Annonce
Langeland

Vold på Langeland: 18-årig fængslet i lukket grundlovsforhør

En dommer ved Retten i Svendborg har varetægtsfængslet en 18-årig ung mand, sigtet for grov vold. Arkivfoto: Jens Wognsen
Sparsomt med oplysninger, da grundlovsforhør var for lukkede døre.
Annonce

RUDKØBING: En 18-årig mand er ved et grundlovsforhør ved Retten i Svendborg blevet varetægtsfængslet frem til 18. juni, sigtet for vold af særlig rå, brutal og farlig karakter, begået onsdag aften. Der er tale om straffelovens paragraf 245, almindeligvis omtalt som den grove voldsparagraf.

Ifølge sigtelsen skulle han sammen med to andre have tildelt to forskellige mænd slag eller spark, blandt andet mod hovedet i Havnegade i Rudkøbing. Han har kæret (klaget over) varetægtsfængslingen til Landsretten, fortæller anklager Karin Ehlers Jørgensen, Fyns Politi, til Fyns Amts Avis.

Hun kan ikke oplyse yderligere, da grundlovsforhøret foregik for lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

Den pågældende aften opdagede den ene mand, ejeren af en bil i Rudkøbing, at nogle unge var trådt op på bilen. Men da han påtalte det, reagerede de voldeligt, oplyser vagtchefen ved Fyns Politi til nyhedsbureauet Ritzau.

De tildelte ham ifølge politiet slag og spark. Og da en anden mand kom til, blev han ifølge politiet udsat for et lignende angreb.

Det lykkedes for politiet at foretage to anholdelser i sagen. Den anden, en 16-årig dreng, er blevet løsladt efter afhøring hos politiet, stadig ifølge vagtchefens oplysninger til Ritzau.

Politiet leder efter den tredje mand i sagen.

Der sidder flere langelændere varetægtsfængslet i flere forskellige voldssager for tiden, og i næste uge behandles en større sag om blandt andet grov vold i Rudkøbing ved Retten i Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Analyse: Budgetforliget landede med ubetydelige politiske knubs og sværdslag

Annonce