Annonce
Navne

Udstiller på SAK: Dan Frøjlund fortalte om sit skarpe blik for glas

Maleren Dan Frøjlund i samtale med David Bernicken fra Fyns Amts Avis. Foto: Gitte L. Madsen

Trænger den gode smag til at blive kigget efter i sømmene, og hvad er egentlig den gode smag? Det var udgangspunktet for Debatteriet i kunstbygningen SAK i Svendborg forleden. Hovedpersonen var maleren Dan Frøjlund, der normalt plejer at holde sig pænt tilbage fra offentlighedens søgelys, men alligevel havde han takket ja til at mødes med medlemmer af SAK og abonnenter af Fyns Amts Avis, og der måtte bæres ekstra stole ind for at få plads til alle de nysgerrige, som gerne ville møde Dan Frøjlund.

Det blev til en samtale om såvel hans egne superrealistiske billeder, hans tid som illustrator i overhalingsbanen i 70'erne og 80'erne i København, perioden hvor han malede abstrakte billeder, hans tid i det sydfranske, og hvordan Asger Jorn har påvirket opfattelsen af, hvad der er god smag og knap så god smag.

De fremmødte fik blandt andet en forklaring på, hvorfor Dan Frøjlund ganske ofte bruger vinflasker og glas i sine billeder.

- Jeg har et særligt talent for glas. Jeg er virkelig god til arbejde med det. Jeg var engang på en udstilling, hvor jeg havde tid til at gå lidt rundt og tale med folk. Der var der en kvinde, der sagde, at hun havde det som om hun kunne spejle sig i det glas, jeg havde malet. Så bliver det ikke meget større, fortalte han med et skævt smil.

Dan Frøjlund, der er bosat i Hundstrup, udstiller på SAK denne weekend med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

93-årige Ruth troede, det var slut, da coronaen ramte: - Jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig

Annonce