Annonce
Sport

Wass er ikke i tvivl: - Bale er fantastisk, men vi er bedre

Daniel Wass og Danmark fik på forrygende vis sendt Rusland ud af EM. På lørdag er det Gareth Bale og de øvrige Wales-spillere, der skal sendes på sommerferie. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Det danske landshold står lørdag over for en af fodboldspillets største stjerner, men Wales skal alligevel sendes ud af EM.

FODBOLD: Troen på et langt og lykkeligt EM for Danmark fik helt ny luft i mandags, da Danmark sikrede sig en plads i ottendedelsfinalerne, som indledes på lørdag med danskernes opgør mod Wales.

Her kommer Kasper Hjulmands tropper til at stå over for en af fodboldens mest markante profiler gennem de seneste 10 år, Gareth Bale.

Han fylder naturligvis meget, når snakken går om den relativt lille britiske fodboldnation. Den danske back Daniel Wass har flere gange haft fornøjelsen af at spille over for Bale i spanske La Liga, hvor de begge har optrådt i mange år, indtil Bale sidste år skiftede tilbage til Tottenham i Premier League fra Real Madrid, som i 2013 gjorde ham til verdens dyreste spiller.

Annonce

- Han er en fantastisk spiller. Det er der slet ikke nogen tvivl om. Han har en utrolig power i sit spil, som gør ham enormt svær at holde, og det siger sig selv, at ham skal vi holde et ekstra øje med, siger Wass, der et par gange har haft lejlighed til at sludre med Bale efter opgør.

- Han virker som en utroligt rar person og meget nede på jorden, lyder det fra den danske Valencia-spiller, som tidligere også har spillet for Celta Vigo i Spanien.

Danmark har mere kvalitet

Wales har været i gruppe med Italien, Schweiz og Tyrkiet, og gik videre som nummer to. Bale har været toneangivende, men ingen af de tre walisiske mål har været signeret af stjernen.

- Det er et godt hold, og det er jo ikke for sjov, at de er kommet videre. Det er en svær modstander at spille mod, for de er godt organiseret og lukker godt ned, men jeg synes alt i alt, at vi har mere kvalitet på vores hold, og det skal vi selvfølgelig bruge til at nedbryde dem, siger Daniel Wass.

Landstræner Kasper Hjulmand har roteret en del rundt i det danske angreb, hvor Jonas Wind, Andreas Cornelius og Kasper Dolberg er i hård konkurrence om at blive blandet sammen med de tilsyneladende foretrukne startere, Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen. Indtil videre er det kun blevet til 30 minutter under slutrunden for Dolberg, og det håber Nice-angriberen at ændre på lørdag aften.

- Jeg vil selvfølgelig gerne spille så meget som muligt, men jeg er klar, og så må vi vente at se, siger Kasper Dolberg, som havde en stor mulighed for at åbne sin EM-målkonto, men missede den oplagte scoringschance.

- Lige efter kampen, var alle euforiske over, at det var lykkedes at komme videre, så da tænkte jeg ikke så meget på den brændte chance, men det har jeg gjort siden, og det ærgrer mig da, at jeg ikke fik scoret. Min førsteberøring var ganske enkelt for dårlig til, at det skulle blive der. Jeg får forhåbentlig flere chancer, konstaterer Dolberg.

Det danske landshold bliver i lejren på Marienlyst Strandhotel i Helsingør frem til fredag morgen, hvor turen går til Amsterdam. Bliver Wales besejret spilles kvartfinalen i Baku, Aserbajdsjan, lørdag den 3. juli. Begge semifinaler og finalen spilles efter planen på Wembley i London.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter branden: Hovedbygning på Bjørnemose Gods bliver genopført for 30 millioner kroner - og ejernes humør er i top

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Hospice-leder går på pension: - Man skal turde at tale om døden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kæresteparret Elin og Jann har købt Faaborg-Midtfyns billigste hus: - Tanken er, at vi skal blive gamle i huset

Søsiden

Erna er født grøn, men navnet fik hun først i pensionsalderen

Debat For abonnenter

Ærø har brug for de unge fra eksilet

Ærø For abonnenter

20 timer i røg og damp: Michael måtte bore sig vej ind i boksen, da håndtaget faldt af

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Andreas Alm: Vort eget pasningsspil skabte problemerne for os

Svendborg

Farvel og tak, 5700 Summer: Stor billedserie fra de sidste koncerter

Sport

Dette gik du glip af i nat: Dansk kajakhåb stryger sikkert i semifinalen ved OL

Langeland For abonnenter

- På et tidspunkt kommer franskmændene og køber jord i Danmark: Langelandsk vin lever i bedste velgående Tranekær

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Værtshus havde plus i første regnskab, mens bagerbutikken satte penge til

Sport

OB fik vist sin grænse: Der var den kølige klasse til forskel

Annonce