Annonce
Fyn

Vollsmose-borgere er bekymrede for smitten

Foran Abildgårdskolen på Gillestedvej ved regionens PCR-testbil var der mandag en regelmæssig strøm af folk, der gerne ville testes. Billedet her er fra søndag. Foto: Bjarke Vestesen
Smittetallene stiger i Vollsmose, hvor regionen har åbnet en mobil testenhed på Abildgårdskolen.

Incidenstallene er stadigt stigende i bydelen Vollsmose. Mange borgere lod sig mandag teste. Flere udtrykte bekymring for situationen.

1 Preben Olsen, Vollsmose

Preben Olsen, Vollsmose. Foto: Stine Jessen Jensen

- Jeg synes, de nye smittetal er lidt skræmmende at se på. Men vi kan jo ikke gøre andet end at holde afstand, vaske hænder og så videre. Når myndighederne beder os om at blive testet, så gør jeg det gerne, selv om vi kun har begrænset omgang med andre mennesker. Men jeg går jo ud og handler og den slags.

- Det kommer ikke bag på mig, at smittetallet er højt her i Vollsmose. Jeg er bange for, at der er mange, der ikke holder sig ordentligt informeret. Generelt synes jeg, at myndighederne gør et godt stykke arbejde, og det er fint, at de sætter særligt ind nu.

2 Oleksii og Daniel Pidkopai og Mariia Zabnieva, Vollsmose

Familien Pidkopai/Zabnieva. Foto: Stine Jessen Jensen

- Der er for meget kontrol og for meget opmærksomhed på corona. Jeg synes også, at der er mange restriktioner, der er ulogiske. I dag skulle vores dreng være startet i forårs-sfo, men det kunne han så ikke. Nu har han været inde og blive testet, fordi det skal han. Men det er ulogisk, at han ikke må komme i skole, men børn må gerne komme i børnehave. Det er også mærkeligt, at man godt må spille fodbold. Vi mener ikke, at corona er så farlig. Det er ligesom en almindelig influenza.

- Der er meget stor forskel på, hvordan folk ser på corona. Det kan vi også se på vores venner. Nogle bliver hjemme, og andre er ikke så bekymrede.

3 Jafar Abdullahi, Hanad Farah og Said Ahmed, Vollsmose

Fra venstre Jafar Abdullahi, Hanad Farah og Said Ahmed. Foto: Stine Jessen Jensen

- Vi er ikke bekymrede for vores eget helbred, men mere for vores forældres. Det er helt ok at lukke skolerne, når smitten stiger, som den gør nu. Om en uge eller to er det overstået, og så er smitten sikkert under kontrol, og skolerne kan åbne igen.

-Vi bliver testet, fordi det er blevet anbefalet af myndighederne. Vi glæder os til, at alle har fået en vaccination, så alt kan lukke op. Vi håber, regeringen har råd til at vaccinere os alle.

- Jeg har selv haft corona i oktober, men bliver alligevel testet. Jeg fik at vide, at jeg ville være immun i otte måneder. Det var ikke slemt at være syg, for jeg havde kun feber i et par dage - værre var det ikke. (Hanad Farah)

4 Henrik Hansen, Vollsmose

Henrik Hansen. Foto: Stine Jessen Jensen

- Jeg bor selv i Vollsmose, men det gør min omgangskreds ikke, så jeg er ikke bekymret for selv at blive smittet, men myndighederne anbefaler, at vi bliver testet ugentligt, så det har jeg gjort de seneste tre til fire uger.

- Jeg synes, det er helt ok, at man tager særlige forholdsregler, når smitten er på vej op i en bydel. Det er fint, at myndighederne gør noget særligt, hvor der er brug for det. Der er jo forskel, og det må man tage højde for. Der er ikke de samme behov på Bornholm for eksempel. I stedet kan myndighederne så åbne og indsamle erfaringer, der kan udnyttes over hele landet på et senere tidspunkt.

5 Mulki Ahmed, Vollsmose

Mulki Ahmed. Foto: Stine Jessen Jensen

- Jeg synes, at smittestigningen her i Vollsmose er stærkt bekymrende. Jeg har en terminal-erklæret mormor og en lillesøster i 5. klasse, der ikke må komme i skole. Det er bare ikke godt. Jeg arbejder selv i psykiatrien og tager alle de forholdsregler, man skal, men jeg kan mærke, at der er ved at indfinde sig en corona-træthed her ude. Folk er begyndt at miste gejsten og tager lidt for let på det. De går desværre ikke så meget op i det længere, og det er også bekymrende.

- Jeg synes også, restriktionerne er hårde, men vi bliver nødt til at følge dem, hvis det er det, der skal til. Det er vigtigt, at vi forstår det store billede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce