Annonce
Svendborg

Edderkopper, møl og spirede birkes: Svendborgbager får tredje sure smiley i streg

Gerners Konditori, der indehaves af Gerner og Margit Pedersen, har modtaget en sur smiley. Foto: Katrine Becher Damkjær
Levnedsmiddelkontrollen har tildelt Gerners Konditori i Svendborg endnu en sur smiley. Det er den tredje i træk, og oven i det har bageriet fået en bøde på 10.000 kroner. - Vi føler os hetzet, lyder svaret fra indehaverne.

Svendborg: Gerners Konditori på Nyborgvej i Svendborg har fået en sur smiley, efter levnedsmiddelkontrollen var på besøg 16. august.

I kontrolrapporten fremgår det, at der blandt andet blev fundet levende og døde møl og edderkopper i loftet, på hylder og i og omkring flere melsække.

Kontrolløren fandt desuden tre spande med remonce i bageriet, der blev opbevaret uden låg, en bakke med spirrede birkes og en klud med skimmellignende bevoksning. Og det udløste altså den sure smiley, som er den tredje i træk for konditoriet, der også modtog anmærkninger efter besøg den 23. april og 20. juni.

Levnedsmiddelkontrollen bemærker da også, at flere af forholdene fra de forrige kontrolbesøg ikke er blevet bragt i orden, hvorfor virksomheden er blevet politianmeldt og har fået en bøde på 10.000 kroner.

Hos Gerners Konditori medgiver indehaverne, at der blev fundet både møl og edderkopper, men ifølge dem var det på lagret og ikke inde i selve bageriet.

- Jo, der var spindelvæv henne i hjørnet, og det kan jo ikke undgås. Vi fejer spindelvæv ned hver dag. Og ja, der var en død møl oven på en sæk, forklarer Margit Pedersen, som gennem 40 år har haft stedet sammen med sin mand, Gerner Pedersen.

Annonce

Jo, der var spindelvæv henne i hjørnet, og det kan jo ikke undgås. Vi fejer spindelvæv ned hver dag. Og ja, der var en død møl oven på en sæk.

Margit Pedersen

Hetzet

Margit Pedersen mener ikke, at den sure smiley er et udtryk for, at der generelt er beskidt i Gerners Konditori.

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne, siden første gang de var her, og har bare gjort rent og gjort rent og gjort rent. Så det har kun været ude på lagret, at den var gal og ikke inde i butikken, hvor vi laver sandwich og så videre.

Men bør lagret ikke også være rent?

- Det gør det da, og vi fejer da også gulv og tømmer pallerne hele tiden, lyder det fra Margit Pedersen.

Selvom hun medgiver, at enkelte ting ikke har været i orden, så føler Margit Pedersen sig dårligt behandlet af levnedsmiddelkontrollen.

- Vi taber jo hver gang, de kommer, og vi har myndighederne i nakken. Det er også derfor, vi har sat BKD (Bager- og Konditormestre i Danmark, brancheorganisationen for de danske bager- og konditormestre, red.) på sagen, siger Margit Pedersen.

- Vi føler os lidt dårligt behandlet og lidt hetzet. Det er som om, de skal finde noget. Vi er sure og trætte af det, siger hun.

Til salg

For en lille måned siden det kom frem, at indehaverne af Gerners Konditori havde sat deres butik til salg og er derfor efter at have haft den i snart 40 år på vej videre.

- Gerner er 67 år, og jeg er 65 og et halvt. Det er derfor, vi har sat det til salg. Vi kan ikke mere. Vi er blevet trætte, forklarer Margit Pedersen, der dog afviser, at det skulle være ensbetydende med, at de er holdt op med at gøre rent i butikken.

- Nej, slet ikke.

I har fået en bøde på 10.000 kroner. Betaler I den?

- Det ved jeg ikke endnu. Det vil jeg overveje, svarer Margit Pedersen.

Vil I bringe forholdene i orden?

- Det har vi gjort. Han kan komme og kigge igen, men det gør han jo ikke. Vores personale siger også, at vi gør, hvad vi kan og gør rent hele tiden, ligesom vi har en rengøringsselskab til at gøre bageriet rent. Det er jo ikke fordi, vi ikke gør noget, for det gør vi.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Et godt kompromis styrker kampen for cykelsti

De bløde trafikanter har lidt barske kår, hvis de vil tage cykelturen fra Ollerup til Svendborg - eller den modsatte vej. Derfor er det både glædeligt og forløsende, at der er ved at forme sig et fællesskab og en fælles front, som kæmper for en cykelsti, der kan gelejde cyklisterne sikkert rundt om Hvidkilde Gods. Den ene løsning har ikke nødvendigvis været bedre end den anden, men økonomien i forslagene har set forskellig ud. Nærmere bestemt har der tegnet sig et billede af, at den sydlige løsning koster halvt så meget som den nu fravalgte model. Og netop kroner-og-ører-spørgsmålet kan få afgørende betydning for, om projektet lader sig realisere. Der er jo et endnu et pænt stykke til målstregen. Vigtigt er det dog, at det nu er lykkedes at samle de vigtigste interessenter, og at de nu arbejder i helt samme retning. Målet har jo hele tiden været det samme, det er blot vejen - helt bogstaveligt - dertil, der har været forskellig. Betydningen af, at der nu er samlet en fælles front i projektet, er stor. Den lokale uenighed ville nemlig let kunne vise sig at være den største forhindring. I stedet kan der nu med langt større vægt arbejdes videre med at få overbevist de mennesker, der sidder på pengekassen, om, at det er en fremragende idé at etablere en cykelsti syd om søen ved Hvidkilde. Det vil muligvis give lidt udfordringer, når regningen skal betales, fordi staten med den ønskede placering ikke entydigt skal dække udgifterne, og Svendborg Kommune er jo ikke just ved muffen. Men måske kan der laves en fornuftig handel mellem stat og kommunen, så det hele kan gå op i en højere enhed. Det kompromis, der er indgået, har naturligvis krævet, at de involverede har været klar til at bøje sig lidt mod hinanden, og at de har bilagt striden. Det er nu sket. Tydeligst har gruppen, der plæderede for en cykelsti helt tæt på godset, bøjet sig, men det skal ikke ses som et tegn på svaghed. Reelt er den stærkeste vel egentlig den, der bøjer sig mest. Det er nemlig her viljen til at nå i mål vises allertydeligst. Så kan det sagtens være, at tilfredsheden ikke er helt i top hele vejen rundt undervejs i processen, men sådan er det jo nogen gange, når kompromisser skal findes. Nu er det første delmål lykkeligvis nået, og målet er stadig intakt. Og nu kan der sendes et entydigt signal til Vejdirektoratet med en vished om, at opbakningen til projektet ikke undermineres af interne uenigheder om, hvor cykelstien skal placeres.

Annonce