Annonce
Sport

Zachariassen & Co stoppede Ribe-Esbjerg ned i sækken

Landsholdsstregen Anders Zachariassen gik forrest, da GOG fik vendt bagud ved pausen til en storsejr, da mentalt skrøbelige Ribe-Esbjerg HH var på besøg i Gudme, fredag aften. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix
Efter tam første halvleg steppede en hel stribe GOG'ere op i de sidste 30 minutter mod mentalt skrøbelige Ribe-Esbjerg og tog vigtig sejr i Morten Olsens fravær.
Annonce

HÅNDBOLD: De to point var vigtige.

Men den mentale gevinst ved fredag aftens sejr over Ribe-Esbjerg HH efter turbulensen omkring landsholdsprofilen og bagspiller-generalen Morten Olsens alvorlige skade kan ikke overvurderes.

GOG'erne leverede tamt og nervøst - og med alt for mange tekniske fejl - i første halvleg, som gæsterne vandt med 14-13.

De gule kom imidlertid ind til anden halvleg som forvandlede, hvor især landsholdsstregen - og energibundet i begge ender af banen - Anders Zachariassen trak GOG fremad sammen med veteranen i målet, Søren Haagen, en forvandlet Simon Bogetoft Pytlick og fløjen Emil Jakobsen, der fandt sig normale "hopla".

KAMPEN KORT

Ligaen, mænd

GOG-Ribe/Esbjerg HH 33-25 (13-14)

Kampens gang: 3-2, 5-3, 8-6, 9-10, 12-13, (13-14), 16-16, 19-16, 23-19, 28-21, 30-24, 33-25

Mål:
GOG: Emil Jakobsen 9 (4), Anders Zachariassen 5, Simon Bogetoft Pytlick 5, Mathias Gidsel 4,  Stig-Tore-Moen Nilsen 3, Kasper Kildelund 3, Oscar Bergendahl 1, Frederik Clausen 1, Emil Madsen 1, Oliver Wozniak 1.
Ribe-Esbjerg: Runar Karason 5, Nicolai Nygaard 5, Jonas Larholm 5 (2), Miha Zvizej 2, Mathias Jørgensen 2, Simon Birkefeldt 2, Gunnar Steinn Jönsson 2 Lasse Uth 1, Daniel Ingason 1.

Bedste spiller:
GOG: Anders Zachariassen.
Ribe-Esbjerg: Runar Karason (før det røde kort!).

Udvisninger:
GOG: 2.
Ribe-Esbjerg: 4.

Rødt kort: Direkte rødt til Runar Karason i tiden 8.44 i anden halvleg.

Dommere: Jacob Jæger Pagh og Kalle Thygesen.

Tilskuere: Cirka 300.

GOG’s næste kamp: Tirsdag den 20. oktober, kl.18,45: Kadetten Schaffhausen (Schweiz)-GOG (gruppespillet i EHF European League).

Det ottende minut af anden halvleg blev definerende for opgøret. I et raid mod gæsternes tomme mål blev Anders Zachariassen lagt ned af et greb/et slag i hovedhøjde fra Runar Karason, der fik direkte rødt. En dum, urutineret og ikke mindst dyr forseelse af Karason, der på det tidspunkt var topscorer for gæsterne med fem mål.

På det efterfølgende straffekast scorede Emil Jakobsen til 19-16, og derfra så GOG sig reelt ikke tilbage.

Ett fejlbefængt Ribe-Esbjerg, der efterhånden faldt helt fra hinanden, blev stoppet ned i sækken, og den blev snørret stramt til.

Annonce

Kortene blev blandet

I rundkredsen midt på banen efter sejren var der store smil fra GOG-spillerne. Også fra Morten Olsen, der havde sluttet sig til holdkammeraterne fra sin placering som tilskuer.

GOG-holdet havde vist, at det kan uden Morten Olsen før en række vigtige kampe mod andre "mellem-modstandere", hvor alle vil sige: De kampe kan GOG da ikke tabe. Det gælder blandt andet Mors-Thy, Skanderborg og Lemvig.

I fraværet af Morten Olsen kommer der til at ligge et meget stort ansvar på trioen Simon Bogetoft Pytlick, Mathias Gidsel og norske Stig-Tore Moen Nilsen i bagspillet. Pytlick og Gidsel havde det svært i de første 30 minutter, og Moen var decideret ved siden af sig selv.

Til anden halvleg blandede cheftræner Nicolej Krickau kortene anderledes - blandt andet bænkede han helt Moen, og unge Emil Madsen fik chancen. Men på en eller anden måde var der også kommet en anden glød i øjnene på spillerne. Og veteranen Haagen viste bare klasse i målet.

Annonce

De så hinanden i øjnene

På spørgsmålet om, hvad der blev snakket om i pausen, svarer Anders Zachariassen:

- Vi så hianden i øjnene og aftalte, at vi skulle steppe op, rette ryggen - og vise, at vi gerne ville spille. Vi lavede for mange tekniske fejl i første halvleg, og blev generelt ramt af noget modgang. Et godt hold skal vise, at det kan komme igennem den modgang, og det gjorde vi.

Om Morten Olsens skade og fravær siger Zachariassen:

- Vi kan begræde, at Morten ikke kan spille med de næste par måneder. Men det må vi ikke lægge fokus på nu. Det skete i forgårs, og det lægger vi bag os - og så forbereder vi os uden Morten nu.

Der er den ekstra krølle på sejren, at GOG skal til Ribe-Esbjerg 10. november og spille en pokalkvartfinale. Vinderen når pokalslutspillet Final 4 til foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

S-politiker tiltalt 'lille du' og bedt om at passe gryderne: - Respektløst

Annonce