Annonce
Udland

Vrede demonstranter i Teheran råber slagord mod regimet

Atta Kenare/Ritzau Scanpix
Iranske studerende mindes 176 ofre fra et nedskudt ukrainsk fly og råber slagord mod ayatollah Khamenei.
Annonce

Demonstranter i Teheran fortsatte søndag protester mod myndighederne, efter at Irans militær har indrømmet, at det ved en fejl nedskød et ukrainsk passagerfly.

- Myndighederne lyver om, at vores fjende er USA. Vores fjende er lige her, råbte demonstranter, som var samlet uden for et universitet i Teheran.

Nogle demonstranter ødelagde plakater med billeder af Qassem Soleimani, den iranske general, som blev dræbt ved et amerikansk attentat i Bagdad.

Der var meldinger om lignende demonstrationer i andre iranske storbyer.

Et stort antal politifolk var udkommanderet. Langs Vali-e Asr-gaden og rundt om universitetet havde politi i sorte uniformer, med hjelme og skjolde taget opstilling. Imens patruljerede medlemmer af Revolutionsgarden på motorcykler i byens centrum.

Flere tusinde demonstranter blev lørdag aften mødt med tåregas ved Amir Kabir-universitetet. Der blev råbt slagord som "død over diktatoren" - en henvisning til landets øverste leder Ali Khamenei.

De studerende råbte "løgnere" og krævede, at de ansvarlige for nedskydningen af flyet træder tilbage og straffes for at forsøge at dække over, hvad der skete.

I to dage fastholdt de iranske myndigheder, at det ukrainske fly ikke var blevet ramt af en raket.

USA's præsident, Donald Trump, opfordrer i tweets søndag Iran til at tillade fredelige demonstrationer mod regeringen.

- Dræb ikke jeres demonstranter, skriver Trump, som erklærer, at USA er åben for forhandlinger med Iran om em ny vej fremad.

- Den iranske regering må tillade menneskerettighedsgrupper at overvåge og rapportere fakta fra det iranske folks igangværende protester. Vi kan ikke have endnu en massakre af fredelige demonstranter og heller ikke en nedlukning af internettet.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce