Annonce
Fyn

Vollsmose får ny sti med kunst og historier fra galaksen

Galaksestien bliver 210 meter lang og kommer til at sno sig igennem det grønne areal mellem Egeparken og Abildgårdskolen. Visualisering: Jens Settergren
Odense Kommune og Statens Kunstfond finansierer i fællesskab en ny sti mellem Egeparken og Abildgårdskolen i Vollsmose. Galaksestien bliver navnet på stien, der samlet set koster 1,8 millioner kroner.
Annonce

Skolebørn fra Egeparken i Vollsmose får fra 2021 en lidt sjovere og mere inspirerende tur til Abildgårdskolen.

Odense Kommune og Statens Kunstfond har nemlig udvalgt, hvilket kunstprojekt der skal forskønne Vollsmose som en del af den omfattende forvandling, som bydelen skal igennem. Og her faldt valget altså på en 210 meter lang sti med kunst på et areal mellem Egeparken og Abildgårdskolen.

Idéen kommer fra kunstneren Jens Settergren, som vil lave en sti med store, runde granitsten, der desuden vil indeholde forskellige motiver, der fortæller hver sin historie om galaksen. Stien har derfor fået navnet Galaksestien.

- Jeg ser frem til at påbegynde Galaksestien og stifte bekendtskab med Vollsmoses børn og unge. Stien vil inddrage visuelle repræsentationer af kosmos på tværs af kulturer og historie, fra tidlige afbildninger af stjernehimlen til science-fiction-genrens visioner. Dette bliver koblet med mosaikkens lange udviklingshistorie, så Galaksestien bliver et afsæt for både ydre og indre rejser. Jeg glæder mig meget, siger Jens Settergren i en pressemeddelelse.

Politikerne i Odense valgte i 2011, at én procent af budgettet til større anlægsprojekter skulle bruges til kunstnerisk udsmykning. Og det er i forlængelse af det, at Odense Kommune giver 800.000 kroner til projektet. Derudover har Statens Kunstfond valgt at give en million kroner.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) mener, at projektet er centralt i forbindelse med Vollsmoses forvandling.

- Kunst og kultur er en vigtig del af Vollsmoses forandring, fordi de både flytter os i hverdagen, giver nye perspektiver og bygger fællesskaber. Her er jeg glad for, at der er valgt et projekt, som understøtter udviklingen med at åbne Vollsmose op og skabe nye forbindelser i bydelen. Galaksestien er ikke alene flot - den inddrager også historie, billedkunst og fysik i sin udsmykning, så den passer perfekt som sti til Abildgårdskolen, siger Jane Jegind.

Annonce

Klar i 2021

Galaksestien er blevet udvalgt af et panel bestående af repræsentanter fra Statens Kunstfond, Odense Kommune, Brandts og boligområderne i Vollsmose. De havde i alt seks projekter at vælge imellem.

Formand for Statens Kunstfond, Michael Bojesen, håber, at kunstværket vil vække glæde i området.

- Idéen med dette anderledes og langstrakte kunstværk er at skabe nye forbindelser i området og bidrage med nye historier om det at være menneske. Vi håber, der er rigtig mange beboere i området, som vil tage godt imod kunsten, og at det kan sætte samtaler i gang i og uden for Vollsmose, siger han.

Stien vil efter planen stå klar i efteråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce