher Damkjær
Frank Bo Christensen kan til marts fejre 25 års jubilæum med sin transportvirksomhed RTF Transport. Siden han afsluttede folkeskolen, har han lavet ispinde, asfalteret, været DJ, og har nu i mere end et kvart århundrede kørt med aviser og reklamer - i stor skala.
Annonce

Svendborg: Der kommer et par biler ind på den lille parkeringsplads på Store Byhavevej, og et par kunder finder vej ind i butikken, der er fyldt fra gulv til loft med garn, strikkepinde og alskens tilbehør. Vi er hos CKC Strik, men det er ejer Charlotte Caspersens mand, vi skal mødes med.

Den hvide schæfer Balder trisser rundt skiftevis i butikken og inde i huset, der ligger i forlængelse af. Efter lidt tid kommer en stor Jeep ind i indkørslen, og en mand i overalls og ternet skjorte træder ud.

- Dav, lyder det, mens hans stikker hånden frem.

Manden er Frank Bo Christensen, der ejer og driver RTF Transport. En vognmandsvirksomhed, der tager sig af avis- og tryksagsomdeling, og til marts kan han fejre 25 års jubilæum.

- Jeg blev kastet lidt hovedkulds ud i det, da jeg startede. Jeg havde kørt hos en anden i omkring fem år, da jeg så bliver ringet op af Tryksagsomdelingen Fyn, som det hed dengang. De spurgte så, om jeg havde lyst til at starte op selv, fortæller Frank Bo Christensen.

Med det samme fik han fat i en bil, så han kunne køre ud selv. Og sådan blev det ved i de første år af RTF Transports levetid.

- Det var sgu en dejlig tid dengang, siger Frank Bo Christensen.

Hvorfor?

- Ja, for der var jo kun mig på lønningslisten, replicerer han hurtigt og slår en latter op.

Frank Bo Christensen

Frank Bo Christensen er 53 år, født i Nyborg og opvokset i Vejstrup.

Han er gift med Charlotte Caspersen, der har CKC Strik. De kan fejre kobberbryllup til næste år.

Frank Bo Christensen er ufaglært. Han lavede ispinde på Norwoods fabrik i Hesselager, efter han var færdig med folkeskolen.

Derefter har han lavet vejarbejde i Nyborg, inden han i 1990 begyndte at køre tryksagsomdeling.

I 1995 startede han sin egen vognmandsvirksomhed RTF Transport, der tager sig af tryksagsomdeling og aviskørsel. Firmaet har tre lagre på Fyn og to i Sønderjylland.

Annonce

800.000 kilometer på otte år

I de første år blev det til rigeligt med kilometer på vejene. Blandt andet købte Frank Bo Christensen en spritny Ford Transit, og da han otte år senere skulle af med den igen, viste kilometertælleren 800.000.

- Og det var vel at mærke kun på Sydfyn, forsikrer Frank Bo Christensen.

Lidt efter lidt blev der dog mere at lave, og da det var på sit højeste, havde han 12 biler kørende, hvor omdeling af blandt andet tryksager og pakker var en del af RTF Transports forretningsområde.

Det blev dog for meget til sidst, for på bundlinjen kunne det kun lige gå op.

- Så satte jeg mig for, at hvis der ikke kan laves penge på det, så er det bedre at skalere lidt ned, så der bedre kan komme kroner i kassen, siger Frank Bo Christensen.

I dag tager han sig af omdelingen af en lang række ugeaviser og reklamer. Foruden Ugeavisen Svendborg har han en række andre af Jysk Fynske Mediers ugeaviser, samt et par lokale ugeaviser. På en typisk uge, viser han, omdeler han i alt 522.851 aviser fordelt på 29 forskellige udgivelser. Han dækker det meste af Fyn samt en del af Sønderjylland.

Det har gjort det nødvendigt at åbne lagre, da der trods alt er et stykke vej fra Svendborg til eksempelvis Gråsten. I dag har RTF Transport lagre i Svendborg, Aarup, Odense, Rødekro og Sønderborg.

Annonce

Hundredevis af singleplader, en masse ispinde og et trailerkort

Men inden det blev til 25 år som selvstændig, begyndte Frank Bo Christensen sit arbejdsliv hos Norwood i Hesselager. Efter folkeskolen ville han ud at arbejde, så det blev til knap fem år hos Norwood, hvor han lavede ispinde til den store guldmedalje.

Efter Norwood kom han til Nyborg og lavede asfalterings- og vejarbejde, inden han i 1990 startede med at køre for en barndomsven, der lige havde startet en vognmandsvirksomhed.

Uddannelse foruden folkeskolen har Frank Bo Christensen ikke nogle papirer på.

- Jeg var så skoletræt, da jeg afsluttede folkeskolen. Jeg vil meget hellere ud at lave noget, og det har jo vist sig, at jeg ikke har fået brug for det, siger han.

Før RTF Transport så dagens lys havde Frank Bo Christensen dog også andre jern i ilden. Og det er noget, han af og til stadig hygger sig med. For nede i kælderen er hele væggen bag hjemmebaren fyldt af singleplader og cd'er.

I 1983 spillede Diskotek Sunlight nemlig sit første job på Heibergsvænget i Svendborg, og i de følgende år blev til flere spillejobs på Sydfyn - blandt andet i Skårup, Hesselager og på Tåsinge.

- Fra tid til anden kan jeg godt lide at gå herned for at vende lidt plader og mindes gamle dage, fortæller Frank Bo Christensen.

Helt fri for uddannelse har han dog ikke været. For i slutningen af sidste år tog han nemlig trailerkørekort, indrømmer han.

- Det var, så vi kan bruge campingvognen, lyder det fra Frank Bo Christensen, der nok engang slår en latter op.

Den 1. marts kan Frank Bo Christensen fejre 25 års jubilæum med sit firma RTF Transport, der tager sig af tryksags- og avisomdeling. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce