Annonce
Fyn

Vollsmose risikerer at blive lukket ned: Skolerne åbner alligevel ikke mandag

Elever og lærere på både Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen i Vollsmose må fortsat væbne sig med tålmodighed for at komme tilbage i skole. Skolerne åbner ikke som ellers planlagt på mandag. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
En ny model for lokale nedlukninger kan næste uge ramme Vollsmose, hvor skolerne i første omgang forbliver lukkede. Børn- og ungerådmand er stærkt bekymret for eleverne.

Vollsmose: Eleverne på de to folkeskoler i Vollsmose skal alligevel ikke pakke skoletaskerne og mødes mandag til undervisning i klasseværelserne.

På grund af de fortsat høje coronasmittetal i bydelen har folkeskolerne modsat byens øvrige skoler været lukket den seneste måneds tid, og selv om Styrelsen for Patientsikkerhed ellers netop har ophævet lukke-påbuddet, så skal eleverne på Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen altså blive hjemme og fortsætte den digitale undervisning.

Det samme kan også komme til at gælde for gymnasiet Mulernes Legatskole, ligesom idræts-, fritids-, og foreningsaktiviteter risikerer at lukke ned. Det vil blive afgjort mandag på baggrund af de nyeste smittetal.

Annonce

I begyndelsen af næste uge træder nemlig en ny aftale i kraft, der er vedtaget af Epidemiudvalget på Christiansborg. Aftalen indeholder en model for automatiske, lokale nedlukninger helt ned på sogneniveau, og det er en sådan lukning, der kan ramme Vollsmose Sogn.

Vollsmose på vippen

- Vollsmose er lige på vippen, så hvad der sker henover weekenden, kan afgøre det, fortæller borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Ifølge modellen er byrådet forpligtet til at lukke blandt andet skoler, ungdomsuddannelser og foreningsaktiviteter i et sogn, når tre kriterier er opfyldt:

1) Incidensen i sognet er over 400 coronasmittede per 100.000 borgere

2) Der er registreret flere end i alt 20 smittetilfælde de seneste syv dage

3) Og positivprocenten er på to procent eller mere.

Fredag var incidenstallet for Vollsmose Sogn 384, 42 er konstateret smittet den seneste uge, og positivprocenten er 2,3 procent.

Der bor lidt over 10.000 mennesker i Vollsmose Sogn. Kort: Mikkel Petersen

- Det er godt, vi er væk fra toppen af smittetallene, som vi så i marts, og lige præcis i dag (fredag, red.) er vi for første gang i lang tid under et incidenstal i sognet på 400, fremhæver Rahbæk Juel.

- Det er glædeligt, men vi skal ikke løbe ud og fejre det, for det er stadig alt for højt. Og skal vi være sikre på at få børnene tilbage i skole, er det afgørende vigtigt, at smitten bliver bragt yderligere ned ved, at beboerne lader sig teste og isolere, siger han.

Annonce

Bekymret rådmand

Når skolerne trods en incidens lige under 400 alligevel ikke åbner mandag, skyldes det kommunens vurdering af, at det ikke giver mening efter længere tids nedlukning at tage fysisk imod eleverne mandag, hvis skolerne allerede tirsdag skal lukke igen.

Derfor kommer børnene i Vollsmose tidligst i skole torsdag i næste uge. Og det bekymrer børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Det er frustrerende og rigtig svært at se på, at nogle af de børn, der har allermest brug for at komme fysisk i skole og være del af klassefællesskabet, fortsat skal blive hjemme, siger hun.

- Jeg er bekymret for alle børnenes trivsel, og så er jeg bekymret for fagligheden hos de ældste børn, for vi har nogle 9. klasser, der skal til afgangseksamen om ganske få måneder og afslutte deres folkeskoleforløb og have en adgangsbillet til resten af livet. Vi er nødt til at sørge bedre for dem, mener rådmanden.

Hun vil derfor tage en snak med både lærere og elever om, hvad der skal til, og hvad der kan kompensere for de mange måneders hjemmeundervisning.

Det kan for eksempel være i form af flere lærere til hver klasse i den digitale undervisning, foreslår Susanne Crawley Larsen.

- Men først har jeg vældig meget brug for at høre både børnenes og lærernes idéer. Ellers sætter vi en generation over styr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Annonce