Annonce
Fyn

Vollsmose Bestemmer: Kvinder vil lære at sy deres egne kjoler

Aysel Hagi er en af dem, der skal lære 35 kvinder fra Vollsmose at sy deres eget tøj. Der kommer undervisere udefra, men Aysel Hagi vil også selv give en hånd med. Hun har fået et par kundskaber eller tre med hjemmefra, da både hendes mor og hendes søster var syersker. Foto: Jørgen Gregersen
"Lær at sy" er et af de tilbud, som er blevet til virkelighed takket være penge fra "Borgerne Bestemmer". Her er pengene gået til at købe symaskiner, så flere i Vollsmose kan lære at sy deres eget tøj.
Annonce

Når uret passerer klokken 16 i dag torsdag, sidder omkring 35 nysgerrige kursister klar i kælderen i Vollsmose Torv, parat til at lære at sy.

Det er den lokale ildsjæl, Aysel Hagi, der har fået idéen og ført initiativet ud i livet ved at købe flere symaskiner, takket være penge fra puljen "Borgerne Bestemmer".

- Jeg er aktiv i mange humanitære organisationer og foreninger, og derfor har jeg fået mange henvendelser fra kvinder, som var ærgerlige over, at de ikke kunne finde en syerske i Odense. De har ikke råd til at købe en flot kjole fra en butik og kan ikke sy selv, men vil gerne lære det. Nu får de en mulighed for selv at komme og sy deres tøj, så de kan få det, som de gerne vil have det, siger hun.

De særlige kurdiske kjoler er svære at få lavet i Odense. Her ses Aysel Hagi (tv) sammen med en veninde. Privatfoto
Annonce

Flotte kjoler

Aysel Hagi er selv kurder, og det kan godt være udfordrende, hvis man er til de flotte og ofte dekorerede kurdiske kjoler:

- Vi kan ikke finde en syerske til kurdisk tøj her. Derfor får vi på kurset også besøg af en syerske, der blandt andet er meget dygtig til kurdisk tøj. Men der kommer også to danske kvinder, som underviser, og vi får også besøg af et par par mænd et par gange. Jeg er selv ikke syerske, men det var min mor og min søster, så jeg vil også undervise i, hvordan man kan klippe stof og sy, siger Aysel Hagi.

Det er den humanitære organisation Røde Sol, hvor hun er næstformand, som officielt står for kurset.

Annonce

Ensomme kvinder

Aysel Hagi bor i rækkehusene i Slåenhaven, hvor hun er engageret her i en naboskabs-gruppe og i Vollsmoses bydelssøstre, som gør en frivillig indsats i lokalområdet for at støtte kvinder, som ofte er isolerede, og som det etablerede system har svært ved at nå.

- Derfor håber jeg også, at vi får fat i nogle af de ensomme kvinder her i Vollsmose. Her kan de komme og være sammen med andre, hygge og lære nye mennesker at kende. Og vi arbejder også på at lave nogle andre arrangementer, siger Aysel Hagi.

Lær at sy finder sted hver tirsdag og torsdag fra klokken 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Coronavirus

Live: Norsk myndighed vil markere to danske regioner som røde områder

Annonce