Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener:  En god dag for Sydfyns cyklister

Kultur- og navneredaktør David L. Bernicken. Foto: Robert Wengler

Nogle gange kan sydfynboerne have en oplevelse af at blive lidt overset, når Christiansborgpolitikerne åbner kassen og deler ud af ressourcerne.

Mandag i denne uge var ikke en af den slags dage. På ingen måde.

Faaborg-Midtfyn Kommune får 47 millioner kroner til cykelstier, og Langeland Kommune får 13 millioner kroner. Det svarer til knap en sjettedel af den samlede pulje til hele landet.

Annonce

Oveni det fik Svendborg Kommune en tommelfinger, der peger opad, til et cykelstiprojekt, staten normalt ikke plejer at ville blande sig i, og der ligger en klar forventning om, at staten også spytter penge i det projekt, som ventes at komme til at stå i 20-25 millioner kroner.

Med andre ord var det en rigtig god dag og gode aftaler set med sydfynske briller.

Pengene sendes selvfølgelig ikke ud i blinde, og det giver god mening, at etablere en tunnel under motortrafikvejen ved Simmerbølle på Langeland for eksempel. Trafiksikkerheden bliver markant styrket. Det er godt for langelænderne, når de på to hjul skal krydse vejen, og det er godt for turismen.


Alle parter vinder ved at bøje retningslinjerne en smule.


Det giver også rigtig god mening, at regeringen og de øvrige partier i en infrastrukturaftale bakker op om cykelsti-løsningen, der går syd om Hvidkilde Sø. Forslaget til en placering nord om søen langs med statsvejen er en klart dårligere og dyrere løsning.

Alle parter vinder ved at bøje retningslinjerne en smule, når forligskredsen vælger at se med positive øjne på et cykelstiprojekt, der skal føres gennem privat og kommunalt ejet jord.

Cykelstierne er godt for lokalsamfundene.

Infrastrukturen bliver styrket og sikkerheden øges. Derfor er det også på sin plads at give et skulderklap til alle de mennesker, der har gjort en stor indsats for, at regeringen og aftalepartierne har fået øjnene op for netop de projekter, som nu er kommet et stort skridt tættere på en realisering.

Og så tager vi gerne med, at det ene af projekterne i Faaborg-Midtfyn Kommune ikke står allerhøjest på ønskelisten. Behovet for en cykelsti mellem Trunderup og Gislev presser sig måske ikke så meget på, som andre projekter, men når nu det er det projekt, der peges på, takker vi såmænd blot pænt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Annonce