Annonce
Fodbold

Zaza vendt tilbage til Qatar

Mogens Krogh (tv.) var assistenttræner i Vendsyssel, hvor Karim Zaza (th.) var målmandstræner. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Tidligere OB-keeper har det fint i Qatar, men som hos Bashkim Kadrii i Saudi-Arabien ligger turneringen stille.

Kadrii også stoppet

Bashkim Kadrii og hans saudiske klub Al-Fateh har ikke spillet siden den 12. marts og turneringen er lukket ned.

Kadriis mandskab sluttede med et nederlag i Prince Mohamed Bin Salman Cup League, så Al-Fateh i øjeblikket ligger under nedrykningsstregen.

FODBOLD: Det var Lars Høgh, der for tyve år siden revitaliserede Karim Zaza's karriere, da han som sportsdirektør hentede Zaza fra en lidt underdrejet karriere i FC København til OB og Odense, hvor han blev en af Superligaens stærkeste keepere, fordi han lignede Lars Høgh så meget i sin målmandsstil.

Nu er den 45-årige målmandstræner- og coach havnet i Qatar hos Al-Duhail SC, der gav ham et økonomisk fordelagtigt godt tilbud.

Seks dage efter et telefonopkald sad han i en flyver mod Qatar. Vendsyssel ville ikke stå i vejen for Zaza, og så kunne han kalde sig ny målmandstræner i Al-Duhail.

Grunden til, at Karim Zaza sagde ja til eventyret, var, at han tidligere har været i klubben, da mandskabet hed Lekhwiya SC og havde Michael Laudrup som træner.

- Økonomien spillede da ind, men det er ikke alt, fordi så kunne jeg have taget til Japan, som også var økonomisk godt. Jeg kendte stedet, og det gjorde udfaldet. Jeg ville gerne have min datter, drengene og min kone fik en ny oplevelse, siger Karim Zaza til bold.

Karim Zaza er ifølge bold indenfor det seneste halvandet år blevet kontaktet af to Superliga-klubber og en japansk klub.

- De to Superliga-klubber, som jeg blev kontaktet af, lå meget langt fra, hvor jeg boede. Det betød, at jeg skulle flytte. Det var jeg ikke interesseret i, siger Zaza, der var blevet lidt af en nordjyde.

Han nævner, at der er store kontraster mellem Qatar og Danmark. Lønnen er dog ikke abnorm, slår han fast.

- Det kommer an på, hvilken klub som man befinder sig i. Jeg var ikke speciel løntung i Vendsyssel. Jeg fik en løn, som gjorde, at hjulet kunne løbe rundt. Jeg var så heldig, at jeg havde det privilegium, at jeg havde en ekstra fridag.

Det er de store stjerner i Al-Duhail som Medhi Benatia og Mario Mandzukic, der tjener de gode penge.

- Man skal stadig huske på, at man ikke kaster penge ud ad vinduet hernede. De vil også gerne spare nogle penge, hvis de kan komme til det. Der er ingen tvivl om, at det er de professionelle spillere, som der hentes udefra, der tjener mange, mange penge, siger Zaza om Qatar, hvor turneringen også ligger stille på grund af corona-epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

Annonce