Annonce
Ærø

Vraget: Anders Johansson kommer ikke ind i Folketinget

Ærøske Anders Johansson (K) opnåede ikke at blive valgt til Folketinget. Det viser optællingen af de personlige stemmer afgivet i Københavns Storkreds. Arkivfoto

Ærø/København: Så er de sidste personlige stemmer talt op for Det Konservative Folkeparti, og ærøske Anders Johansson, der var opstillet i Københavns Storkreds, måtte desværre konstatere, at der ikke tilfaldt ham et af de i alt 12 mandater, som de konservative fik tildelt ved onsdagens valg til Folketinget.

Partiet fik et enkelt mandat i storkredsen hvor Anders Johansson var opstillet, og klokken 17.30 viste fintællingen af de personlige stemmer, at det mandat gik til Katarina Ammitzbøll med 2261 stemmer.

Anders Johansson har siden 2015 siddet i Folketinget. Her har han blandet været partiets erhvervsordfører, by-, bolig- og bygningsordfører, forbrugerpolitisk ordfører, finans- og reformordfører, skatte- og afgiftsordfører og beskæftigelsesordfører.

Gennem det seneste halve års tid har Anders Johansson haft orlov fra sit andet politiske hverv som medlem af Ærøs kommunalbestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Man mister noget uerstatteligt og unikt på søfartsmuseet, hvis man fusionerer

Læserbrev: Jeg er ikke fra Marstal, har ikke familie på øen, har aldrig boet der. Men jeg har i en årrække arbejdet sammen med Marstal Søfartsmuseum inkl. coasteren Samka. Jeg er bedrøvet på alles vegne i den i Fyns Amts Avis omtalte tvist, men angår spørgsmålet kompetencer og åbenhed på Marstal Søfartsmuseum, så har jeg oplevet det stik modsatte af, hvad jeg har læst i avisen fredag 27. september. Jeg ville ikke tro det, hvis søfartshistorien i Marstal blev formidlet i et sprog tilpasset tidens normer og formidlingstrends. Når jeg besøger museet eller engagerer dets ansatte i mine projekter, er det afgørende, at de, der formidler historien ikke blot har læst den, de har levet den. De er originaler i ordets fineste betydning. Moderniserer man museet, eller fusionerer man det med eksempelvis Ærø Museum, så mister man noget uerstatteligt og unikt, og jeg, sammen med mange andre, kan lige såvel tage til Holbæk, Helsingør eller Hobro. Jeg kender alt til forskningsmiljøer, hvor den viden der genereres, bliver inden for murerne. På Marstal Søfartsmuseum er det omvendt. Søfartshistorien eksisterer mellemfolkeligt - på museet og i byen. Vil man tættere på, kan man engagere sig som frivillig - dem er der mange af hos Marstal Søfartsmuseum - folk arbejder for at bevare en fælles arv og betragter hinanden i øjenhøjde, ph.d., skolelærer, tømrer eller maskinmester. Indfødt eller tilflytter er underordnet - det væsentlige er søfartshistorien som fællesnævner. Hvad angår kompetencer i øvrigt, så har jeg oplevet museets ansatte og frivillige gøre studerende fra 16 nationer nysgerrige på søfartshistorie, respekt. Gennem de seneste seks år har jeg besøgt Marstal Søfartsmuseum med studerende mange gange. Sidste år havde vi 36 internationale arkitektstuderende på ekspedition i Det Sydfynske Øhav. Heraf er der flere, der på eget initiativ har videreudviklet deres relation til museet og tilført Ærø en række udviklingsidéer. At de gider det, baserer sig på den fantastiske imødekommenhed vi har oplevet på museet - uanset om vi var kvinder eller mænd, fra Holland, Hong Kong eller København.

Annonce