Annonce
Svendborg

Lukkede genbrugstationer vækker stor vrede blandt haveejere

Mette Kragh fra Svendborg bruger, som tusinder andre, coronadagene på at gå i haven. Hun synes, det er ufleksibelt, at kommunens genbrugspladser lukker netopp nu. Foto: Katrine Becher Damkjær
Både borgere og politikere kræver genbrugstationer lukket op
Annonce

Svendborg: Mette Kragh bor på Egensevej og arbejder i sin have for øjeblikket. Hun er ikke bare lidt vred, men meget. Lukningen af Vand og Affalds genbrugsstationer er ufleksibel, mener hun.

- Alle har tid til at gå i haven nu, fordi de går hjemme, og så står vi der og kan ikke komme af med vores haveaffald, fordi genbrugsstationerne er lukket, det er da tåbeligt, siger hun.

- Når forretningerne kan holde åbent og tage deres forholdsregler, så kan en genbrugsstation vel også. Vi sidder lukket inde i hver vores bil, og vi kommer ikke i nærkontakt med hverken ansatte eller hinanden. Det må være muligt at gøre noget fleksibelt, så man på skift havde åbent for haveaffald på de i de forskellige genbrugspladser. Man kan vel kontrollere, at der kommer et vist antal ind af gangen og på den måde sikre, at der ikke kommer for mange. Selvfølgelig skal vi tage hensyn til de ansatte, men det må da være muligt at håndtere det, siger Mette Kragh.

Mette Kristensen medlem af Svendborg Byråd for Venstre er helt enig med Mette Kragh og har skrevet et læserbrev, hvor hun opfordrer til, at man lukker genbrugspladserne op igen.

- Det virker underligt at lukke genbrugspladserne, når nu forretningerne kan holde åbent, og vi kan gå på indkøb. Når vi er på genbrugspladsen opholder vi os i det fri, og det må være muligt, at lade folk komme på genbrugspladsen under hensyntagen til myndighedernes anbefalinger uden at komme i nærkontakt, sige Mette Kristensen.

- Vi risikerer, at affaldet bliver smidt i naturen og det skal vi undgå, siger hun.

Mette Kragh fra Svendborg bruger, som tusinder andre, coronadagene på at gå i haven. Det akkumulerer en del haveaffald, som folk ikke kan komme af med. Foto: Katrine Becher Damkjær
Mette Kragh fra Svendborg bruger, som tusinder andre, coronadagene på at gå i haven. Det akkumulerer en del haveaffald, som folk ikke kan komme af med. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce