Annonce
Langeland

Voldsomt populære færger: Må afvise passagerer i Rudkøbing

Glade turister cykler i land på Strynø efter ankomsten med 11-færgen fra Rudkøbing. Men andre var knapt så heldige. Foto: Anne Kidmose
Annonce

RUDKØBING: På Rudkøbing Havn er det tydeligt at se, at regeringens beslutning om at gøre færgeruter gratis for gående og cyklister i juli er populær.

Onsdag måtte Strynøfærgen efterlade otte håbefulde turister ved færgelejet i Rudkøbing, da den sejlede mod Strynø klokken 11, fortæller styrmand Jens Oldelund. Og det er en smule ud over det sædvanlige.

- Det er sjældent, at vi må afvise gående og cyklister, fortæller han.

Færgen må maksimalt have 98 passagerer ombord på grund af antallet af redningsveste, og derfor kan man ikke være sikker på at komme med uden en reservation.

Styrmand Jens Oldelund forudser, at han må afvise flere passagerer de kommende uger. Siden den 1. juli, da færgefarten blev gratis for gående og cyklister, har han oplevet en stor stigning i passagerer.

- Under normale omstændigheder ville vi have 20-30 passagerer, siger han.

Også Ærøexpressen måtte afvise passagerer på afgangen til Marstal klokken 12.20. Omkring 20 cyklister og gående måtte vende om ved færgelejet med besked på at reservere pladser til afgangen klokken 14.40 i stedet. /ankje

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce