Annonce
Svendborg

Vindmølleejer om død havørn: Er blevet flyttet fra findested til stranden

Den døde havørn, som blev fundet ved Skiftekær forleden, er blevet flyttet fra findested til stranden, mener vindmølleindehaver. Privatfoto: Anders Møller
Skiftekær-vindmølleejer Peter B. Rasmussen skriver i et læserbrev til avisen, at han finder det usandsynligt, at den døde havørn, som blev fundet fredag, fløj 200 meter efter kollision. Derfor må den være blevet flyttet, mener han.

Tåsinge: "Det virker usandsynligt, at en havørn med en enkelt vinge kan flyve 200 meter efter en kollision og lander tilfældigvis på en smal stribe på den åbne strand med offentlig adgang, samt at modstanderen tilfældigt kommer forbi."

Sådan skriver Peter B. Rasmussen i et læserbrev til Fyns Amts Avis. Han er medejer af en af Skiftekær-vindmøllerne på Tåsinge, og det, han henviser til, er sagen om den døde havørn, som blev fundet i fredag i nærheden af en af vindmøllerne. Ørnen havde fået kappet sin ene vinge af, hvilket fik både Anders Møller, som fandt ørnen, og redekoordinator hos Dansk Ornitologisk Forening Fyn, Poul Rasmussen, til at antage, at den var fløjet ind i vindmøllen.

Peter Rasmussen finder det dog besynderligt, at havørnen blev fundet op mod 200 meter væk fra vindmøllen.

Annonce

"Hvis det lyder usandsynligt, er det nok fordi det er usandsynligt. Hvis ørnen var gået frem gennem pløjemarken som påstået, ville kløerne være beskidte af jord. Ørnen er ganske enkelt blevet flyttet fra findestedet til stranden," lyder det videre i læserbrevet fra Peter Rasmussen, som man kan læse i sin fulde form her på siden.

Vant til det

Anders Møller og Poul Rasmussen bor begge i området ved Skiftekær og har begge tidligere udtrykt modstand mod vindmøllerne. De afviser dog, at havørnen skulle have været flyttet fra det ene sted til et andet, sådan som Peter Rasmussen skriver.

- Jeg kan ikke sige andet end, at jeg har fundet en død havørn der. Hvis den er blevet ramt af en vindmøllevinge med 200 kilometer i timen, kan den jo blive kastet hvor som helst hen, siger Anders Møller, der fandt den døde havørn på en gåtur i fredags.

Heller ikke Poul Rasmussen har meget til overs for vindmølleejerens påstand.

- Det er, hvad vi er vant til, når det kommer fra ham. Jeg kan kun rystet på hovedet af det og sige, at det er latterligt, lyder det fra redekoordinatoren.

Annonce

Ikke usædvanligt

Avisen har forhørt sig hos biolog hos Dansk Ornitologisk Forening, Knud Flensted, og spurgt, om episoden fra Tåsinge, hvor en havørn angiveligt bliver slynget 200 meter væk efter kollision med en vindmølle, er usædvanlig.

Det er den ikke, fastslår biologen.

- Hvis en havørn bliver ramt af en mølle, kan den sagtens flyve langt bare på den fart, den får, når den rammer vingen. Den kan også være slæbt af en ræv, ligesom det er en mulighed, at den har overlevet først og er løbet væk. Vi har før oplevet havørne, som har fået kappet vingen af, efterfølgende har løbet rundt i et område i flere dage, inden den er blevet aflivet, siger han.

- Det mest sandsynlige her er dog, at den er dræbt i knaldet mod møllen og er blevet kastet væk. Det svarer til, at man rammer en bold med et rundboldbat, siger Knud Flensted.

Avisen har været i skriftlig kontakt med Peter Rasmussen og givet ham mulighed for at uddybe sin påstand om, at ørnen er blevet flyttet, men han har ikke ønsket at medvirke og henviser til læserbrevet.

Annonce
Sport For abonnenter

Sport Fyn vurderer GOG: Farvel til en turbulent sæson

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Svendborg For abonnenter

Huset blev fyldt med skoldhedt vand: Mor til tre hjemløs efter voldsomt fjernvarmeuheld

Svendborg

Kæmpevindmøllerne spøger igen: Kommunen afsætter penge til en ekstern rådgiver

Navne For abonnenter

Hoteldirektør: Svendborg høster frugten af flere års investering

Langeland For abonnenter

Afgørelse om affaldsøer nærmer sig: Slaget skal stå ved kirken

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Den maritime tradition og historie smuldrer i Svendborg

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg

Erhverv For abonnenter

Musikforeninger hjemløse efter salg af Arne B: - Vi har et stort problem

Podcast

Lyt til Mortens Madklub: Tre krydderurter fra Falsled Kro sætter duft på dit sommerkøkken

Annonce