Annonce
Svendborg

Voldsomt uheld i kryds: Bil brager ind i skilt, varebil og mur

Privatfoto

Svendborg: Torsdag aften klokken 23.04 skabte en bil store ødelæggelser i et T-kryds ved Mølmarksvej i Svendborg.

Bilen, som blev ført af en 20-årig mand fra lokalområdet, kom fra Porthusvej og kørte lige over Mølmarksvej. På den anden side ligger Møllevænget, som imidlertid er spærret for ind- og udkørsel med biler. Bilisten ramte et skilt og en parkeret varebil, hvorefter bilen blev bragt til standsning af en mur ved siden af huset på hjørnet af Mølmarksvej og Møllevænget.

Foruden føreren var der to passagerer i bilen. Føreren og den ene passager slap uskadt, mens den anden passager havde en blødning fra hovedet - den var dog kun overfladisk, oplyser vagtchef hos Fyns Politi Milan Holck.

Den 20-årige fører er blevet sigtet for spirituskørsel, og der er blevet taget en blodprøve fra ham for at fastslå en alkoholpromille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Medlemsdemokrati vigtigt for valg af kandidater

Fyns Amts Avis havde den 26.2. en mening om Enhedslisten. Dejligt! Desværre bruger Fyns Amts Avis linjerne til såvel at kalde os udemokratiske som at sammenligne os med DF! Det er skudsmål, jeg meget gerne vil være foruden. Ud over den stærkt usmagelige og usaglige associering med Stalin – en af historiens største massemordere, som Enhedslisten ikke har det fjerneste at gøre med – så er kritikken af vores listeopstilling vist også baseret på nogle antagelser, der måske fremmer læseværdigheden af en leder, men som desværre ikke bidrager til den generelle folkeoplysning. Her er måske grundlag for at tale om et tilbageskridt for demokratiet? Jeg vil ikke tale DFs sag, således heller ikke her, men lad mig beskrive Enhedslistens listeopstilling i nogle enkelte punkter: 1. Det er kun listestemmerne, der fordeles på partilisten. Det er altså kun de krydser, som er sat ud for Ø, der fordeles efter listen. Ved valget i 2017 udgjorde listestemmerne en tredjedel af stemmerne på Enhedslisten. 2. Det er Enhedslistens princip, at vi fører kollektiv valgkamp, hvor partiets politiske holdninger, snarere end de enkelte kandidater, er i fokus. 3. Det er vel rimeligt at konkludere, at dem som stemmer på partiet, frem for personligt, også er enig i den opstillingsliste partiet har. Ellers ville man vel stemme personligt? Hvorfor er det mere demokratisk at blive valgt på 50 eller færre personlige stemmer end på en generalforsamlings opstilling samt listestemmer? Kort sagt: Hvorfor er en listestemme mindre demokratisk end en personlig? Udvælgelsen af Enhedslisten Svendborgs kandidater foregår på denne måde: I sensommeren åbner vi for, at medlemmer kan melde deres kandidatur. På septembers medlemsmøde afholder vi afstemning om top 5 kandidater på listen. På generalforsamlingen i 2021 vil den resterende liste blive opstillet på baggrund af medlemmers kandidatur. Man er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Enhedslisten Svendborg eller undertegnede, hvis der er andre spørgsmål der nager.

Annonce