Annonce
Faaborg-Midtfyn

Børnehave ramt af covid-19: Vuggestueafdeling er nu lukket ned

Britta Kruse, områdeleder Børneområde Midt, kan konstatere, at en medarbejder i Hættegården i Ringe er smittet med corona. Arkivfoto: Ane Johansen
Hættegården i Ringe lukker vuggestueafdelingen, efter en medarbejder er testet positiv for covid-19.

Ringe: En medarbejder i daginstitutionen Hættegården i Ringe er testet positiv for covid-19, oplyser kommunen i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Der er tale om en medarbejder i vuggestueafdelingen, og derfor er alle børnene i den afdeling samt tre medarbejdere sendt hjem.


Når man er nærkontakt, bliver man testet på fjerde og sjette døgn, men vedkommende fik lavet en quicktest, så vi fik hurtigt besked. Den var positiv, og så vi kunne hurtigt opspore og afgrænse, at det kun var i vuggestuen.

Britta Kruse, Børneområde Midt, Faaborg-Midtfyn Kommune


Ifølge områdeleder Britta Kruse blev medarbejderen sendt hjem mandag, fordi vedkommende havde været nærkontakt til en smittet i det private.

- Medarbejderen blev ringet op mandag og havde kun nået at være et par timer på arbejde. Når man er nærkontakt, bliver man efter sundhedsstyrelsen retningslinjer testet på fjerde og sjette døgn, men vedkommende fik lavet en quicktest, så vi fik hurtigt besked. Den var positiv, så vi kunne hurtigt opspore og afgrænse, at det kun var i vuggestuen, forklarer områdelederen.

Annonce

Børnehave går fri

11 ud af 12 børn var mødt ind i vuggestuen mandag. De familier og medarbejderne er nu sendt i isolation og skal have udført to negative covid-19 tests, før de kan komme i vuggestuen igen. Omvendt bliver børnehaven ikke berørt. Her er der godt 60 børn, men så mange var der ikke mandag, da cirka 60 procent af børnene møder frem i disse tider.

Stigende smittetal i Faaborg-Midtfyn

Tirsdagens incidenstal i Faaborg-Midtfyn var 80 - svarende til 41 smittede per 100.000 borgere i den seneste uge. På landsplan blev der registreret 652 nye smittede i det seneste døgn.

Incidenstallet mandag i Faaborg-Midtfyn lød på 58 - svarende til 30 smittede per 100.000 indbyggere.

Siden 27. januar 2020 er der konstateret 723 covid-19 smittede i Faaborg-Midtfyn. Det svarer til et incidenstal på 1405, og det er blandt de absolut laveste i hele landet.

På landsplan er der det seneste år registreret 195.948 tilfælde af covid-19.

- Børnene i børnehaven har slet ikke haft kontakt med vedkommende. Vi har nogle, der spiser fælles morgenmad, men vedkommende mødte ind efter det, og så har vuggestuen passet sig selv, så det er ret begrænset, hvor mange der er berørt, siger Britta Kruse.

Hun forventer, at vuggestuen kan genåbne tirsdag 2. februar.

Mandag blev en elev og medarbejder på Tre Ege Skolen i Ryslinge også testet positiv for covid-19. Her er hele skolen lukket ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aflyst boligmesse blev startskuddet for et år med corona på Sydfyn: Da han tændte telefonen, var verden på den anden ende

Annonce