Annonce
Svendborg

Violin og cello ved Ambrosius-egen: Harders rykker musikken ud i naturen

Ambrosius-egen på Tåsinge har tidligere været lokation for en Ambrosius Stub-festival, og nu er den en af seks lokationer ved en den nye koncertrække, Harders Naturkoncerter. Onsdag den 26. august kan man oplevede Marc Facchini spiller rock-folk-tradition med akustisk guitar, kontrabas, violin og cello. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Seks koncerter med seks orkestre på seks dage ved seks særlige naturlokationer i Svendborg Kommune. Det er konceptet bag koncertrækken Naturkoncerter, som Harders står bag i et samarbejde med Naturturisme.
Annonce

Svendborg: Basun og violin i Vejstrup Ådal, en jazztrio i Vemmenæs Havn, en cello ved Ambrosius-egen og en harpe på Skansen.

Det er nogle af de musikalske oplevelser, man kan suge til sig, når spillestedet Harders rykker væk fra byen og ud i naturen med seks koncerter på seks dage ved seks særlige lokationer, som er udvalgt i et samarbejde med det tværkommunale natur- og turismeselskab, Naturturisme.

Der er premiere lørdag den 22. august i Syltemae Ådal og afslutningskoncert på Skansen ved Vindebyøre seks dage senere. Koncertrækken er blandt andet støttet med penge fra Svendborg Kommune og SEF’s genstartpulje, og sponsorerne har haft et ønske om, at musikken blev flyttet ud af byen.


Jeg tror, man kan få nogle vilde oplevelser, når vind og vejr spiller med, og musikken ikke bliver kastet hen til dig fra en højttaler.

Mads Steffensen, spillestedet Harders


- Vi har derfor sat os ned sammen med folkene fra Naturturisme, som har hjulpet os med at pege nogle steder ud, og så har vi fundet ud af, om det var muligt at lave koncerter de her steder, fortæller Mads Stephensen fra spillestedet.

Annonce

Uden strøm og fadøl

Han understreger, at koncerterne i høj grad bliver gennemført på naturens præmisser. Det betyder blandt andet, at alt er akustisk uden strøm eller forstærkning, at der hverken sælges rosé eller fadøl, og at der kun bliver solgt 50 billetter til hver koncert, som alle varer højst en time.

Nogle dage før koncerterne får de, der har købt billet, en mail med besked om, hvor de kan parkere deres bil. De får også at vide, at de skal klæde sig på efter vejret, og at de gerne må tage et tæppe og en picnickurv med, men at de skal huske at rydde op efter sig.

Mads Stephensen fortæller, at de enkelte orkestre er udvalgt nøje til hver lokationer, og han ser frem til nogle unikke musikalske oplevelser.

- Jeg tror, man kan få nogle vilde oplevelser, når vind og vejr spiller med, og musikken ikke bliver kastet hen til dig fra en højttaler, men kan blive taget af vinden. Det, i samspil med de her specielle lokationer, tror jeg kan noget, som vi aldrig har prøver før, siger Mads Stephensen.

Zafir slutter koncertrækken torsdag den 27. august med en rytmisk koncert med harpe, hangdrum og basklarinet. Foto: Ard Jongsma

Harders har fået 200.000 kroner fra Svendborg Kommunes og SEF’s genstartpuljen til Naturkoncerterne, til Harders Lokalt (blandt andet to Caroline S-koncerter på Skarø og Drejø) samt en koncertrække i juli.

Derudover har Kulturregion Fyn støttet Naturkoncerterne med 40.000 kroner, og Naturturisme har støttet de seks koncerter med 6000 kroner.

Billetsalget er i gang via billet.dk, og billetterne sælges til en enhedspris på 100 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce