Annonce
Ærø

Wallentins Fond vil uddele 15.000 kroner

Lars Ole Gjesing er formand for Wallentins Fond, som snart uddeler penge til bevaringsformål. Arkivfoto: Anna Stærbo

Ærøskøbing: Karl Bernhard Wallentin Hansen og hustru Edith Hansens mindefond, som er en lille fond, kaldes i daglig tale Wallentins Fond.

Fonden har gjort resultatet op for 2018/19 og har nu 15.000 kroner at uddele på stifternes forlovelsesdag.

De vil blive uddelt i januar 2020, hvis der er interessante ansøgninger. Fonden kan ikke uddele til private, men kun til foreninger og institutioner, der arbejder for museums- og bevaringsformål i Ærøskøbing by. Ansøgninger vil blive indkaldt i oktober, og der skal søges inden 15. november.

Fonden har en lille bestyrelse bestående af Ann Dorthe Kristiansen, Mads Kromann og Lars Ole Gjesing med sidstnævnte som formand.

Karl Bernhard Wallentin Hansen var frisørmester i Vestergade i Ærøskøbing gennem mange årtier. Han var meget interesseret og kyndig i Ærøskøbing bys historie og døde midt i 1990’erne. Han efterlod sin og hustruens formue til denne mindefond for at støtte byens bevaringsinteresser, og der er nu gennem en snes år uddelt over en halv million kroner til dette formål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brolukning på Thurø: Turisterhvervet på øen er målløse

Svendborg

Politikere om lukning af Thurø-dæmningen: Det er surt, men nødvendigt

Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

Annonce