Annonce
Ærø

Ydmyghed, mod og et skridt ad gangen: 3 gode råd til mulige tilflyttere

Stefan Skov Andersen og Rikke Brunsgaard Andersen giver gode råd til mulige tilflyttere. Foto: Matin Ytting Rask
Rikke Brunsgaard Andersen og Stefan Skov Andersen har boet på Ærø godt et par år og har for nylig købt hus i Voderup. Vi bad parret komme med tre gode råd til folk, der overvejer at flytte til Ærø.

1) Tag et skridt ad gangen

- Start med at leje en bolig, så I kan prøve det af og finde ud af, om det er jer det her. Det er en god måde at få rettet drømmene til og se, hvad der kan lade sig gøre, siger Stefan Skov Andersen.

Annonce

+ 6000

Fyns Amts Avis sætter i denne kampagne fokus på befolkningsudviklingen på Ærø. Målet er at få vendt udviklingen, så tallet igen når op over 6000 indbyggere.

Vi vil sætte spot på udfordringer og anvise løsninger. Vi vil høre om gode og dårlige erfaringer og spørge, hvad andre har gjort.

Du kan også være med. Skriv til os på aeroe@faa.dk med dine bud på, hvordan Ærø får flere indbyggere.

2. Vær åben og imødekommende - men husk ydmygheden

- Det handler om at møde andre med åbenhed og venlighed. Tag ud og mød folk og deltag. Så får du hurtigt opbygget et netværk. Men husk også lige at stikke en finger i jorden og være ydmyg. Du er ny på øen, og der er nogle traditioner og vaner, siger Stefan Skov Andersen.

3) Vær ikke bange for det

- Selvfølgelig kræver det noget mod at rykke til en ø, men man skal ikke være bange for det. Så længe man ikke er kræsen i forhold til jobs, så skal det nok gå - på den ene eller anden måde, siger Rikke Brunsgaard Andersen.

Illustration: Mikkel D. Petersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

For 11. gang: Indbrud i bil i Svendborg

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Et slidt toilet bliver aldrig retro

Mode har alle dage hentet inspiration fra fortiden. Og når ting bliver retro, bliver de spændende. Det, der var kikset for et par år siden, bliver pludselig smart og eftertragtet. Møbler i teaktræ og palisander har været i høj kurs, de gamle Lyngbyvaser er blevet solgt til ganske pæne beløb, gult og orange tøj vendte tilbage til tøjforretningerne og endda batikfarvning af tøj har flere gange vundet indpas. Terrassogulvet har en også overgang scoret pænt på retroskalaen. Men et gammelt skoletoilet fra 1969 med føromtalte terrassogulv bliver aldrig retro på nogensomhelst fed måde. Det forbliver, hvad det er. Og mestendels er det bare lidt ulækkert. Det lugter dårligt, også selv om det bliver gjort rent flere gange dagligt. Det gør det, fordi de mange års brug bare sætter sig i alle sprækker, og selv den mest indædte omgang knofedt kan ikke fjerne lugten og fornemmelsen af, at det er et sted, hvor hygiejnen ikke er i top. Derfor er det godt, at kommunalbestyrelsen på Ærø har besluttet, at Marstal Skole skal have 420.000 kroner til at renovere toiletter. Det rækker ikke til at toptune toiletfaciliteterne på hele skolen, men toiletterne i gården kan nu blive genstand for mere end rynkede næser og generelt ubehag. Når renoveringen er overstået, kan det måske ligefrem være, at skolens børn igen vil bruge dem uden væmmelse. Vi kan trække lidt på skuldrene over nogle slidte toiletter, men det gør noget ved trivslen, hvis vi ikke kan få os selv til at gå på toilettet. Syv timer kan blive meget lange, hvis et toiletbesøg trænger sig på, og man ikke kan få sig selv til at træde af på naturens vegne. Nu kan Marstal Skole komme et pænt stykke ad vejen, men helt i mål kommer skolen ikke. Beløbet dækker kun lidt over halvdelen af det økonomiske behov, skolen har. Derfor må opfordringen med det samme lyde, at kommunalbestyrelsen ikke glemmer eller nedprioriterer dette behov, når der skal lægges budget næste år. Børns trivsel har afgørende betydning for deres evne til at lære. Og vi kan nå et godt stykke vej, hvis vi sørger for acceptable rammer. Ingen taler om højteknologiske japanske toiletter eller bare noget, der minder om det. Det skal bare være et sted, eleverne ikke ækles ved at bruge i løbet af skoledagen. Kan vi sørge for det, så øges trivslen blandt eleverne også. Jovist, det koster penge, og andre ting må nedprioriteres. Den slags er ikke nemt, når man kigger på, hvad der er at gøre godt med på Ærø. Derfor må der også lettes på hatten, når politikerne, mens sparekrav tårner sig op, holder hovedet koldt og prioriterer børns trivsel.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce