Annonce
Faaborg-Midtfyn

Zentropa filmer tre steder på Fyn: Mads Mikkelsen får hovedrolle i ny komedie

Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Andrea Heick Gadeberg, Anders Thomas Jensen, Nicolas Bro og Mads Mikkelsen. Fotograf: Anders Overgaard
Anders Thomas Jensen går i gang med optagelser til ny komedie tre steder på Fyn i denne måned
Annonce

Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Nicolas Bro og Andrea Heick Gadeberg har de bærende roller i Anders Thomas Jensens nye komedie "Retfærdighedens Ryttere", som skal optages i hele tre fynske kommuner og får biografpremiere d. 25. december 2020.

Det oplyser FilmFyn i en pressemeddelelse.

Zentropa står bag filmen, som Anders Thomas Jensen både instruerer og skriver, og den optages i Faaborg-Midtfyn, Odense og Assens Kommuner allerede her i januar. Producent Sisse Graum Jørgensen fra Zentropa udtaler ifølge pressemeddelelsen:

- Zentropa er glade for at være tilbage på Fyn med endnu en storfilm, Anders Thomas Jensens Retfærdighedens Ryttere. En komedie med et fremragende manuskript, spillet af danmarks største skuespillere og hvor Fyns væld af billedskønne locations er i spil. Vi er altid glade for at filme på Fyn hvor vi bliver taget imod med åbne arme og møder en høj grad af professionalisme. Denne gang også med nye dygtige fynske filmfolk som vi glæder os til at arbejde sammen med og lære at kende.

Filmen handler om den udstationerede militærmand Markus, som må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevidst om, nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for. Filmens uortodokse helte spilles af et firkløver af landets mest populære danske skuespillere: Mads Mikkelsen i rollen som Markus, Nikolaj Lie Kaas spiller Otto, Lars Brygmann er Lennart mens Nicolas Bro er Emmenthaler. I rollen som Markus’ datter Mathilde ses Andrea Heick Gadeberg som har haft et forrygende gennembrudsår med bl.a. en kritikerrost præstation som Daniel Ryes lillesøster i "Ser du månen, Daniel" og rollen som en ung Sanne Salomonsen i "Sanne The Musical". I øvrige roller ses også Gustav Lindh, kendt fra Dronningen og fynske Roland Møller, senest med titelrollen i Valhalla.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce