Annonce
Navne

Zazu er mere end bare en hund

Selvom Gitte Schmidt Pedersen har haft andre hunde, har hun aldrig oplevet et tættere bånd, end det hun har til sin nuværende jagthund, Zazu. Foto: Anders Ranthe
For Gitte Schmidt Pedersen har hunden altid spillet en rolle, lige fra dengang hun som syvårig var med sin far og farfar ude på jagt for første gang. Med tiden har den rolle kun vokset sig større.

Gitte Schmidt Pedersen fra Lunde på Nordfyn husker stadig dengang, hun var med sin far og jagthunden Rikki på markprøve for første gang.

- Jeg blev hurtigt bidt af at være ude og se hundene træne deres jagtfærdigheder. Man kunne bare mærke, hvordan man pludseligt blev en del af det her fællesskab, og det var virkelig hyggeligt, erindrer hun.

Selv om det efterhånden ligger 46 år tilbage, har Gitte Schmidt Pedersen hverken smidt jagten eller jagthundene på hylden. Tværtimod.

Når hun i dag som 53-årig er ude at sondere terrænet, foregår det sammen med sin hund Zazu, der er af racen tysk korthåret hønsehund. En race, familien har benyttet sig af, lige siden faderen anskaffede sig Rikki tilbage i 1969.

Annonce

Mere end jagthund

Egentlig har Gitte Schmidt Pedersen altid været en sportspige. Som helt ung var det delvist fodbold og håndbold samt ridning, der fyldte. Men da hun i 20'erne blev ramt af en sportsskade, begyndte hundene og jagten at fylde mere.

Til trods for at hun har haft andre hunde før, må hun indrømme, at forholdet til Zazu er noget særligt.

- Da jeg fik Zazu, havde jeg stadig min forrige hund, Tarok, som han spejlede sig enormt meget i. Det var rigtig dejligt. Men da Tarok pludseligt døde en måneds tid efter, skete der noget inde i Zazu. Han vil rigtig gerne være dér, hvor jeg er. Det har bare givet et specielt bånd, som jeg aldrig har oplevet med mine tidligere hunde, siger Gitte Schmidt Pedersen.

Gitte Schmidt Pedersen og Zazu bruger blandt andet tiden sammen på at træne apportering. Foto: Anders Ranthe

Faktisk vil hun gå så langt som til at sige, at Zazu er mere end bare en hund for hende.

- Du finder jo ikke en mere trofast hund end ham. Han er altid glad for at se én, når man kommer ind ad døren, og han tilgiver alt. Du får ikke en større familiehund end ham her. Når det så er sagt, så er jeg også godt klar over, at han er hunden, og jeg er ejeren. Han er ikke mit barn, siger Gitte Schmidt Pedersen.

Annonce

Kvalitetstid

Til dagligt arbejder hun som kurér. Et arbejde, hvor hun sidder mange af døgnets timer bag rattet.  Desværre betyder det også mindre tid til at være sammen med sin hund, der må lade sig passe hjemme hos hendes forældre.


Når jeg qua mit arbejde er så meget væk i det daglige, synes jeg ikke, det er fair at gå fra ham, når jeg har fri.

Gitte Schmidt Pedersen, Lunde


De mange timers fravær betyder også, at Gitte forsøger at prioritere tiden med Zazu, når hun så endelig er hjemme.

- Når jeg qua mit arbejde er så meget væk i det daglige, synes jeg ikke, det er fair at gå fra ham, når jeg har fri. Det betyder også, at jeg enten forsøger at lave så meget med ham som muligt, eller i det mindste tager ham med, når jeg er ude ved andre.

Annonce

Samme hundesprog

Hun og Zazu får blandt andet tiden til at gå med jagt og træning. Ved siden af sit arbejde som kurér står Gitte Schmidt Pedersen også bag Drive-in Dog Training. Også her bruger hun Zazu til at illustrere øvelserne for deltagerne.

Sammen med sine forældre har hun også i mange år avlet racen tysk korthåret hønsehund. Også her har det vist sig, at Zazu har spillet en væsentlig rolle, når det kommer til at tilpasse hvalpenes adfærd.

Blå bog

Gitte Schmidt Pedersen, 53 år. Født den 15. juni 1967 i Lunde ved Otterup på Nordfyn, hvor hun også bor den dag i dag ikke langt væk fra sit barndomshjem.

Uddannet regnskabsassistent, men arbejder i dag som kurér hos MK Transport i Langeskov.

I sin opvækst dyrkede hun ridning, håndbold og fodbold, når hun ikke var med sin far og farfar på jagt. I dag har hun holdt sig til jagten.

I 1998 fik hun sin første jagthund Ringo 2. Zazu er den tredje hund i rækken, som hun fik 2014. Alle tre var af racen tysk korthåret hønsehund, som er en race, familien har holdt siden 1969.

I efteråret 2020 startede hun med succes op for Drive-In Dog Training. Der er træning hver søndag formiddag ved barndomshjemmet på Lunde Bygade 69 i Lunde.

- Han og hvalpene taler jo samme hundesprog. Det giver bare noget andet, at han delvist kan gå ind og lære fra sig, men også kan irettesætte hvalpene, hvis de udviser en adfærd, som ikke er god hundeadfærd, siger hun.

Det hænder, at savnet til Zazu kan blusse op i løbet af dagen, når Gitte Schmidt Pedersen er på arbejdet.

- Når jeg ser andre gå rundt med deres hunde, kan jeg da godt tænke "åh, hvorfor kan jeg ikke have min hund med". Men desværre må jeg ikke have hund med i bilen. Det kunne ellers være hyggeligt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce