Annonce
Svendborg

Halv million til maritime kvinder: Minister vil tiltrække flere kvinder til maritime uddannelser

Uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe Jørgensen, vil have flere unge kvinder til at søge ind på de maritime uddannelser og vælge en karrierer til søs. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe Jørgensen, afsætter en halv million kroner til, at flere unge kvinder skal få øjnene op for de maritime uddannelser. Godt initiativ og et skridt på vejen, lyder det fra Simacs direktør, Jesper Bernhardt.

København/Svendborg: Kun omkring 10 procent af de studerende på maritime uddannelser er kvinder, og det er for lidt.

Derfor afsætter uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe Jørgensen, nu en halv million kroner til at styrke optaget af kvinder på de maritime uddannelser.

Det er en nyhed, der glæder direktør for Simac, Jesper Bernhardt.

Annonce

- Det her er jo noget, vi har arbejdet med gennem en længere periode, for der er simpelthen et gigantisk talentspild af dygtige kvinder, som ikke har kendskab til det Blå Danmark og som potentielt kunne søge ind på de maritime uddannelser.

Ministerens tiltag kommer på baggrund af en rapport, der udkom den 23. juni, som kortlægger de barrierer og udfordringer, de maritime uddannelser står overfor, når det kommer til at tiltrække og fastholde kvinder. Den korte opsummering er, at unge kvinder kender for lidt til de maritime muligheder, når de skal vælge uddannelse, og den problematik kan Jesper Bernhardt nikke genkendende til.

- Den naturlige bro fra folkeskolen og gymnasiet til de maritime uddannelser er der bare ikke, så det er superærgerligt, at vores kendskabsgrad er så lille. Det er talentspild, at man mister halvdelen af de dygtigste ved ikke at have målrettet information til kvinderne.

Alt er velkomment

I branchen, hvor kun omkring to procent af søfarende er kvinder, har man længe haft fokus på problematikken. Sidste år indgik Danske Rederier og klyngeorganisationen Maritime Development Center, hvor de maritime skoler også er repræsenteret, et samarbejde om kampagnen More Women at Sea, der skal tiltrække flere kvinder til de maritime uddannelser.


Diskrepansen mellem, hvor mange kvinder, vi har nu, og hvor mange, vi kunne tænke os, er til himmelråbende stor.

- Jesper Bernhardt, direktør for Simac.


At det budskab nu er nået ind på Christiansborg, er kun positivt, mener Jesper Bernhardt.

- Vi skal have flere til at se, at det her rent faktisk er spændende, og det bidrager de her penge til – der er selvfølgelig bare for lidt, siger han og griner, selvom det dog er ment i alvor:

- Hvis man skal lave en landsdækkende kampagne, er en halv million kroner nok i underkanten, men det er et godt skridt, og alt er velkommen. Diskrepansen mellem, hvor mange kvinder, vi har nu, og hvor mange, vi kunne tænke os, er til himmelråbende stor, så derfor er det et supergodt initiativ og ros til ministeren for det.

Andel kvindelige studerende på Simac

Skibsførere: 18,8%

Skibsofficer: 8,3%

Maskinmester: 3,4%

I alt på SIMAC: 7,3%

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce